KRK RP 5 czy Alesis M1

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Ano
Re: KRK RP 5 czy Alesis M1

Post autor: Ano » niedziela 24 wrz 2006, 12:50

Leff, mogles powiedziec od razu, ze chcesz pozartowac
Eventy TR 6 naleza do innej grupy cenowej i porownywanie ich do B2031A lub M1 MK2 jest niedorzeczne.
M1 Active MkII - 333 Euro
B-2031 - 365 Euro
TR-6 - 465 Euro !

Rownie dobrze mozna dodac do ceny kolejne 100 Euro i porownac juz do tanszych modeli Adamow lub Genelekow.
Jesli chodzi o bas, nie zmieniam zdania. W warunkach amatorskich, czyli w malych pomieszczeniach, zarowno TR 6 jak i M1 MK2 beda mocno "przewalaly" bas, bo nie posiadaja regulacji adaptacji do pomieszczenia. Sprawdzone!

Awatar użytkownika
Jarecky

Post autor: Jarecky » środa 15 lis 2006, 06:55

Witka. Objezdzilem cala stolice i obsluchalem "milion" odsluchow, i... do sumy 3 tysiakow nie znalazlem nic lepszego jak KRK RP i oczywiscie mowie o ósemkach.Moje odczucia: Alesis?... jaki by nie byl to wielkie nieporozumienie, Eventy TR 8, w mniare ale jeszcze to nie bylo TO! Wspomne tez o Adamach - wedlog skali do 10, stawiam dyche, ale to juz inna polka cenowa (3.500), inne wynalazki - pozostawiam bez slow. Wybor padl na KRK. Powiem tyle ze nie byla to decyzja wedlog sugesti, ale jak juz koledzy wczesniej wpomnieli, nie da sie kupic monitorow przez uwagi na forum - to trzeba samemu uslyszec. KRK mam od wczoraj, "fajnie" ciapia i maja doscyc selektywnie grajacy dol, nie mowiac juz o wygladzie. Za taka kase, polecam KRK ósemki. To takie moje 3 grosiki do tematu.

PS: Choc wybrlem KRK, to jednak sklonie sie powiedziec ze bede zbieral kase na Adamy. Choc kto wie..., moze zostane przy wczorajszym zakupie na ladnych pare lat.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 15 lis 2006, 10:20

PANOWIE, bardzo wazne ... odsyłam wszystkich do pisma FUTURE MUSIC
,mozecie go dostac w np.Empiku ,

SWIETNY TEST MONITORÓW ,
w studio zebrłao się kilku znaczacych realizatorów dzwieku i wybierali najlepsze zestawy w róznych przedziałach cenowych ...
a było tego sporo , około 15 zestawów ,
Niektore bardzo znane marki , jak Event ALP 5
zostały po prostu zmiecione , za to inne tak jak Samson .( ktory wydawał mi sie zawsze firmą KRZAK ) wygrał w dwoch kategoriach ...

polecam

tutaj okladka

Tutaj jeden z wygranych

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 15 lis 2006, 10:30

Sorry testowano 26 zestawow

ODPOWIEDZ