RME Fireface 400 - pomiary RMAA

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
ignatio
Re: RME Fireface 400 - pomiary RMAA

Post autor: ignatio » poniedziałek 09 paź 2006, 15:52

...Zostałem zapytany o coś takiego:

"Wiesz może czy taka usterka to rzadkość czy wręcz przeciwnie? "

Hm, trudno jednoznacznie na to odpowiedzieć. Po pierwsze Fireface 400 jest względnie krótko na rynku, a po drugie na liście dyskusyjnej RME, jakoś nikt dotąd nie pojawił się z podobnym problemem.

Albo to przypadek, albo tradycyjny brak szczęścia, albo choroba wieku niemowlęcego.

Zobaczymy, jak zadziała serwis. Narazie sklep, przez jaki załatwiana jest reklamacja (wysyłkowo, w Polsce) jest bardzo pomocny i na każdym etapie informuje o postępach. Aktualnie czekamy na ruch dystrybutora. Może wszak się tak zdarzyć, że FF400 zostanie wysłany do Niemiec....
Dzięki za rzeczową odpowiedź.
[addsig]
Prawnik ex muzyk marzący by było odwrotnie

Awatar użytkownika
Audiostacja

Post autor: Audiostacja » poniedziałek 09 paź 2006, 16:14

Zobaczymy, jak zadziała serwis. Narazie sklep, przez jaki załatwiana jest reklamacja (wysyłkowo, w Polsce) jest bardzo pomocny i na każdym etapie informuje o postępach. Aktualnie czekamy na ruch dystrybutora. Może wszak się tak zdarzyć, że FF400 zostanie wysłany do Niemiec....
Witam!
czy moglbys przyblizyc cala historie z uszkodzonym FF400?
Audiostacja jako oficjalny dystrybutor firmy RME w Polsce oswiadcza, ze nie ma zadnego uszkodzonego FF400 w swoim serwisie.
Z powazaniem,
Audiostacja
AUDIOSTACJA - dystrybutor: AKAI, ACCESS, RME, MXL, VIOLET DESIGN, SE ELECTRONICS, OKTAVA, EVENT, BLUE SKY, EMES, AVALON DESIGN, SPL, BELLARI, LUCID, ST AUDIO, BEST SERVICE, CELEMONY, MIDITECH, NADY, CITRONIC oraz BST.

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » poniedziałek 09 paź 2006, 16:38

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:34 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » poniedziałek 09 paź 2006, 16:44

Aha, paczkę z interfejsem nadałem 4 października wieczorem. No, ale po drodze był weekend.

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » piątek 27 paź 2006, 17:30

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:34 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » piątek 27 paź 2006, 22:32

...A może coś takiego.
A16 Ultra
Professional 16-Channel AD/DA Converter

Z tym, że jest na złączach ADAT.

Nie powiem slowa zlego i dobrego - nie znam w ogole :) Pewnie jakos dziala ...

a ja powiem - kiepskie. Przetworniki analogiczne do Pulsara II

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
One_sign

Post autor: One_sign » sobota 28 paź 2006, 00:48

Witam,
a jak się ma do tego MOTU Traveller, czy ktoś testował albo pracuje na tym urządzeniu ?

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 28 paź 2006, 02:29

...Witam,
a jak się ma do tego MOTU Traveller, czy ktoś testował albo pracuje na tym urządzeniu ?...
przeszedłem prawie wszystkie mozliwe MOTU od 2408 mk2 konczac na HD 192 wraz z Travelerem i nigdy , poza pierwszym Motu jaki miałem 2408 mk2 mnie nie zawidł, pierwszy miał skopsany przetwornik ... ale to było 8 lat temu
ale poza tym nigdy ... Traveler to praktcznie to samo co 828 Mk2 te same przetworniki , ten sam soft , ma 2 wejscia mikrofonowe wiecej, ma zasilacz , monza go podłaczyc do baterji ... po za tym to jest to samo ... podobie z reszta jak Ultra Lite . z ta róznica ze ten ma wszystkiego mniej , jedyny ktorego nie testowałem z całej rodziny MOTU to 8pre , ale ten mnie nie interesuje , ogolnie bardzpo polecam polecam , chociaz chciałbym posłuchac jak chodzi RME...-- 800 .

ODPOWIEDZ