M-audio Project Mic I/O

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:
M-audio Project Mic I/O

Post autor: Velu » wtorek 12 wrz 2006, 02:19

Witam Wszystkich!
Pytanie tyczy się urządzenia jak w temacie:)
Czy ktoś już miał do czynienia z tym interfejsem? Jak wypada jakość preampów, łatwość użytkowania, oraz sterowniki, jak to chodzi z Cubase? Dedykowany jest do tego protools m-powered ale ja jednak zostane przy steinbergu dlatego chce znac opinie zwlaszcza jesli chodzi o prace z Kubusiem:)

Nie mogłem nic znaleźć w archiwum więc chyba ten temat nie byl poruszany jeszcze.

pozdrawiam!

Awatar użytkownika
stevelukather

Re: M-audio Project Mic I/O

Post autor: stevelukather » wtorek 12 wrz 2006, 08:15

...Witam Wszystkich!
Czy ktoś już miał do czynienia z tym interfejsem? Jak wypada jakość preampów, łatwość użytkowania, oraz sterowniki, jak to chodzi z Cubase? Dedykowany jest do tego protools m-powered ale ja jednak zostane przy steinbergu dlatego chce znac opinie zwlaszcza jesli chodzi o prace z Kubusiem:)

Nie mogłem nic znaleźć w archiwum więc chyba ten temat nie byl poruszany jeszcze.

pozdrawiam! ...
Compatible with Pro Tools M-Powered 7^, Ableton Live 5^, Logic*, Cubase*, Digital Performer*^ and SONAR*^.

To ze strony www.m-audio.com Polecam lekture na stronie,tam wszystko jest napisane.MAUDIO slynelo zawsze z b.dobrych sterownikow,wiec tego bym sie nie obawial.Pytanie o preampy,bez odpowiedzi bo nie slyszalem.Pozdrawiam.
[addsig]

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » wtorek 12 wrz 2006, 11:08

...Witam Wszystkich!

pozdrawiam! ...
Mam M-audio 1814, podobno ProjectMix jest tylko jego rozbudowaną wersją (preampy, fadery i reszta).

Urządzenie działa.
Preampy ma na moje ucho gorsze niż MOTU Traveller (ostatnio pracowałem na obu ale to jest tylko subiektywna opinia bo testu nie robiłem).
Sterowniki są stabilne (Mac), problem jest tylko w mikserze bo dokładność suwaków to 1dB około zera cyfrowego a im niżej tym większe skoki - i je niestety słychać. Można zrobić dwa miksy odsłuchowe z wszystkich wejść i powrotu programów na wyjścia 1-2 i 3-4, z tym że poziomy będą te same a tylko można indywidualnie wyciszyć poszczególne tory na poszczególnych wyjściach. Zostaje jeszcze szyna aux, która jest dziwnie cicha ale chyba można ją wysłać na SPDiF i w ten sposób (jeżeli się nie używa ADAT-a) dostać trzecie wyjście.
Z synchronizacją nie ma problemów, dopasowuje się i do sygnału ADATa (Traveller) i SPDiFa (DAT) a i z WC (Apogee) podanym przez wejście działa bez problemów.
Mnie lekko trzeszczy wejście pierwszego kanału - już, co mnie troszkę wnerwia, ale kwestia nie ruszania kablem podczas nagrywania i spokój.
Nagrywałem ostatnio przez 10 dni wyjazdy dzień w dzień i oprócz kilku zarysowań urządzenie jest w dobrym stanie, ani razu nie zawiodło (chyba że z mojej winy).
Jeszcze jedno - PT się czasami wywala jak mu się zmieni liczbę wejść podczas pracy. A z wyjściami słuchawkowymi nieraz jest tak, że to co miało iść na Out 1 idzie na Out 2 i vice versa, trzeba kliknąć jeszcze raz na pole wyboru sygnału dla wyjść słuchawkowych i działa. Czemu tak się dzieje - nie mam pojęcia. Może poprawią w następnej wersji sterowników.
No i oczywiście ma tylko 16 wejść i 12 wyjść. ADAT i SPDiF są zamienne.
Pozdrawiam serdecznie

Krzysztof Podsiadło
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » środa 13 wrz 2006, 00:24

Dzięki serdeczne za podpowiedz. ale moze uda nam sie kogoś namierzyc kto miał bezpośrednio mozliwość pracy na project mix I/O ?

ODPOWIEDZ