Korg N264 - opinie?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
mr-hammond
Re: Korg N264 - opinie?

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 02 paź 2006, 11:10

oj hammond niepotrzebnie siejesz groze:).fakt faktem wszystko zależy od kogo i w jakim stanie kupisz instrument.. ...
heh byc moze ;) z tym ze o1w pro był od nowosci uzywany przez jednego kolege i siadły przyciski, przewaznie Yes No i te pod wyswietlaczem, czyli to co uzywasz czesto.
No i naturalnie miejsce uzytkowania ma na to ogromny wpływ, jakies zapylenia, fajeczki, piaseczek.
Tak jak mówie trzeba być na to przygotowanym , mało to na allegro opisów typu "dwa przyciski nie sprawne" itd
Bez panki moze tak być ale nie musi, ja niestety w kazdym z korgów na którym grałem dostrzegłem ten sam problem.
Może miałem pecha:)

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » poniedziałek 02 paź 2006, 13:21

wszystkie moje Korgi i Korgi moich znajomych mialy wymieniane mikrostyki. Prawie wszystkie też musiały przejść wymianę gumy pod klawaiaturą, która peka po pewnym czasie.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 02 paź 2006, 13:39

...wszystkie moje Korgi i Korgi moich znajomych mialy wymieniane mikrostyki. Prawie wszystkie też musiały przejść wymianę gumy pod klawaiaturą, która peka po pewnym czasie....
W mojej X5 klawiatura była oki, dopiero mój znajomy który odkupił mój model miał z jednym klawiszem problem i tutaj wspomniana gumka ja byłem 3 włascicielem sprzętu wtedy ponad 5 lat miałem go u siebie plus pare lat inni przedemną.
W instrumentach moich znajomych nie było problemu z klawiaturą m1 i o1wpro mają troszke inaczej zbudowana niz x5.Wiem ze n364 ma taką samą jak x5, natomiast nie wiem jak to wyglada w n264.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » poniedziałek 02 paź 2006, 13:44

kolega kupil nowy sprzet - specjalnie do Reichu pojechal. Korg MicroX czy cos w ten desen, strasznie tandetnie wykonany (pokretla filtrow oraz glowny jog) choc brzmienia niektore bardzo ciekawe. Ale ten sam kolega, bardzo doswiadczony uzytkownik tego typu urzadzen jest zaskoczony tym - mowi ze wiekszosc starszyych urzadzen f-my Korg byla wykonana bardzo starannie (np.Tr)

efraim

Post autor: efraim » środa 04 paź 2006, 19:35

Model co prawda jest starszy i Korg dorobił się już innych ciekawych modeli, ale jeśli masz okazję miec ten klawisz za rozsądne pieniądze to bierz śmiało.
...

Jaka jest rozsadna cena ? co powiecie na 1900 pln ? oplaca sie? sam instrument, bez futerału/case.

ODPOWIEDZ