Proszę o ostatnią radę...
kup uchwyt elastyczny oktawy, i kupuj tylko w nova music i tylko ta wersje ze skrzynka, bo ta wersja bez skrzynki to bankowy czajnik.
a co to tego filtra reflection, to mozna go zrobic samemu i efekty sa fajne. A tak polecam bardziej zrobienie pseudo kabiny z ciezkuch zasłon.
czemu?? Bo to jest naprawde dobra opcja. Przerabiałem sporo własnych konstrukcji, i jak na poczatek to jest najbardziej optymalne
a co to tego filtra reflection, to mozna go zrobic samemu i efekty sa fajne. A tak polecam bardziej zrobienie pseudo kabiny z ciezkuch zasłon.
czemu?? Bo to jest naprawde dobra opcja. Przerabiałem sporo własnych konstrukcji, i jak na poczatek to jest najbardziej optymalne
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
Re: Proszę o ostatnią radę...
...200 zł zaznacze na wstepie że wolał bym do 150 zł przeznaczenie do nagrywania wokalu przy podładzie...
Tak nisko u Ciebie śpiewajom?
[addsig]
Tak nisko u Ciebie śpiewajom?

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
...kup uchwyt elastyczny oktawy, i kupuj tylko w nova music i tylko ta wersje ze skrzynka, bo ta wersja bez skrzynki to bankowy czajnik.
czemu?? Bo to jest naprawde dobra opcja. Przerabiałem sporo własnych konstrukcji, i jak na poczatek to jest najbardziej optymalne...
a oktava mk 319 w wersji eco to nie ta sam co w wesji wood box ?
czemu?? Bo to jest naprawde dobra opcja. Przerabiałem sporo własnych konstrukcji, i jak na poczatek to jest najbardziej optymalne...
a oktava mk 319 w wersji eco to nie ta sam co w wesji wood box ?
- AlfonsoRodeo
Słuchawki AKG 55 , wsadz do Sedesu i spusc wode .... ciezko znalesc gorsze ... ...
...e, nie tak ciezko. Duzo gorszych mozna znalezc u azjatyckich producentow.
...e, nie tak ciezko. Duzo gorszych mozna znalezc u azjatyckich producentow.

Te słuchawki to faktycznie fajans.
Sony juz sa ciekawszym rozwiazaniem.
a jakiego softu bedziesz uzywac?
--------------------------------------------
...Słuchawki AKG 55 , wsadz do Sedesu i spusc wode .... ciezko znalesc gorsze ... ...
Sony juz sa ciekawszym rozwiazaniem.
a jakiego softu bedziesz uzywac?
--------------------------------------------
...Słuchawki AKG 55 , wsadz do Sedesu i spusc wode .... ciezko znalesc gorsze ... ...
http://www.superstereo.pl
pewnie te podrobki beyerdynamic za 160 zeta - firmy nie pamietam...albo jakis superlux albo inny syf....identyczne w 100% - jesli tylko przetwornik w srodku jest ten sam to juz wogole....nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz
a seria k to dno - kupilem bo mialem do wyboru tylko ciut drozsze sony - i zaluje ze wlasnie ich nie wzialem - k wymienilem na 15 browarow.....
oplacilo sie heh
uchwyt elastyczny oktavy - mxl moze nie pasowac
mikser albo behringer(nie wiem jak z wplywem przedwzmacniaczy na dzwiek ale szumy bardzo niskie - porownywalem z jakas tania yamaha...niebo a ziemia....zreszta ta yamahe na leb pobil nawet jakis stary plastikowy 8 kanalowy boss) albo najlepiej compact 4 - 2 wyjscia na sluchawki(duzy plus),wejscia na gramofon(jak bawisz sie w rapa) i super rozwiazane wysylanie sygnalu do nagrania......
reflection filter niezla opcja jednak kosztowna - i pamietaj ze dzwiek dociera z kazdej strony a RF chroni tylko tyl mikrofonu......
lepiej zainwestowac ta kase i zrobic kilka/kilkanascie paneli dzwiekochlonnych z welny mineralnej - robilem kiedys ok 20 sztuk 50x50 cm 10 grube obite materialem w ramkach z plyty wiorowej - koszt jakies 350 zeta.....walisz to na sciany oddzielasz gruba koniecznie ciezka kotara badz parawanem zrobionym jak ww. panele i jest super....
w dodatku jak nie nagrywasz tylko sluchasz muzyki to nie masz tylu odbic wiec i tak poprawiasz sobie akustyke....
koniecznie popfiltr do mikrofonu - duzy nie zaszkodzi - polecam szure - moze nie jest tani(150) ale klasa najwyzsza......a nie ten blaszany wynalazek.....
karte jesli tylko dasz rade to wez emu1212 m - wyzsza klasa - zlacza adat wiec mozliwosc rozbudowy o ada8000 behringera dajace 8 preampow mikrofonowych/wejsc line in i 8 wyjsc line in dodatkowo
oczywiscie emu we/wy symetryczne - do soundcrafta jak znalazl - warto dolozyc te 200 czy nawet 400 pln.....
co do kabli to poszukaj wokol siebie jakiegos fachowca - zrobi pewniaki taniej tylko kup dobre wtyki(minimum to monacor) i dobry kabel....
a jak umiesz lutowac zrob to sam....
a seria k to dno - kupilem bo mialem do wyboru tylko ciut drozsze sony - i zaluje ze wlasnie ich nie wzialem - k wymienilem na 15 browarow.....
oplacilo sie heh
mikser albo behringer(nie wiem jak z wplywem przedwzmacniaczy na dzwiek ale szumy bardzo niskie - porownywalem z jakas tania yamaha...niebo a ziemia....zreszta ta yamahe na leb pobil nawet jakis stary plastikowy 8 kanalowy boss) albo najlepiej compact 4 - 2 wyjscia na sluchawki(duzy plus),wejscia na gramofon(jak bawisz sie w rapa) i super rozwiazane wysylanie sygnalu do nagrania......
reflection filter niezla opcja jednak kosztowna - i pamietaj ze dzwiek dociera z kazdej strony a RF chroni tylko tyl mikrofonu......
lepiej zainwestowac ta kase i zrobic kilka/kilkanascie paneli dzwiekochlonnych z welny mineralnej - robilem kiedys ok 20 sztuk 50x50 cm 10 grube obite materialem w ramkach z plyty wiorowej - koszt jakies 350 zeta.....walisz to na sciany oddzielasz gruba koniecznie ciezka kotara badz parawanem zrobionym jak ww. panele i jest super....
w dodatku jak nie nagrywasz tylko sluchasz muzyki to nie masz tylu odbic wiec i tak poprawiasz sobie akustyke....
koniecznie popfiltr do mikrofonu - duzy nie zaszkodzi - polecam szure - moze nie jest tani(150) ale klasa najwyzsza......a nie ten blaszany wynalazek.....
karte jesli tylko dasz rade to wez emu1212 m - wyzsza klasa - zlacza adat wiec mozliwosc rozbudowy o ada8000 behringera dajace 8 preampow mikrofonowych/wejsc line in i 8 wyjsc line in dodatkowo
oczywiscie emu we/wy symetryczne - do soundcrafta jak znalazl - warto dolozyc te 200 czy nawet 400 pln.....
co do kabli to poszukaj wokol siebie jakiegos fachowca - zrobi pewniaki taniej tylko kup dobre wtyki(minimum to monacor) i dobry kabel....
Zbynia, mam ten sprzet (do oktavy mk220) i nie do konca jest prawda ze tylko to cos chroni tyl mika przed zewnatrz - chroni i boki powaznie - a i na brzmienie (jak sie popracuje to nawet fajnie) poprawic umie... daje duzo wiecej (dlaczego ? nie wiem, nie znam sie - patrze po efektach)
...pewnie te podrobki beyerdynamic za 160 zeta - firmy nie pamietam...albo jakis superlux albo inny syf....identyczne w 100% - jesli tylko przetwornik w srodku jest ten sam to juz wogole....nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz
oplacilo sie heh
...
Wiatma ponownie !
Sprawa wygląda następująco: mikser będe brał Soundcraft Compact 4 ze względu na dobry preamp i korekcję,a co do karty to ztego co wiem to emu1212m różnie się od emu0404 tylko ilością wejść bo przetworniki ma te same a ja chce tylko podłączyć mikrofon w tym wypadku (oktave mk 319) i dwie pary słuchawek.Odnośnie popfiltra Studio Projects MPF to słyszałem wiele pozytywnych opini na jego temat,co do uchwytu elastycznego Opis:MXL 56- MXL 2003, MCA SP1, Nady SCM-800, SCM-1000, Oktava MK-219 i MK-319 ale to też jest zależne od tego w jakim sklepie dostane najlepsza oferte cenowĄ na całośc bo w niektórych jest orginalny uchwyt Oktava SM319 a w innyvh tylko MXL.Jedyne nad czym się teraz zastanawiam to słuchawki najlepiej w cenie do 150 zł byłem przekonany do AKG K55 ale teraz już zwątpiłem i prosze o radę.Pozdrawiam
oplacilo sie heh
...
Wiatma ponownie !
Sprawa wygląda następująco: mikser będe brał Soundcraft Compact 4 ze względu na dobry preamp i korekcję,a co do karty to ztego co wiem to emu1212m różnie się od emu0404 tylko ilością wejść bo przetworniki ma te same a ja chce tylko podłączyć mikrofon w tym wypadku (oktave mk 319) i dwie pary słuchawek.Odnośnie popfiltra Studio Projects MPF to słyszałem wiele pozytywnych opini na jego temat,co do uchwytu elastycznego Opis:MXL 56- MXL 2003, MCA SP1, Nady SCM-800, SCM-1000, Oktava MK-219 i MK-319 ale to też jest zależne od tego w jakim sklepie dostane najlepsza oferte cenowĄ na całośc bo w niektórych jest orginalny uchwyt Oktava SM319 a w innyvh tylko MXL.Jedyne nad czym się teraz zastanawiam to słuchawki najlepiej w cenie do 150 zł byłem przekonany do AKG K55 ale teraz już zwątpiłem i prosze o radę.Pozdrawiam
Jedyne nad czym się teraz zastanawiam to słuchawki najlepiej w cenie do 150 zł byłem przekonany do AKG K55 ale teraz już zwątpiłem i prosze o radę.Pozdrawiam...
O sluchawkach zamkniętych już było, poszukaj w archiwum. Mój typ to sennheiser hd202, bardzo dobrze tłumią i rewelacyjne brzmienie jak za tą kase.
O sluchawkach zamkniętych już było, poszukaj w archiwum. Mój typ to sennheiser hd202, bardzo dobrze tłumią i rewelacyjne brzmienie jak za tą kase.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Moje typy to - Soundcraft Compact 4, Oktava MK-319 made in Rusia, kabel do mikrofonu - Klotz symetryczny Prof z minimum koncowkami Reds, najlepiej Neutrick !!, Pop filtr, zdecydowanie Shure PS-6 z podwojna, wymienna wkladka z ponczochy, sluchawki Sony MDR V600 bardzo dobre choc nieco drozsze ( zerknij na ebay.com ) !! ewentualnie cos z Sennheiser, kabine zrob sobie sam, wyjdzie cie mniej wiecej tyle co reflection filter, a moze i nawet mniej ( w zalerznosci jakich materialow uzyjesz (, stojak mikrofonowy polecam mic 5e ( mic8e ) w ostatecznosci cos z firmy - Athletic, co do karty muzycznej polecam E-Mu 0404, lecz tej karcie brakuje wyjscia sluchawkowego stereo, przydatnego po to by posluzyly chodzby jako wyjscie dla monitorow odluchowych, inaczej musisz wszystko kierowac do miksera, wygodnie
ale dochodza szumy !!.
Pozdrawiam

Pozdrawiam