Fortepian w komputerze
Wydaje mi sie ze po to dal producent wersje demo zeby mozna bylo sprawdzic czy program spelnia wymagania uzytkownika, a nie po to zeby wykorzystywac go do tworzenia..
W erze kiedy jest naprawde duzo swietnych freewareowych produktow, a sam soft tanieje coraz bardziej, takie rozwiazania 'demo' to dla mnie straszliwe polsrodki..
W erze kiedy jest naprawde duzo swietnych freewareowych produktow, a sam soft tanieje coraz bardziej, takie rozwiazania 'demo' to dla mnie straszliwe polsrodki..
Re: Fortepian w komputerze
W erze kiedy jest naprawde duzo swietnych freewareowych produktow, a sam soft tanieje coraz bardziej, takie rozwiazania 'demo' to dla mnie straszliwe polsrodki.....
W erze kiedy jest za mało pieniędzy na przeciętnego zjadacza chleba ludzie uciekają się do mniej kosztownych rozwiązań. Freeware to świetna rzecz ale nie zawsze dorówna komercyjnym aplikacjom. Mimo wszystko jeśli chodzi o soft jak dla mnie jest on za drogi.(dlatego nie wszystkie programy mam w pełnej wersji.) Może nie doceniam stosunku funkcjonalności i działania softu do ceny.
pozdro
W erze kiedy jest za mało pieniędzy na przeciętnego zjadacza chleba ludzie uciekają się do mniej kosztownych rozwiązań. Freeware to świetna rzecz ale nie zawsze dorówna komercyjnym aplikacjom. Mimo wszystko jeśli chodzi o soft jak dla mnie jest on za drogi.(dlatego nie wszystkie programy mam w pełnej wersji.) Może nie doceniam stosunku funkcjonalności i działania softu do ceny.
pozdro

...W erze kiedy jest za mało pieniędzy na przeciętnego zjadacza chleba ludzie uciekają się do mniej kosztownych rozwiązań. Freeware to świetna rzecz ale nie zawsze dorówna komercyjnym aplikacjom. Mimo wszystko jeśli chodzi o soft jak dla mnie jest on za drogi.(dlatego nie wszystkie programy mam w pełnej wersji.) Może nie doceniam stosunku funkcjonalności i działania softu do ceny...
Jasne...
Pamiętaj tylko, że to, iż masz za mało kasy na to co chcesz w niczym Cię nie usprawiedliwia i nikogo nie obchodzi.
Spróbuj takie tłumaczenie sprzedać prokuratorowi, gdy zahaczy Cię o to, czemu pojechałeś na wakacje Mercem z jazdy próbnej, po wcześniejszym ubiciu salesmana
[addsig]
Jasne...
Pamiętaj tylko, że to, iż masz za mało kasy na to co chcesz w niczym Cię nie usprawiedliwia i nikogo nie obchodzi.
Spróbuj takie tłumaczenie sprzedać prokuratorowi, gdy zahaczy Cię o to, czemu pojechałeś na wakacje Mercem z jazdy próbnej, po wcześniejszym ubiciu salesmana

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Jasne...
Prawda...i nikogo nie obchodzi to czy jego pętla jest z dema czy z pełnej wersji. Jeśli mówimy tu o graniu dla siebie a nie o komercji.
pozdrawiam
[...]najbardziej zależało mi na barwie fortepianu, a w moim programie w ogole takiej nie ma.. jest coś w stylu "cosmic piano" co w ogole nie przypomina dzwieku klasycznego fortepianu. Czy możecie polecic jakies programy gdzie bedzie taki instrument?
Ciezka sprawa, jezeli ma to byc klasyczny fortepian, to jedynie Ivory od dawna zasluguje na uznanie. Daleko wyprzedza np. The Grand czy np. niektore sample GigaStudio. Nawet nie jest drogie, zwazywszy na jakosc brzmienia. Duzy VST, 40GB.
Ciezka sprawa, jezeli ma to byc klasyczny fortepian, to jedynie Ivory od dawna zasluguje na uznanie. Daleko wyprzedza np. The Grand czy np. niektore sample GigaStudio. Nawet nie jest drogie, zwazywszy na jakosc brzmienia. Duzy VST, 40GB.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...jezeli ma to byc klasyczny fortepian, to jedynie Ivory od dawna zasluguje na uznanie. Daleko wyprzedza np. The Grand czy np. niektore sample GigaStudio. Nawet nie jest drogie, zwazywszy na jakosc brzmienia. Duzy VST, 40GB...
Święte słowa, ale jeśli piano ma znaleźć się w miksie to osobiście nie byłbym aż tak rozrzutnym (nie mylić z roztrzepanym
)
[addsig]
Święte słowa, ale jeśli piano ma znaleźć się w miksie to osobiście nie byłbym aż tak rozrzutnym (nie mylić z roztrzepanym

[addsig]
P.S.
W miarę gęstym miksie oczywista.
W miarę gęstym miksie oczywista.
......jezeli ma to byc klasyczny fortepian, to jedynie Ivory od dawna zasluguje na uznanie. Daleko wyprzedza np. The Grand czy np. niektore sample GigaStudio. Nawet nie jest drogie, zwazywszy na jakosc brzmienia. Duzy VST, 40GB...
)
...
Napisalem tylko moje zdanie na temat symulacji _klasycznego_ brzmienia fortepianu.
Z drugiej strony, juz same pytanie zaczynajace sie od "[...]do tego mam program fruityloops[...]" jest, ze tak sie wyraze, nieco konfliktowe, co do uzycia Ivory
(i nie mam na mysli konfliktu oprogramowania
)

...
Napisalem tylko moje zdanie na temat symulacji _klasycznego_ brzmienia fortepianu.
Z drugiej strony, juz same pytanie zaczynajace sie od "[...]do tego mam program fruityloops[...]" jest, ze tak sie wyraze, nieco konfliktowe, co do uzycia Ivory

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...Z drugiej strony, juz same pytanie zaczynajace sie od "[...]do tego mam program fruityloops[...]" jest, ze tak sie wyraze, nieco konfliktowe, co do uzycia Ivory
(i nie mam na mysli konfliktu oprogramowania
)...
Jasna sprawa. Chodziło mi głównie o to, że wieloryb i tak utonie w masie dźwięków w gęstym miksie, a co oznacza(?), że niekoniecznie musi być najwyższej klasy. Nie liczyłem przy tym na to, że koledze chodziło, iż ma to być instrument przewodni. Szczególnie w FL

P.S
"Song for a Guy" E.J też nie jest absolutnym POPiS-em nagrania akustycznego forteklapu
[addsig]
"Song for a Guy" E.J też nie jest absolutnym POPiS-em nagrania akustycznego forteklapu

[addsig]