Podwójny preamp z wyjściem cyfrowym
oczywiście każdy preamp lampowy będzie działał tak samo ... ... ,
mam to w AVALON, mam to w GT Brick ... i każdy kto używa lampy , wie ze jakieś tam "ciepło "' to raczej bzdura , mój AVALON, jest przezroczysty jak czysta szyba w samochodzie , dopiero przy dopaleniu lampy uzyskuje sie tą raczej miękkość a nie żadne ciepło ... zupełnie nie wiem skąd to sformułowanie sie wzięło ... "Ciepełko "" hahahaha .....
I jeszcze jedno .. Symulacje taśmy ..... no zabij mnie CO TO JEST ??
mamy w studio TASCAM msr 24 ... 24 śladowy magnetofon, który stoi nie używany od lat ( wielkie szpule ) itd. w tamtym roku odpaliliśmy go aby porównać dziwek nagrany w cyfrze i w Taśmę ... różnice były owszem ... ale to dlatego ze taśma pozwala na więcej niż cyfra jeśli chodzi o głośność , lecz nie wierze aby jakiś układ elektroniczny robił to samo ...
dawno sie przekonałem, ze im prostsze urządzenie tym lepsze , preamp to preamp, kompresor to kompresor, można to łączyć , jednak jak widze jakieś dopalacze, typu Symulator taśmy , to wymiekam !!!
mam to w AVALON, mam to w GT Brick ... i każdy kto używa lampy , wie ze jakieś tam "ciepło "' to raczej bzdura , mój AVALON, jest przezroczysty jak czysta szyba w samochodzie , dopiero przy dopaleniu lampy uzyskuje sie tą raczej miękkość a nie żadne ciepło ... zupełnie nie wiem skąd to sformułowanie sie wzięło ... "Ciepełko "" hahahaha .....
I jeszcze jedno .. Symulacje taśmy ..... no zabij mnie CO TO JEST ??
mamy w studio TASCAM msr 24 ... 24 śladowy magnetofon, który stoi nie używany od lat ( wielkie szpule ) itd. w tamtym roku odpaliliśmy go aby porównać dziwek nagrany w cyfrze i w Taśmę ... różnice były owszem ... ale to dlatego ze taśma pozwala na więcej niż cyfra jeśli chodzi o głośność , lecz nie wierze aby jakiś układ elektroniczny robił to samo ...
dawno sie przekonałem, ze im prostsze urządzenie tym lepsze , preamp to preamp, kompresor to kompresor, można to łączyć , jednak jak widze jakieś dopalacze, typu Symulator taśmy , to wymiekam !!!
Re: Podwójny preamp z wyjściem cyfrowym
master to co zauwazyles przy klockach tez dostrzeglem...coz cudow nie ma sie co spodziewac heh....kieszen bardziej odczuje ta roznice....
co do dbxa to system jest wlaczony na stale(szkoda) i wbrew temu co pisze master to nie jest nic zwiazanego z lampa tylko jest to w stopniu wyjsciowym przy konwersji na cyfre
i wlasnie jest to cos w stylu softlimitera znanego z apooge
wybierana czestotliwosc i dithering
daje zapasik mozna puscic mocny sygnal no ale z tego co zauwazylem niektore glosy brzmialy ostro w srodkowym pasmie
cyfra luz a na analogu walilo juz ostro przesterami
generalnie bardzo fajny preamp i dosc przyjemny w obsludze - szkoda ze eq ma tylko jedno przestrajalne pasmo no ale mozna cos ukrecic...dobry kompresor ale nie powalajacy deeser
dawno nie korzystalem ale wspomnienia mam mile
co do dbxa to system jest wlaczony na stale(szkoda) i wbrew temu co pisze master to nie jest nic zwiazanego z lampa tylko jest to w stopniu wyjsciowym przy konwersji na cyfre
i wlasnie jest to cos w stylu softlimitera znanego z apooge
wybierana czestotliwosc i dithering
daje zapasik mozna puscic mocny sygnal no ale z tego co zauwazylem niektore glosy brzmialy ostro w srodkowym pasmie
cyfra luz a na analogu walilo juz ostro przesterami
generalnie bardzo fajny preamp i dosc przyjemny w obsludze - szkoda ze eq ma tylko jedno przestrajalne pasmo no ale mozna cos ukrecic...dobry kompresor ale nie powalajacy deeser
dawno nie korzystalem ale wspomnienia mam mile
Sam nie miałem do czynienia z urządzeniami lampowymi (czy tam z lampami), ale podejrzewałem, że tak to może być. Daleki jestem od podniecania się hasełkami reklamowymi o "conversion type IV". Zależy mi na tym, żeby preamp był dobry :) A czy ma jakiś magiczny element, czy go nie ma, jest dla mnie trzeciorzędne.
A powiedz - wybrał byś dbx 386, czy Art Digital MPA? Bierzemy pod uwagę tylko walory brzmieniowe i użytkowe. Są w podobnej cenie, Art może troszkę tańszy.
Pozdrówka - Leff
Sam nie miałem do czynienia z urządzeniami lampowymi (czy tam z lampami), ale podejrzewałem, że tak to może być. Daleki jestem od podniecania się hasełkami reklamowymi o "conversion type IV". Zależy mi na tym, żeby preamp był dobry :) A czy ma jakiś magiczny element, czy go nie ma, jest dla mnie trzeciorzędne.
A powiedz - wybrał byś dbx 386, czy Art Digital MPA? Bierzemy pod uwagę tylko walory brzmieniowe i użytkowe. Są w podobnej cenie, Art może troszkę tańszy.
Pozdrówka - Leff
Leff - Szczecin
Pozdrówka - Leff...
??
Leff
Pozdrówka - Leff...
??
Leff
Leff - Szczecin
arta nie slyszalem....ale po tym co widzialem i specyfikacji moglbym sie na niego skusic...
zreszta i tak wolalbym cos z eq i kompresorem w miare mozliwosci
zreszta i tak wolalbym cos z eq i kompresorem w miare mozliwosci
odgrzebuje temat, gdyz jestem juz na 99% zdecydowany na kupno ART DIGITAL.
Zakup planuje ok polowa listopada.
czyli mam jeszcze ok 2,5 tygodnia na zastanowienie sie.
jezeli ktos z was znalazl jescze cos wartego uwagi, poza modelami tutaj opisywanymi to niech smialo pisze.
mi chodzi tylko o sam preamp, bez EQ i kompresora.
no chyba ze naprawde bedzie cos dobrego w cenie do 2500 zł z dobrym kompresorem to nie pogardze.
pozdrawiam
Zakup planuje ok polowa listopada.
czyli mam jeszcze ok 2,5 tygodnia na zastanowienie sie.
jezeli ktos z was znalazl jescze cos wartego uwagi, poza modelami tutaj opisywanymi to niech smialo pisze.
mi chodzi tylko o sam preamp, bez EQ i kompresora.
no chyba ze naprawde bedzie cos dobrego w cenie do 2500 zł z dobrym kompresorem to nie pogardze.
pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
...odgrzebuje temat, gdyz jestem juz na 99% zdecydowany na kupno ART DIGITAL.
Daj znać jak już będziesz miał;) Gdyby chciało Ci się skrobnąć coś o swoich wrażeniach, byłoby super.
Pozdrawiam - Leff
Daj znać jak już będziesz miał;) Gdyby chciało Ci się skrobnąć coś o swoich wrażeniach, byłoby super.
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin
......odgrzebuje temat, gdyz jestem juz na 99% zdecydowany na kupno ART DIGITAL.
Pozdrawiam - Leff...
na jadnym z poratli Aukcyjnych , jest wersja ART-a MPA bez cyfry ...
Pozdrawiam - Leff...
na jadnym z poratli Aukcyjnych , jest wersja ART-a MPA bez cyfry ...
oczywiscie ze sie podziele wrazeniami :>
tylko boje sie tego ze i tak bede na tyle podjarany ze nie bede wiedziec co napisac, bede sie przesiadac z preamow wbudowanych w ADA8000, wiec roznica napewno bedzie, no i zawsze to lampa...
w ramach mozliwosic czasowych nagram probki basu i wokalu nagrane przez ada8000 oraz przez DIGITALa.
a co do aukcji, to niestety, koniecznie musi byc wersja digital
Pozdrawiam
tylko boje sie tego ze i tak bede na tyle podjarany ze nie bede wiedziec co napisac, bede sie przesiadac z preamow wbudowanych w ADA8000, wiec roznica napewno bedzie, no i zawsze to lampa...
w ramach mozliwosic czasowych nagram probki basu i wokalu nagrane przez ada8000 oraz przez DIGITALa.
a co do aukcji, to niestety, koniecznie musi byc wersja digital
Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
Ja ostanio kupilem Art DIDITAL ART MPA
i musze powiedziec ze jest to mega sprzet nasycenie
barwy szczegolnosci tej w dolnym zakresie czestotliwosci
jest wrecz niesamowite.....Piekne cieple lampowe brzmienie
Zdecydowanie polecam wersje z wyjsciem cyftowym poniewaz jest zawsze jedno wyjscie i wejscie wiecej....... do tego tylko jakas konkretna pojemnosciowka
:)