Wersje edukacyjne programów

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
havier3
Wersje edukacyjne programów

Post autor: havier3 » wtorek 12 wrz 2006, 00:38

Witam wszystkich. Chciałem sie dowiedziec czy mając wersje edukacyjną Abletona mogę grać koncerty w sensie czy to jest legalne?

Awatar użytkownika
rezist
Kontakt:

Re: Wersje edukacyjne programów

Post autor: rezist » wtorek 12 wrz 2006, 00:59

...Witam wszystkich. Chciałem sie dowiedziec czy mając wersje edukacyjną Abletona mogę grać koncerty w sensie czy to jest legalne?...

A co przeczytałeś w licencji?

"... lobbing na rzecz członków ..."

Awatar użytkownika
havier3

Post autor: havier3 » wtorek 12 wrz 2006, 01:18

......Witam wszystkich. Chciałem sie dowiedziec czy mając wersje edukacyjną Abletona mogę grać koncerty w sensie czy to jest legalne?...

A co przeczytałeś w licencji?

...
Rozmawiałem z kimś z Audio Factory, ale rozmowa dotyczyła wersji edukacyjnej Cubase - powiedział mi że nie można jej używać do celów komercyjnych, tylko do nauki. Mam tą wersję w domu - nie różni sie ona niczym od normalnej, nic nie jest napisane że to wersja edukacyjna no i własnie zachodze w głowe o co tu chodzi.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 12 wrz 2006, 01:35

rachunek i umowa kupna/spzedazy jest tu dokumentem.....

Awatar użytkownika
havier3

Post autor: havier3 » wtorek 12 wrz 2006, 02:22

Ok - w sumie nie o to mi chodzi że mam wersje edukacyjną, ale że nigdzie na pudełku nie jest to napisane to będę jej używał wszędzie - chcę własnie sie dowiedzieć czy używając tej wersji będe łamał licencję itd

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » wtorek 12 wrz 2006, 08:10

...Ok - w sumie nie o to mi chodzi że mam wersje edukacyjną, ale że nigdzie na pudełku nie jest to napisane to będę jej używał wszędzie - chcę własnie sie dowiedzieć czy używając tej wersji będe łamał licencję itd...
Prawdopodobnie jest tak,ze bedziesz mogl uzywac jej do celow komercyjnych wtedy kiedy przestaniesz byc uczniem,studentem,poniewaz wtedy staje sie pelnoprawnym softem z prawem do upgrade'u do wyzszej wersji za te same pieniadze co normalna wersja.Ale tak naprawde,kto to sprawdza,daj spokoj.Ciesz sie ze masz legalny soft,gdybys mial pirata to mogloby cie grysc sumienie.Ale jesli dalej masz dylemat to kup sobie wersje komercyjna za 2 tys i po klopocie.Pozdrawiam.
[addsig]

ODPOWIEDZ