Jaką karte 4we?
Witam, posiadam mixerek i do tej pory nagrywałem na zwykłej karcie multimedialnej. Chciałbym dokonać zakupu karty z 4 wejściami analogowymi nic więcej nie potrzebuje (jak na razie). Proszę o rade! Na oku mam M-audio Delta 44...z góry dziękuje za pomoc.
Re: Jaką karte 4we?
...Witam, posiadam mixerek i do tej pory nagrywałem na zwykłej karcie multimedialnej. Chciałbym dokonać zakupu karty z 4 wejściami analogowymi nic więcej nie potrzebuje (jak na razie). Proszę o rade! Na oku mam M-audio Delta 44...z góry dziękuje za pomoc....
Polecam MAYA44. Bardzo wydajna (możliwa normalna praca z latencją 2ms), wadą jest dość przeciętny preamp mikrofonowy, ale masz mixerek, więc możliwe, że nie będziesz zmuszony go używać.
Polecam MAYA44. Bardzo wydajna (możliwa normalna praca z latencją 2ms), wadą jest dość przeciętny preamp mikrofonowy, ale masz mixerek, więc możliwe, że nie będziesz zmuszony go używać.
www.myspace.com/pchelki
yamaha odpada - syf
soundcraft to idealne rozwiazanie
co do autora - daj sobie spokoj z szukaniem 4 wejsc......
malo tego i nic szczegonego - niestety albo porzadne 2 albo porzadne 8
i na te 8 bym sie na twoim miejscu skusil
chyba ze taki zestaw jak emu 1212m plus ada800 .....wyjdzie ci 2 kozackie plus 8 srednich - ale plus do tego 2 kozackie wy plus 8 srednich wy i jeszcze spdif........
a to tylko tak sugeruje
soundcraft to idealne rozwiazanie
co do autora - daj sobie spokoj z szukaniem 4 wejsc......
malo tego i nic szczegonego - niestety albo porzadne 2 albo porzadne 8
i na te 8 bym sie na twoim miejscu skusil
chyba ze taki zestaw jak emu 1212m plus ada800 .....wyjdzie ci 2 kozackie plus 8 srednich - ale plus do tego 2 kozackie wy plus 8 srednich wy i jeszcze spdif........
a to tylko tak sugeruje
olbrzymie szumy - niestety yamaha robi mierne te mikserki
a soundcraft? www.e-muzyk.pl tam sobie poczytaj - do domu najwygodniejszy mikser w dodatku z porzadna jakoscia
a soundcraft? www.e-muzyk.pl tam sobie poczytaj - do domu najwygodniejszy mikser w dodatku z porzadna jakoscia
......olbrzymie szumy - niestety yamaha robi mierne te mikserki
a soundcraft? http://www.e-muzyk.pl tam sobie poczytaj - do domu najwygodniejszy mikser w dodatku z porzadna jakoscia...
Zbynia ale Ty masz ten mikser? Czy słyszałeś jak pracuje?
Bo czytam właśnie wypowiedzi na forum i są pozytywne. Na przykład:
MONTER:
"Jamaszka bardzo mało szumi. Ja gain mam ustawiony w pobliżu grubej kreski (MXL1006BP), a tłumiki w kanałach na poziom nominalny, czyli te trójkąciki. Szumów w zasadzienie NIE MA".
CZYLI TOTALNIE ROZBIEŻNIE. Jak to jest ?...
mialem ten sam problem
obecnie pracuje na zestawie karta maya 44 mk2 +mikser soundcraft compact 4 + monitory alesis 512 jestem z niego bardzo zadowolony.
do soundcrafta mozesz wpiac bezposrednio 2 gramofony
mysle ze karta maya 44 smialo wystarczy do Twoich potrzeb
pozdrawiam
a soundcraft? http://www.e-muzyk.pl tam sobie poczytaj - do domu najwygodniejszy mikser w dodatku z porzadna jakoscia...
Zbynia ale Ty masz ten mikser? Czy słyszałeś jak pracuje?
Bo czytam właśnie wypowiedzi na forum i są pozytywne. Na przykład:
MONTER:
"Jamaszka bardzo mało szumi. Ja gain mam ustawiony w pobliżu grubej kreski (MXL1006BP), a tłumiki w kanałach na poziom nominalny, czyli te trójkąciki. Szumów w zasadzienie NIE MA".
CZYLI TOTALNIE ROZBIEŻNIE. Jak to jest ?...
mialem ten sam problem
obecnie pracuje na zestawie karta maya 44 mk2 +mikser soundcraft compact 4 + monitory alesis 512 jestem z niego bardzo zadowolony.
do soundcrafta mozesz wpiac bezposrednio 2 gramofony
mysle ze karta maya 44 smialo wystarczy do Twoich potrzeb
pozdrawiam
-
- Kontakt:
wlaśnie teraz mam na testach xenyx 802... (testy na 0404)
szczerze to mnie troche zaskoczył... nie sądzilem że preammpy xenyxa tak mogą szumieć...
szczerze to mnie troche zaskoczył... nie sądzilem że preammpy xenyxa tak mogą szumieć...
http://www.myspace.com/audiophone