Jaką klawiaturę do Virusa Ti Desktop
Witam, jestem b. początkującym :) Dopiero zaczynam, także mam nadzieje ze nie wyśmiejecie mnie od razu, ale chociaż po paru postach:) Używam Fl Studio 6 i zamierzam kupić Virusa TI Desktop(z racji ceny) . Jednak tak jak pisałem wcześniej , tzn. początkujący, chciałem się doradzić jaką klawiaturke do niego dokupić(podać jakiś model,najlepiej najtańszą i najlepszą,hehe, bo zakup virusa to i tak zabójstwo dla mojego portfela:) tak aby mi to w miare ładnie wszystko współpracowało.Niestety nie znam się na tyle na sprzęcie(póki co, ale będe nad sobą pracować:) oraz nie mam żadnych znajomych z tego fachu, aby wybrać coś co będzie mi działać , dlatego te pytanie kieruje do was.Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam
Re: Jaką klawiaturę do Virusa Ti Desktop
Ps.
Początkującym jestem w strefie sprzętu, jeżeli chodzi o tworzenie muzyki na kompie to mam już parę ładnych lat doświadczenia.Zaczynałem już na amidze(protacker) i przetestowałem mase programów, jedmak zawsze moje komponowanie odbywało sie na poziomie komputera. Poprostu nie znam się na sprzęcie dlatego zwracam się z prośba do was, za co z góry dzięki
Początkującym jestem w strefie sprzętu, jeżeli chodzi o tworzenie muzyki na kompie to mam już parę ładnych lat doświadczenia.Zaczynałem już na amidze(protacker) i przetestowałem mase programów, jedmak zawsze moje komponowanie odbywało sie na poziomie komputera. Poprostu nie znam się na sprzęcie dlatego zwracam się z prośba do was, za co z góry dzięki
Kada klawiatura ktora posiada In/Out MIDI bedzie działac ...
- mr-hammond
Rozejżyj się wśród znajomych moze ktos na komunie dostał jakies casio z midi, pozycz na pare chwil albo odkup za grosze i bedzie działało, a w tym czasie nazbieraj na cos dobrego. Ja mam pozyczoną keystatoin 61 es firmy m-audio i jest nie za fajna . Wiotka klawiatura pracuje sobie jak chce np trudno zrobic gliss bo blokuje jeden klkawisz i nie zjdedziesz w dół. Pisze to po to abys zdał sobie sprawe ze kupując najtańszą możesz być nieusatysfakcjonowany,a opisywany m-audio kosztował wtedy cos ponad 700zł, a gra sie na nim jak na tanim keyboardzie.
- mr-hammond
Rozejżyj= Rozejrzyj .
Przepraszam
Przepraszam
...Rozejżyj się wśród znajomych moze ktos na komunie dostał jakies casio z midi, pozycz na pare chwil albo odkup za grosze i bedzie działało, a w tym czasie nazbieraj na cos dobrego.
Witam, za bardzo nie mam od kogo pożyczyć, rozumiem że im taniej tym gorsza jakość klawiszy, ale może jesteś w stanie podać jakieś konkretne modele klawiszy??Takie do 1000zł, czy może lepiej dozbierać kaske i kupić wersje virusa z klawiszami, bo jeżeli nie znajde dobrej w takiej cenie to bez sensu wydawać 2 tys na klawisze jeżeli dołoże 2 kawłki do virusa z nimi?(Chociaż nie wiem czy wytrzymam tyle czasu, znowu odkładanie $:) )Pozdrawiam i dziękuije za odp.
Witam, za bardzo nie mam od kogo pożyczyć, rozumiem że im taniej tym gorsza jakość klawiszy, ale może jesteś w stanie podać jakieś konkretne modele klawiszy??Takie do 1000zł, czy może lepiej dozbierać kaske i kupić wersje virusa z klawiszami, bo jeżeli nie znajde dobrej w takiej cenie to bez sensu wydawać 2 tys na klawisze jeżeli dołoże 2 kawłki do virusa z nimi?(Chociaż nie wiem czy wytrzymam tyle czasu, znowu odkładanie $:) )Pozdrawiam i dziękuije za odp.
...Rozejżyj= Rozejrzyj .
Przepraszam ...
Nie ma za co przepraszać - zdarza się:) A wracając do klawiszy rozważałem nad czymś takim MIDITECH MidiControl-2(cena 579 na www.ambitmusic.p) Testował ktoś te klawisze??Pozdrawiam
Przepraszam ...
Nie ma za co przepraszać - zdarza się:) A wracając do klawiszy rozważałem nad czymś takim MIDITECH MidiControl-2(cena 579 na www.ambitmusic.p) Testował ktoś te klawisze??Pozdrawiam
Temat klawiatury sterującej MIDI był juz wielokrotnie wałkowany na tym forum. Wyszukiwarka znajduje się u dołu strony, po lewej.
...Temat klawiatury sterującej MIDI był juz wielokrotnie wałkowany na tym forum. Wyszukiwarka znajduje się u dołu strony, po lewej....
Rozumiem, ze był wałkowany(podobnie jak co kupić do stuidia:) ale chodzi mi o fachową porade lub odpowiedz czy ten model co podałem wyżej w jakimś stopniu będzie dorównywać klawiszą z virusa, czy lepiej dozbierać kase i kupić wersje z klawiszami - to wszystko. Pozdrawiam
Rozumiem, ze był wałkowany(podobnie jak co kupić do stuidia:) ale chodzi mi o fachową porade lub odpowiedz czy ten model co podałem wyżej w jakimś stopniu będzie dorównywać klawiszą z virusa, czy lepiej dozbierać kase i kupić wersje z klawiszami - to wszystko. Pozdrawiam
Nie będzie dorównywać. Virus w wersji KB ma klawiarurę bardzo wysokiej jakości i jeśli chciałbyś mieć porównywalną to wyjdzie Cię to drożej niż różnica ceny między wersją desktop i kb. Jeśli chcesz oszczędzić na tej różnicy cen to jesteś skazany na gumową tandetę. Jest takie popularne powiedzenie: "nie ma czegoś takiego jak darmowe piwo".