Patch Mix - Error!
- Łukasz1985
Witam wszystkich. Mam dwa problemy:
1. Jak uruchamia mi się system wyświetla mi się coś takiego http://grandmc2.w.interia.pl/bez tytułu.JPG (to stalo sie po zainstalowaniu nowych sterow chociaz kiedys je mialem i nie bylo tego)
2. W emulatorze X nie działają mi efekty typu Delay Reverb itp, filtry działają.Na początku efekty działały, nie wchodzi w gre złe ustawienie patch mix bo nic nie zmienialem.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
1. Jak uruchamia mi się system wyświetla mi się coś takiego http://grandmc2.w.interia.pl/bez tytułu.JPG (to stalo sie po zainstalowaniu nowych sterow chociaz kiedys je mialem i nie bylo tego)
2. W emulatorze X nie działają mi efekty typu Delay Reverb itp, filtry działają.Na początku efekty działały, nie wchodzi w gre złe ustawienie patch mix bo nic nie zmienialem.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
- Łukasz1985
Re: Patch Mix - Error!
Ten link działa
http://grandmc2.w.interia.pl/aaaaa.JPG

odpalasz prestet dla nieistniejacego urzadzenia
przykladowo - masz 1212m a uruchamiasz dla 1820m z podlaczonym ADAT i SPDIF
przykladowo - masz 1212m a uruchamiasz dla 1820m z podlaczonym ADAT i SPDIF
bo bedzie dzialac ale czegos dales za duzo...niestety to jest minus emu - ograniczona moc dsp....
wywal jakies efekty czy peakmetery i powinno przestac sie pokazywac...
a jesli dalej bedzie to wybierz jakis gotowy mikser wywal i zloz go na nowo
to dziala tez w przypadku gdzie sie przekombinuje i nie gra muzyka.....
wywal jakies efekty czy peakmetery i powinno przestac sie pokazywac...
a jesli dalej bedzie to wybierz jakis gotowy mikser wywal i zloz go na nowo
to dziala tez w przypadku gdzie sie przekombinuje i nie gra muzyka.....
- Łukasz1985
Sesje robiłem sam, wszystkie wejścia i wyjścia które posiadam są uruchomione. W patch mix nie ma wpiętego żadnego efektu więc procesor dsp nie może być obciążony
Na windowsie od neta mam idetyczna sesje tylko na starych sterach, i jest ok nic sie nie wyswietla.
Sam nie wiem czemu tak się dzieje.

Sam nie wiem czemu tak się dzieje.
przed chwila sprawdzilem - mam taki napis jak odpale domyslna sesje na 1820m (mam 1212m).
nie wiem jaka masz karte ?
nie wiem jaka masz karte ?
lukasz tak jak napisalem - odpal podstawowa sesje oczywiscie jak kolega pisal dla emu ktora posiadasz i z niej wyjdz z nowym patchmiksem(na tej sesji sobie stworz)
tak ci radze bo tworzac nawet sesje od zera dla 1212(moja karta) potrafily mi takie bledy wyskakiwac albo zwyczajnie nie mialem dzwieku.....
tak ci radze bo tworzac nawet sesje od zera dla 1212(moja karta) potrafily mi takie bledy wyskakiwac albo zwyczajnie nie mialem dzwieku.....
- Łukasz1985
Sorki że tak późno odpisuje ale byłem zajęty. Już rozwiązałem problem z tym błędem. Problem tkwił w:
-przy tworzeniu kanałów w Patch Mix trzeba było zaznaczyć "Aux send Pre Fader"
I problem już znikł
Moja karta to E-MU 1212m
Jeszcze mam problemy z Emulatorem X efekty nie chcą mi działać, mam nadzieję że to kwestia konfiguracji.
Emulator X posiadam od niedawna.
Dzięki za pomoc pozdrawiam.
I problem już znikł

Jeszcze mam problemy z Emulatorem X efekty nie chcą mi działać, mam nadzieję że to kwestia konfiguracji.

Dzięki za pomoc pozdrawiam.
...Sorki że tak późno odpisuje ale byłem zajęty. Już rozwiązałem problem z tym błędem. Problem tkwił w:
Zapewne sterownik i mikser E-MU to takie małe klocki z których łączone są połączenia w karcie - ale, że dodatkowy Pre-Fader już zjada na dzień dobry część DSP karty to szkoda.
A które efekty masz na myśli ?
Jeżeli te wewnętrzne (programowe) wbudowane w samplerze to musisz o ile dobrze pamiętam odpowiednio ustawić sterowanie do pokręteł A-O (regulacja nasyceniem efektu).
Zapewne sterownik i mikser E-MU to takie małe klocki z których łączone są połączenia w karcie - ale, że dodatkowy Pre-Fader już zjada na dzień dobry część DSP karty to szkoda.
Jeżeli te wewnętrzne (programowe) wbudowane w samplerze to musisz o ile dobrze pamiętam odpowiednio ustawić sterowanie do pokręteł A-O (regulacja nasyceniem efektu).
- Łukasz1985
......Sorki że tak późno odpisuje ale byłem zajęty. Już rozwiązałem problem z tym błędem. Problem tkwił w:
Jeżeli te wewnętrzne (programowe) wbudowane w samplerze to musisz o ile dobrze pamiętam odpowiednio ustawić sterowanie do pokręteł A-O (regulacja nasyceniem efektu)....
Chodzi mi o efekty aux czyli te generowane przez kartę. Mam ustawione kanały asio w patch mix i Emulatorze włączam efekt np delay i nic
Jeżeli te wewnętrzne (programowe) wbudowane w samplerze to musisz o ile dobrze pamiętam odpowiednio ustawić sterowanie do pokręteł A-O (regulacja nasyceniem efektu)....
Chodzi mi o efekty aux czyli te generowane przez kartę. Mam ustawione kanały asio w patch mix i Emulatorze włączam efekt np delay i nic