Efekty pogłosowe - Lexicon LXP5

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
axelp
Efekty pogłosowe - Lexicon LXP5

Post autor: axelp » sobota 28 paź 2006, 11:49

cześć,

Zamierzam kupić dobry efekt pogłosowy do gitary. (preferuję muzykę jazzową). Zastanawiam się nad Lexicon LXP5, jest to już bardzo stary sprzęt, ale wokół niego narosła pewna legenda Wydaje się, że dużo muzyków z niego korzysta. Co o nim sądzicie?

Na rynku jest też wiele innych efektów np. LINE6 DL4 Delay Modeler, które wydaje się być również szeroko używane, przez wielu muzyków.
Co wybrać?
Napiszcie o swoich sprzętach.

Chciałbym wywołać ogólnie dyskusję na ten temat Zobaczymy czy się uda.

pozdr
axelp

richtig

Re: Efekty pogłosowe - Lexicon LXP5

Post autor: richtig » sobota 28 paź 2006, 12:40

Na rynku jest też wiele innych efektów np. LINE6 DL4 Delay Modeler
Efekt ten nie jest pogłosem, a jak sama nazwa mówi - delayem (po polsku - echem). Wiele osób myli te 2 efekty.
www.myspace.com/pchelki

axelp

Post autor: axelp » sobota 28 paź 2006, 13:36

Tak masz racje. Pomyliłem się w terminologii.
Mam namyśli delay.
Jednak pytanie było nt. sprzętu przez Was używanego i opinii o w/w urządzeniach, ew. innych np. Lexicon MPX G2.
Nie chciałbym żeby się ta dyskusja rozmydliła.

pozdrowienia
axelp

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » sobota 28 paź 2006, 15:50

mialem Lexicona MPX200 - bardzo pieknie brzmial! Troszke chyba tech. mlodszy od LXP. Mozna nim sterowac przez sterownikinozne, ma raczej dobre przetworniki i wyjscia cyfrowe. Jego najnosza wersja mpx220 pieknie integruje sie z komputerem (mozna ja stdrowac z poziomu DAW) i wydaje sie byc najciekawszym z niedrogich poglosow.

ODPOWIEDZ