Mam plik midi, w którym jest fatalnie nagrany fortepian pod względem nacisku pedału (ktoś chyba miał za ciężką stopę;) Chciałbym to skorygować i nie wiem za bardzo jak. Zacząłem ostatnio rozgryzać najnowsze NUENDO, ale nie wiem czego szukać w tym programie, by móc naprawić ścieżkę fortepianu.
Dzięku za podpowiedzi:)
[addsig]
Jak poprawić sustain fortepianu w nagraniu MIDI?
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
Re: Jak poprawić sustain fortepianu w nagraniu MIDI?
...Mam plik midi, w którym jest fatalnie nagrany fortepian pod względem nacisku pedału (ktoś chyba miał za ciężką stopę;) Chciałbym to skorygować i nie wiem za bardzo jak. Zacząłem ostatnio rozgryzać najnowsze NUENDO, ale nie wiem czego szukać w tym programie, by móc naprawić ścieżkę fortepianu.
Wrzuc sciezke w sekwenser, wejdz do edycji midi [[zwanej rowniez jako piano roll czy tez inplace editor]]..
Ponizej klawiatury poszukaj w menu komunikatu CC midi odpowiadajacego za nasilenie efektu sustain, i edytuj wartosci w oknie po prawej.
Zwykle komunikat CC ktorego szukasz ma numer #64, ale to zalezy od kilku czynnikow..
Nie wiem ktora masz wersje Nuendo, ale Steinberg jest znany z tego ze przy komunikacie ktory jest wykorzystywany znajduje sie gwiazdka [[*]], wiec powinno Ci to ulatwic znalezienie..
Wrzuc sciezke w sekwenser, wejdz do edycji midi [[zwanej rowniez jako piano roll czy tez inplace editor]]..
Ponizej klawiatury poszukaj w menu komunikatu CC midi odpowiadajacego za nasilenie efektu sustain, i edytuj wartosci w oknie po prawej.
Zwykle komunikat CC ktorego szukasz ma numer #64, ale to zalezy od kilku czynnikow..
Nie wiem ktora masz wersje Nuendo, ale Steinberg jest znany z tego ze przy komunikacie ktory jest wykorzystywany znajduje sie gwiazdka [[*]], wiec powinno Ci to ulatwic znalezienie..