Czy ktoś z was gra na takim instrumencie lub zna kogoś kto zna na tym instrumencie - to jest elektorniczny instrument dęty firmy AKAI.
Chciałbym dowiedzieć się coś więcej o tym instrumencie najlepiej od kogoś kto miał z tym instrumentem do czynienia. Obecnie jest EWI 3020 a zapowiadnay jesy EWI 4000 S
EWI Electronic Wind Instrument
jestem muzykiem i informatykiem po troszce.
Re: EWI Electronic Wind Instrument
Nikt nic na ten temat nie wie i nie słyszał o tym instrumencie?
- mr-hammond
Marcin Nowakowski pogrywał kiedys nie wiem jak jest teraz.
.........Marcin Nowakowski pogrywał kiedys nie wiem jak jest teraz. ...
Oprócz AKAI masz jeszcze instrument Yamahy WX5
Yamaha jest prostrza technicznie ma klapy a AKAI ma sensory króre są bardziej wymagające
Ale Brecker i Mintzer grają na AKAI
Myślę że to też kwestia brzmień modułów jakie oferuje AKAI, są ciekawsze od vl70m.
Teraz wyszło AKAI EWI 4000 , który ma wbudowany syntezator w kontrolerze, ale nie miałem tego w ręku
Może Ktoś się zetknął???
Yamaha jest prostrza technicznie ma klapy a AKAI ma sensory króre są bardziej wymagające
Myślę że to też kwestia brzmień modułów jakie oferuje AKAI, są ciekawsze od vl70m.
Teraz wyszło AKAI EWI 4000 , który ma wbudowany syntezator w kontrolerze, ale nie miałem tego w ręku
Może Ktoś się zetknął???
............Marcin Nowakowski pogrywał kiedys nie wiem jak jest teraz. ...
Może Ktoś się zetknął???
...
byłem w Musik Produktiv bop chciałem toto zobaczyć, ale powiedzieli mi że w Europie dostępny na początku stycznia dopiero..
Może Ktoś się zetknął???
...
byłem w Musik Produktiv bop chciałem toto zobaczyć, ale powiedzieli mi że w Europie dostępny na początku stycznia dopiero..

...Czy ktoś z was gra na takim instrumencie lub zna kogoś kto zna na tym instrumencie - to jest elektorniczny instrument dęty firmy AKAI.
Chciałbym dowiedzieć się coś więcej o tym instrumencie najlepiej od kogoś kto miał z tym instrumentem do czynienia. Obecnie jest EWI 3020 a zapowiadnay jesy EWI 4000 S...
jeszcze jedna rzecz... Akai udostępniło instrukcję do EWI 4000s
http://www.akaipro.com/documents/EWI4000S/EWI4Ks_OpM_r1E_1111.pdf
na uwagę zasługuje glide plate (sensor dotykowy do portamento)
wygląda na to że to będzie mocna rzecz
Chciałbym dowiedzieć się coś więcej o tym instrumencie najlepiej od kogoś kto miał z tym instrumentem do czynienia. Obecnie jest EWI 3020 a zapowiadnay jesy EWI 4000 S...
jeszcze jedna rzecz... Akai udostępniło instrukcję do EWI 4000s
http://www.akaipro.com/documents/EWI4000S/EWI4Ks_OpM_r1E_1111.pdf
na uwagę zasługuje glide plate (sensor dotykowy do portamento)
wygląda na to że to będzie mocna rzecz
Dziekuję za wskazówki.
Może ktoś cos jeszcze wien na ten tenmmat cos doradzi zapoda jakis link
Może ktoś cos jeszcze wien na ten tenmmat cos doradzi zapoda jakis link
-
Właśnie kupiłem taki instrument dla żony. Jestem saksofonistą a ona chce grać tylko że problem ćwiczenia dźwięku i intonacji na prawdziwym saksofonie jest oczywisty. Testowałem dosyć długi Akai i Yamaha WX2 w USA. Moim zdaniem Akai to porażka, ma dużo bajerów ale komfort gry żaden i poza tym jest cięęęęężki! Yamaha ma oklapowanie bardzo zbliżone do normalnego saksofonu i klapy czuć pod palcami to daje duże możliwości techniczne. Mam Yamaha Tyros2 i myślę że z tym instrumentem będzie działać rewelacyjnie. Wracam do Polski 10 października. Jeżeli chcesz to mogę ci napisać więcej informacji jak już będę w Polsce i pogram troszkę na tym. Mój GG to: 694013
muzyk-elektronik-pasjonat