Joemeek JM47 + Soundcraft C4 + Audiophile 2496

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
sizar
Joemeek JM47 + Soundcraft C4 + Audiophile 2496

Post autor: sizar » wtorek 19 wrz 2006, 19:03

SOUNDCRAFT Compact 4 +437.00 PLN
JOEMEEK JM47+479 PLN
M-Audio Delta Audiophile 2496 - 450.00zł

Czy ktos miał styczność z tym sprzętem ? Jak spawdzi się w domowym mini studyjku? Może polecacie coś innego w tych granicach cenowych?
Głównie zestaw będzie służył do gatunku rap.Szczególnie interesuje mnie co myślicie o tej karcie.
PS.Proszę nie piszcie "lepiej dozbieraj tyle i tyle a kupisz sobie to..".

Awatar użytkownika
Gerry

Re: Joemeek JM47 + Soundcraft C4 + Audiophile 2496

Post autor: Gerry » wtorek 19 wrz 2006, 20:48

...SOUNDCRAFT Compact 4 +437.00 PLN
JOEMEEK JM47+479 PLN
M-Audio Delta Audiophile 2496 - 450.00zł

Czy ktos miał styczność z tym sprzętem ? Jak spawdzi się w domowym mini studyjku? Może polecacie coś innego w tych granicach cenowych?
Głównie zestaw będzie służył do gatunku rap.Szczególnie interesuje mnie co myślicie o tej karcie.
PS.Proszę nie piszcie "lepiej dozbieraj tyle i tyle a kupisz sobie to.."....
Nie polecam nic innego, sprawdzi sie. Ewentualnie compact4 + studio project b1 i emu0404. Taniej i też bardzo dobrze bedzie do home studio
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » wtorek 19 wrz 2006, 21:23

na mikrofon joemeeka bym uwazal. mialem kiedys ten model do dyspozycji i pol dzwieku na nim nie nagralem bo moim zdaniem sm57 brzmi przy nim jak ultra hi-end lampowy. potwornie zapiaszczony srodek, az do przesady, bedziesz mial sporo klopotu z wokalem nagranym na tym mikrofonie

pomysl o 57 albo o oktavie 219 - to sa mikrofony, ktore przydadza ci sie nawet jak bedziesz mial duzo innych, drozszych

fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » wtorek 19 wrz 2006, 21:35

ah no i zapomnialem napisac najwazniejszego :) moj kontakt z jm47 mial bowiem miejsce szmat czasu temu, kiedy to kto inny wladal ta firma. teraz ze starego joemeeka zostala tylko nazwa, w srodku (mowie o outboardach) to kompetnie inny sprzet. wiec nie wykluczone ze dzisiejszy jm47 to inny mikrofon nazwany tak jak stary. wiec moze to byc kolejny chinski klon z nadrukowana nazwa zleceniodawcy;) ale to nic nie zmienia w moim zdaniu na ten temat

fan dobrego brzmienia ;)

sizar

Post autor: sizar » wtorek 19 wrz 2006, 21:38

...na mikrofon joemeeka bym uwazal. mialem kiedys ten model do dyspozycji i pol dzwieku na nim nie nagralem bo moim zdaniem sm57 brzmi przy nim jak ultra hi-end lampowy. potwornie zapiaszczony srodek, az do przesady, bedziesz mial sporo klopotu z wokalem nagranym na tym mikrofonie

pomysl o 57 albo o oktavie 219 - to sa mikrofony, ktore przydadza ci sie nawet jak bedziesz mial duzo innych, drozszych

...
pierwszy raz słysze negatywną opinie o tym mikrofonie, mk219 raczej nie wchodzi w gre :/tym bardziej dynamiczny szur.narazie mam mxl'a 2006 i myśle że ten joemeek będzie lepszy

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » wtorek 19 wrz 2006, 21:53

no nie wiem..

naprawde przemysl temat "szura". bedziesz zaskoczony, jak ci w miksie ulozy sie ladnie.

a wpisujac w google znalazlem szybko potwierdzenie moich slow - obecnie mikrofony (meekrofony:) dla joemeeka robie fabrya (w) Beijing, tak wiec zabawisz sie w loterie, a i szansa ze roznicy wielkiej od mxla nie bedzie, jest duza

fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
smadi

Post autor: smadi » wtorek 19 wrz 2006, 21:57

karta w porzadku:)bardzo dobrze sie sprawuje!polecam
Akai MPC2500:VestaxPMC-05pro2:Technics SL-1210Mk2
Motu 2408mk2, Motu 828, EELA AUDIO s120 VCA 8x mic, SUMA STEREO, LED METER. EVENT TR 8

sizar

Post autor: sizar » wtorek 19 wrz 2006, 23:06

...no nie wiem..

naprawde przemysl temat "szura". bedziesz zaskoczony, jak ci w miksie ulozy sie ladnie.

a wpisujac w google znalazlem szybko potwierdzenie moich slow - obecnie mikrofony (meekrofony:) dla joemeeka robie fabrya (w) Beijing, tak wiec zabawisz sie w loterie, a i szansa ze roznicy wielkiej od mxla nie bedzie, jest duza

...
a ja słyszałem że joemeek to angielska firma ,szkoda :/ bo ten mxl to góre ma zawysoką i deesery jakkolwieg nie pomagają :(,cz to samo spotke mnie z joemeek'em??

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » środa 20 wrz 2006, 00:02

niestety wybrales sobie polke cenowa, na ktorej wiele wiecej niz mxl nie znajdziesz (zakladajac, ze moje propozycje ci nie leza .. )
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
JOURESY

Post autor: JOURESY » środa 20 wrz 2006, 07:29

...ah no i zapomnialem napisac najwazniejszego :) moj kontakt z jm47 mial bowiem miejsce szmat czasu temu, kiedy to kto inny wladal ta firma. teraz ze starego joemeeka zostala tylko nazwa, w srodku (mowie o outboardach) to kompetnie inny sprzet. wiec nie wykluczone ze dzisiejszy jm47 to inny mikrofon nazwany tak jak stary. wiec moze to byc kolejny chinski klon z nadrukowana nazwa zleceniodawcy;) ale to nic nie zmienia w moim zdaniu na ten temat

...
Muszę jednak stanąć w obronie joemeeka, tego starego( czarna obudowa), posiadam miedzy innymi ten mikrofon, i muszę powiedzieć ze moj egzemplarz jest wyjatkowo udany, nie zauważyłem wad brzmienowych, o ktorych raczyleś wspomnieć, rzekłbym że brzmienowo jest zbliżony do mk 219, sprawdzone w praktyce. Może bardziej otwarta góra to fakt, ale kiedy posłuchasz MXL 990 to jest przepaść pomiedzy nim a joemeekiem. warunkiem udanego nagrania jest również odpowiednie pomieszczenie, które czasem moze sprawić spore problemy w srodkowym paśmie. Joemmek ma trafo, więc tymbardziej, ogranicza występowanie ostrych sybilantów, które były tak obecne w mxl990
Ten zestaw, o którym wspomniałeś + dobre pomieszczenie, będzie ok

JoU

ODPOWIEDZ