HDSP9632 czy Multiface-1

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
jarpia
HDSP9632 czy Multiface-1

Post autor: jarpia » wtorek 24 paź 2006, 12:19

Witajcie piszę tu pierwszy raz ale od kilkunastu lat zajmuję się realizacją dźwięku. Posiadam kartę RME Digi96+ADI8 kupioną kilka lat temu. Znakomicie pracuje, żadnych problemów. Ale... mam możliwość zakupić HDSP9632 lub Multiface-1? Bardzo proszę doraźdźcie mi co jest lepszym(wydajnieszym i brzmieniowo ciekawszym rozwiązaniem)
Kompozytor, realizator dźwięku, wydawca płyt Wygraj Sukces

Awatar użytkownika
Jarecky

Re: HDSP9632 czy Multiface-1

Post autor: Jarecky » wtorek 24 paź 2006, 21:00

...Witajcie piszę tu pierwszy raz ale od kilkunastu lat zajmuję się realizacją dźwięku. Posiadam kartę RME Digi96+ADI8 kupioną kilka lat temu. Znakomicie pracuje, żadnych problemów. Ale... mam możliwość zakupić HDSP9632 lub Multiface-1? Bardzo proszę doraźdźcie mi co jest lepszym(wydajnieszym i brzmieniowo ciekawszym rozwiązaniem)...
hymmmmmmm. powiadasz ze od kilku lat??? nie moge sobie uzmyslowic, skoro masz kilkuletnie doswiadczenie w temacie, w czym masz problem...,a zwlaszcza, ze jak piszesz, to dzialasz na jednym z modeli rme... co do doradztwa, to jak sie domyslam, nie jeden koleszka ci na forum powie, ze: po 1 szperacz pokladowy do dyspozycji masz 24/h, po 2 to i to i to jest dobre, malo dobra, hdsp jest wrecz b. dobra karta i dosc kosztowna niestety, to tak dla posiadaczy kart emu, minn mnie.... hehe. to tyle i narka.

Awatar użytkownika
stevelukather

Re: HDSP9632 czy Multiface-1

Post autor: stevelukather » środa 25 paź 2006, 11:17

Jesli kupisz Multiface to bedziesz mial mozliwosc oprocz pracy z kompem stacjonarnym,podlaczyc ja do laptopa,pod warunkiem ze kupisz sobie do niej CardBus.Ja mam obie opcje i jestem zachwycony.Zaleta Multiface jest jeszcze to,ze ze stacjonarnym kompem dostaje zasilanie z kompa po Audiowire,dziala bez zasilacza.W Multiface masz od razu 8 we/wy analogowych,czego nie ma w HDSP.Jakosc przetwornikow jest zaj.....!!!Wybor nalezy do ciebie.Pozdrawiam.
[addsig]

ODPOWIEDZ