AMD i Intel

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Leff
AMD i Intel

Post autor: Leff » poniedziałek 02 paź 2006, 19:05

Pytanie dość krótkie:
Intel Core 2 Duo E 6300, 1.86 GHz, 1066 FSB, 2MB Cache, czy:
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200

Chodzi mi nie tylko o szybkość/wydajność, ale też stabilność. Słyszałem w zaprzyjaźnionym sklepie komputerowym, że Intel działa szybciej i stabilniej, jednak osoba owa nie ma do czynienia z DAWami. Do tej pory w wydajności królowały AMD, ale może się coś zmieniło?
Będę wdzięczny za opinie.
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin

Soundchaser

Re: AMD i Intel

Post autor: Soundchaser » wtorek 03 paź 2006, 01:11

...Pytanie dość krótkie:
Intel Core 2 Duo E 6300, 1.86 GHz, 1066 FSB, 2MB Cache, czy:
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200

Chodzi mi nie tylko o szybkość/wydajność, ale też stabilność. Słyszałem w zaprzyjaźnionym sklepie komputerowym, że Intel działa szybciej i stabilniej, jednak osoba owa nie ma do czynienia z DAWami. Do tej pory w wydajności królowały AMD, ale może się coś zmieniło?
Będę wdzięczny za opinie.
Pozdrawiam - Leff...
Tak zmienilo sie.Wejdz w Core2Duo.Nie bedziesz zalowal.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 03 paź 2006, 18:32

i dalej te same debilne wypowiedzi "fachowcow" ze intel jest bardziej stabilny....ciekawe jak oni na to wpadaja?

obydwa sa identycznie stabilne - a jesli juz ktorys z procesorow robi bl;edy to jest to z pewnoscia intel bo im juz nie raz cos takiego sie przytrafila....nawet z ta najnowsza seria.......

a co do wydajnosci zajzyj na www.chip.pl zakladka ranking i bedziesz wiedzial ktory jest wydajniejszy(wydajnosc w daw jesli ci chodzi o pluginy zalezy od procka - jesli o kwestie plynnego odtwarzania i nagrywania to pol na pol karta/dysk/interfejs dysku)

Soundchaser

Post autor: Soundchaser » środa 04 paź 2006, 01:39

...i dalej te same debilne wypowiedzi "fachowcow" ze intel jest bardziej stabilny....ciekawe jak oni na to wpadaja?

Zobacz ile profesjomalnie budowanych systemow DAW na PC powstaje w oparciu o Intel a ile o AMD.Jak sadzisz,czemu prawie wszystkie na Intelu?

a co do wydajnosci zajzyj na http://www.chip.pl zakladka ranking i bedziesz wiedzial ktory jest wydajniejszy(wydajnosc w daw jesli ci chodzi o pluginy zalezy od procka - jesli o kwestie plynnego odtwarzania i nagrywania to pol na pol karta/dysk/interfejs dysku)...
Aha,Chip.pl to jedyna biblia z ktorej korzystasz?Teraz rozumiem skad masz swoje "nie debilne" sprawdzone przez prawdziwych a nie pseudo fachowcow informacje.Szkoda zreszta dyskutowac,to tak jak pytac co lepsze Sonar,Logic czy Cubase.

mellodeque
Kontakt:

Post autor: mellodeque » środa 04 paź 2006, 09:53

Chill out man..

spokój na sali.

Obecnie Core2Duo moża powiedzieć zostawia w tyle inne procki. W grudniu 2005 roku kupowałem D830, fajna maszyna a teraz bije ja na łeb 2Ghz Core2Duo :(

smutne ale prawdziwe... niebawem jak bede wymieniac drugiego PC (który tera stoi na P4 3,4, to na 100% wejde w Core2Duo.

Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

ODPOWIEDZ