Dlaczego Audition 1.5 wydłuża...

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
pawelq
Re: Dlaczego Audition 1.5 wydłuża...

Post autor: pawelq » poniedziałek 11 wrz 2006, 22:31

...Jeśli masz rację, to albo nie działa ta kompensacja w AA 2.0 jak należy, albo nie w tym problem....
Informację wziąłem z helpa AA.

Czy mówisz o problemie sempoo, czy o jamiś innym (własnym)? Bo jesli o jego, to on uzywa EQ z 1.5 w 1.5 - więc 2.0 nie ma tu nic do rzeczy.

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » poniedziałek 11 wrz 2006, 22:46

Nie, mówię o temacie... Faktycznie AA 1.5... No to trza sprawdzić jak jest w wersji 1.5. Ale to mozna sprawdzić inaczej, wyłączając po kolei wszystkie inserty, sendy i korekcję i zgrywając materiał w różnych ustawieniach. Czy autor wątku tego nie próbował? Czy przegapiłem to gdzieś?

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » poniedziałek 11 wrz 2006, 22:56

Tu taki mały "offtopic", choć nie do końca taki "off"...: odkąd zamieściłem swój adres mailowy na jednej ze stron, gdzie ogłaszają się zespoły muzyczne, dostaję co jakiś czas maile z reklamami zagranicznych firm, które to specjalizują się własnie w, między innymi, wydłużaniu czegoś tu i tam;) Jak następnym razem coś przyślą, odpiszę, że nie potrzebuję, bo mam Audytion;) Teraz powżnie, wiemy już, że wydłuża, tylko dlaczego...??

Awatar użytkownika
Sempoo

Post autor: Sempoo » wtorek 12 wrz 2006, 00:34

To Dynamic EQ wprowadza ci te opóźnienia i pewnie jeszcze inne wtyczki zapięte jako insert na tracku.

MB już wcześniej dobrze ci sugerował a tak namieszałeś, że nikt nie wie o co chodzi

Po prostu to jest brak kompensacji opóźnienia dla wtyczek. Zależnie ile ich wepniesz o tyle będziesz miał przesunięty materiał audio. Co celów synchronizacji audio/video rzecz bardzo ważna.

Poczytaj w instrukcji, być może piszą o tym fakcie i jak sobie z tym radzić akurat w tej wersji programu. Pewnie 2.0 ma to poprawione ale tego akurat nie sprawdzałem.

Także sygnał masz opóźniony i długość pliku wynikowego jest dłuższa a nawet losowa zależna od ilości wtyczek i ich ustawień .
Sprawdzałem przed chwilką....
Hej WG - nie wiem, z jakim natężeniem uwagi czytasz posty tutaj, ale ja już wcześniej wspominałem, że dodany testowy klik na 530 próbce po mixdownie był w tym samaym miejscu (:
Ale ten fakt, że po dpięciu VST wydłużenie zmalało - jest dla mnie czytelny.
ESI Juli@ + KRK RP8 gen2

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 12 wrz 2006, 00:58

a to wydluzenie to cisza?to pozostaje slad po efekcie bo z tego co piszesz to wszystko jest rowniutkie.....
jesli nie zamierzasz tego loopowac to w czym problem?

ODPOWIEDZ