Usuwanie przydźwięku z pętli mas

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
dejote
Re: Usuwanie przydźwięku z pętli mas

Post autor: dejote » czwartek 19 paź 2006, 20:16

...hmm

http://rapidshare.de/files/37360630/Track_03_woc_2.mp3.html...
wielkie dzięki Winnicki, możesz konkretnie powiedzieć jak tego dokonałeś?(Jakie wtyczki, jakie ustawienia w jakiej kolejności)
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
winnicki

Post autor: winnicki » czwartek 19 paź 2006, 20:34

wg. instrukcji, ktora podalem wyzej - wszystko mozesz zrobic w Auditionie albo w innym sofcie posiadajacym wymienione narzedzia, a jak ich uzyc - odsylam do instrukcji. Jestem pewien, ze mozesz to zrobic lepiej niz ja.

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » piątek 20 paź 2006, 10:34

... Zależy też jaki de-clicker. Ten z Audio Cleaning Laba nie zdał egzaminu w przypadku brzęczenia (Ale z pojedynczymi trzaskami daje sobie rade bardzo dobrze)....
Oj, ludzie, uczcie sie jezykow obcych, albo przynajmniej sprawdzcie, zanim cos powiecie! Jak sama nazwa wskazuje DE-CLICKER usuwa trzaski a nie brzeczenie. Brzeczenie mogloby usunac urzadzenie o nazwie DE-BUZZER, o ile w ogole takie istnieje.

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » piątek 20 paź 2006, 14:13

Ostatnio miałem podobny problem ze ścieżką basu. Potraktowałem ją którymś narzędzeim z zakładki Noise Reduction w CoolEditPro, juz nie pamiętam którym, a nie mam przed sobą programu. Bas "wyczyściło" ładnie, jednak na wokalach może pojawić się problem, bo przy głębokim ustawieniu powyższego narzędzia wysokie tony tracą na wartości...

Awatar użytkownika
Petey

Post autor: Petey » piątek 20 paź 2006, 15:06

...... Zależy też jaki de-clicker. Ten z Audio Cleaning Laba nie zdał egzaminu w przypadku brzęczenia (Ale z pojedynczymi trzaskami daje sobie rade bardzo dobrze)....
Oj, ludzie, uczcie sie jezykow obcych, albo przynajmniej sprawdzcie, zanim cos powiecie!
Przecież ludzie mają prawo do własnych patentów. Co z tego że komuś udało sie de clickerem usunąć brzęczenie?? Jak by się udało mu kompresorem ( który przecież nie służy do usuwania brzęczenia) to też byś powiedział ze tak nie powinno się robić??

Izold

Post autor: Izold » piątek 20 paź 2006, 22:10

Witam!
Nie jestem wyteranem studyjnym(:))

Ale ostatnio zgrywałem bas i naglośnienie basu bardzo buczało, rozwiązałęm to w ten sposób że w sonarze(5) wpiałem equlizer i była tam opcja (bodajrze usuwajaca przydźwięk zasilaczowy) która usuwała konkretny dxwięk wystarczyło delikantie ją zmodyfikować i przesunać w troszke inne miejsce i zadziałaó genialnie, brum zniknał w 95% a myślę że jakby się przy tym posiedziało dłuzej to można by wywalic "bruum" całkowicie(ja tego nie potrzebowałem bo był to tylko podkłd dla gitarzysty który miał ułożyc do tego muzykę w domu).

Według mnie da sie toz robic zwykłym equalizerem z tym tylko że nie wiem jak zachowa się amteriał po takim zabiegu w przypadku basu wyszło to nawet calkiem nieźle.

Pozdrawiam.
Michał M.

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » piątek 20 paź 2006, 23:29

...... Zależy też jaki de-clicker. Ten z Audio Cleaning Laba nie zdał egzaminu w przypadku brzęczenia (Ale z pojedynczymi trzaskami daje sobie rade bardzo dobrze)....
Oj, ludzie, uczcie sie jezykow obcych, albo przynajmniej sprawdzcie, zanim cos powiecie! Jak sama nazwa wskazuje DE-CLICKER usuwa trzaski a nie brzeczenie. Brzeczenie mogloby usunac urzadzenie o nazwie DE-BUZZER, o ile w ogole takie istnieje.

Zauważ że w tym materiale jest trzasków cała masa. W zasadzie ten przydźwięk nie jest typowym brumem, raczej pochodzi od jakiego ściemniacza do oświetlenia -czy ze względu na to że się nie zmienia - pracującego niedalego silnika. DeClicker więc jest tu ajk najbardziej na miejscu.

Mr. winnicki, GRATULACJE
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

ODPOWIEDZ