Witam
Niech będzie pochwalony...
Pokutę odprawiłem, WYSZUKIWARKĘ przejrzałem...
oto moje pytanie:
Szukam programu, który działa podobnie, jak soft dołączany do SB czyli dodaje pozwala modyfikować dźwięk aktualnie odtwarzany przez dowolnu soft (np. przez Winamp, inne programy).
NIE chodzi mi o live mode input (jak np. w WaveLabie) - że jak coś nagrywam, to mogę dodać efekty. NIE chcę nagrywać. (wiem, że akurat w tym temacie było już trochę na forum, ale powtarzam - mi niechodzi o nagrywanie)
Chodzi mi tylko i wyłącznie o modyfikowanie dźwięku odgrywanego już na kompie.
Po co mi to? Mam program, który ma swój własny format audio/video. Odgrywam w nim pliki i chcę wyciągnąć z nich pewne częstotliwości (zgrywanie ich do wave lub mp3 odpada - są za wielkie i maja format, którego nie rozpoznają ani wavelab, Cubase, Cool, ani nawet Magix (robiłem co mogłem :)
Zatem szukam jakiegoś standalone ustrojstwa, które zrobi to "w locie".
Dzięki za rady
Modyfikacja real time
Re: Modyfikacja real time
programu nie znam
o ile rozumiem co chcesz osiagnac - mozesz to zrobic w Patchmix karty Emu 0404 - lecz wymaga to zakupu karty
przypuszczam ze takie mozliwosci maja karty z wewnetrznym DSP lub bedziesz musial wypuszac dzwiek poza komputer do zew. urzadzen
o ile rozumiem co chcesz osiagnac - mozesz to zrobic w Patchmix karty Emu 0404 - lecz wymaga to zakupu karty
przypuszczam ze takie mozliwosci maja karty z wewnetrznym DSP lub bedziesz musial wypuszac dzwiek poza komputer do zew. urzadzen
...programu nie znam
...
No właśnie - niestety zakup karty jak na razie nie wchodzi w grę (mam Waveterminal u24 i jak na razie jeszcze na nim pociągnę :)
Kurcze, a może jakiś program do Karaoke :)? (chwytam się brzytwy:)
...
No właśnie - niestety zakup karty jak na razie nie wchodzi w grę (mam Waveterminal u24 i jak na razie jeszcze na nim pociągnę :)
Kurcze, a może jakiś program do Karaoke :)? (chwytam się brzytwy:)
Hej a DirectWire.
Piszesz, że masz Waveterminal, dzięki połączeniom WDM, MME w panelu karty można chyba skrosować sygnał tak aby przechodził przez program dźwiękowy i z powrotem wracał przetworzony !
O ile masz takie cuś bo jak nie to ciężko.
Piszesz, że masz Waveterminal, dzięki połączeniom WDM, MME w panelu karty można chyba skrosować sygnał tak aby przechodził przez program dźwiękowy i z powrotem wracał przetworzony !
O ile masz takie cuś bo jak nie to ciężko.
O wlasnie!
wewnetrzne routowanie kart - czyli nie tylko EMU ale i inne to maja.
bierzesz te wirtualne kabelki i laczysz z IN w Asio (lub WDM lub MME) - i majac wlaczone nagrywanie (np. w WaveLab) sciagasz audio
W emu dzwiek filmowy wychodzi z kanalu ktory sie nazywa Wave - jak jest w Twojej karcie nie wiem.
wewnetrzne routowanie kart - czyli nie tylko EMU ale i inne to maja.
bierzesz te wirtualne kabelki i laczysz z IN w Asio (lub WDM lub MME) - i majac wlaczone nagrywanie (np. w WaveLab) sciagasz audio
W emu dzwiek filmowy wychodzi z kanalu ktory sie nazywa Wave - jak jest w Twojej karcie nie wiem.
Szukam programu, który działa podobnie, jak soft dołączany do SB czyli dodaje pozwala modyfikować dźwięk aktualnie odtwarzany przez dowolnu soft (np. przez Winamp, inne programy).
AdaptX - plugin do winampa plus darmowy plugin DX np. equalizer DX.
AdaptX - plugin do winampa plus darmowy plugin DX np. equalizer DX.