Stojaki pod monitory
Ja robię sam. Metalowy. Kawałek drewna będzie tylko pod monitorem. Regulacji wysokości nie będzie, ale będzie regulacja nóżek, aby stabilnie stało na nierównej powierzchni (podłodze), bo często się takie zdarzają.
Re: Stojaki pod monitory
... i będzie składany.
Do większych gabarytow monitorów polecam również zwykłe statywy klawiaturowe (krzyżaki). Wystarczy je ustawić w pozycji "wąsko i wysoko" i już. Zalety są trzy: łatwość montażu i demontażu, "amortyzacja" gumek, w które statywy są wyposażone, oraz fakt że dolne belki są szersze więc taki stojak nie jest chybotliwy. Do mniejszych monitów trzeba zrobić adaptację w postaci deseczki-półeczki, którą kładziemy na statyw a na nią dopiero monitor. Ja w nagłej potrzebie tak sobie poradziłem (zabierając jeden statyw córce....shame on me) i do dziś tego rozwiązania używam. W sumie nawet nie drogo
pozdrawiam
pozdrawiam
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...Witam,
ja używam do swoich TRUTH B2031A TEGO
i nic lepszego w takiej cenie nie znajdziecie.
Dzięki - ciężkie są? A tak w ogóle, to czy masa statywów ma rzeczywiscie jakieś znaczenie dla brzmienia? Słyszałem, że ponoć bas jest lepszy - w sensie bardziej precyzyjny, lepiej zdefiniowany. Faktem jest, że gdy w związku z przeprowadzką postawiłem swoje monitory na kartonach, bas się rozpłynął w znacznym stopniu...
ja używam do swoich TRUTH B2031A TEGO
i nic lepszego w takiej cenie nie znajdziecie.
Dzięki - ciężkie są? A tak w ogóle, to czy masa statywów ma rzeczywiscie jakieś znaczenie dla brzmienia? Słyszałem, że ponoć bas jest lepszy - w sensie bardziej precyzyjny, lepiej zdefiniowany. Faktem jest, że gdy w związku z przeprowadzką postawiłem swoje monitory na kartonach, bas się rozpłynął w znacznym stopniu...
Leff - Szczecin
ma bo to masa...nie wpada w wibracje - postaw na polce na regale...niestety tak mam...tragedia
Mam pytanie - a nie chcę zakładać nowego tematu. Zamierzam kupic standy pod monitory. Standy ze stali, ciężkie. Problem tylko - nie wiem czy brać z kolcami czy bez? Czy to naprawde coś daje. Standy mają mieć 90 cm wysokości, bądą stały na wykładzinie.
z góry dzięki za odpowiedź.
pozdrawiam.
z góry dzięki za odpowiedź.
pozdrawiam.
Ja sam zrobiłem "stendy" pod moje B2031A .
Wyszło mnie jakieś ~65zł :)
Płyta wiórowa, kątówki, filc, sróbki, butapren, farba, worek na smieci, pisek:)
od srodka sa wyłozone pojemnym workiem na smieci i zasypane caluśkie piachem:) Warzy to cholerstwo ale solidne jest:)
Wyszło mnie jakieś ~65zł :)
Płyta wiórowa, kątówki, filc, sróbki, butapren, farba, worek na smieci, pisek:)
od srodka sa wyłozone pojemnym workiem na smieci i zasypane caluśkie piachem:) Warzy to cholerstwo ale solidne jest:)
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
Dem... zapomniałem dac fotki dla zainteresowanych :)
Foteczki Stendów
Foteczki Stendów
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
dokladnie tak - tym bardziej ze idziesz do byle marketu i jesli sobie rozrysowales dechy to w 10 minut masz wszystko pieknie przyciete - zostaje ci tylko zrobienie otworow skrecenie przyklejenie tasmy na krawedzie i wsypanie piasku...............no ewentualnie kolce czy jakies inne nozki bo sensu stosowania kolcy tez nie widze.....i tak na jedno wychodzi ale na czyms kase trzeba zarabiac
sloniu a wysuszyles piasek???taki maly szczegol.......
sloniu a wysuszyles piasek???taki maly szczegol.......