OktavaMod

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
grembo
Re: OktavaMod

Post autor: grembo » czwartek 14 wrz 2006, 01:36

mam tylko te kanaly co w powietrzu :) i myspace :))))

No Aguilera ostatnia raczej jasna :) Jak wokal dobry i z potencjalem to go robia "na jasno", a z wszechobecnych murzynek takiej jasnosci duzo wyciagnac sie nie da

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » czwartek 14 wrz 2006, 01:36

ale wlasnie o to chodzi ze samo wytlumienie obudowy bez zamortyzowania kapsuly nic nie da, albo da pomijalna korzysc; to wibracja kapsuly ci tak brzeczy a nie obudowa, moim zdaniem

fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » czwartek 14 wrz 2006, 01:40

a tu cytat tak dla przykladu

OktavaMod Shock Mounting “Boink” Elimination
As you’ve heard in your own mics, the bodies and PC boards of Oktava mics are very resonant. The “boink” you hear when you tap the body of a stock Oktava LDC also contributes in-harmonic noise to the midrange spectrum of your music or voice when stimulated by that same program material.

My shock mounting of the capsule effectively isolates sources of the “boink” from reaching the capsule. This dramatically reduces in-harmonic mechanical resonances by 20dB-30dB in the critical midrange. This means you will hear more midrange clarity and make more accurate recordings.

ale jak mowie - poczekajmy zobaczymy, dostane ta zmodyfikowana przez speca oktave za jakis tydzien - dwa i ponagrywam wam i te pukniecia i nawet kablem od sluchawek walne i zobaczymy co bedzie, naprawde jestem ciekaw

ale sie dyskusja zrobila, a ja tylko niewinnie zapytalem :)
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 14 wrz 2006, 01:48

...ale wlasnie o to chodzi ze samo wytlumienie obudowy bez zamortyzowania kapsuly nic nie da, albo da pomijalna korzysc; to wibracja kapsuly ci tak brzeczy a nie obudowa, moim zdaniem

...
no widzisz, mylisz sie ... a jak to zprawdzic ... bardzo prosto, zdejmij obudowe zainstaluj mikrofon na statywie podłacz i stuknij w cos... zrób tak, ja to zrobiłem. oczywiscie nie mozesz instalowac mikrofonu na wkrecie od oktavy .... Zreszta puknij palcem w obudowe zauwazysz ze rezonuje. w oktawie obudową jest gołe zeliwo , niczym nie tłumione .

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 14 wrz 2006, 01:49

bo jest cos takiego w Oktavie - ze sie czlowiek duzo spodziewa i cos z tego dostaje, charakter moze :)

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 14 wrz 2006, 01:51

ale jak mowie - poczekajmy zobaczymy, dostane ta zmodyfikowana przez speca oktave za jakis tydzien - dwa i ponagrywam wam i te pukniecia i nawet kablem od sluchawek walne i zobaczymy co bedzie, naprawde jestem ciekaw

ale sie dyskusja zrobila, a ja tylko niewinnie zapytalem :)...
Ok, czekam z Ciekwoscia,.. tzn, chesz powiedziec ze zapłaciłes 99$ za modyfikacje, bo tyle bierze facet z OktavaMod

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » czwartek 14 wrz 2006, 01:59

ja wyciąłem z delikatnej cienkiej specjalnej gąbki do wyciszania wnętrz samochodów rulon który wcisnąłem do środka, .. potem udało mi sie napakować jeszcze więcej , Nic nie dało tzn. przydźwięk był innego rodzaju bardziej tępy i krótszy ale był ..... ŻELIWO po prostu brzęczy ,...
kolega mi opowiadał .. ze ktos podobnie jak ty wkładał gabke do MKL 2500, tylko ze tam jest lampa, rozgrzała sie i po jakims czasie zaczeło lekko podsmiardywac, nie wiedzieli skad unosi sie specyficzna woń , dopiero jak woklaista zaczoł spiewac i sie zaciągnoł , załapali ze to mikrofon.

Awatar użytkownika
igs

Post autor: igs » czwartek 14 wrz 2006, 09:25

Cóż.. Oktava zepsuta, mój majk za jasny.. Na szczęście zostało mi jeszcze kilka Neumanów. Może na nich uda sie wreszcie coś nagrać..
www.igsaudio.pl

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » czwartek 14 wrz 2006, 09:37

...Cóż.. Oktava zepsuta, mój majk za jasny.. Na szczęście zostało mi jeszcze kilka Neumanów. Może na nich uda sie wreszcie coś nagrać.. ...
Wiesz niema co sie martwic... Samemu zrobic Mikrofon , w ogole zrobic cos samemu to jest wielkie osiagniecie ( mam na mysli sprzet oczywiscie ) ten mikrofon brzmi całkiem niezle , załozyłem De-eser na twoj głos i siedzi jak ta lala więc nie jest tak zle .... Ale z prezentowana przez Ciebie Oktavą naprawde jest cos nie tak... a moze to ta modyfikacja , tak ""USZLACHETNIŁA " ten Majk, ze teraz jest tak kipepsciutko ? moze po prostu zrobiłes cos zle ?

Awatar użytkownika
igs

Post autor: igs » czwartek 14 wrz 2006, 10:17

...Ale z prezentowana przez Ciebie Oktavą naprawde jest cos nie tak... a moze to ta modyfikacja , tak ""USZLACHETNIŁA " ten Majk, ze teraz jest tak kipepsciutko ? moze po prostu zrobiłes cos zle ?
Nie, nie. Pisałem już wcześniej, że przed modyfikacją brzmiała tak samo źle. Teraz rzeczywiście skłaniam się ku temu, że ta Oktava była zepsuta od początku. Przecież całe forum Gearslutz sie nie może mylić
www.igsaudio.pl

ODPOWIEDZ