SSL XRACK

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Łukasz1985
Re: SSL XRACK

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 07 wrz 2006, 16:58

......Witam. Co myślicie o SSL seri XRACK? Bo ceny są kuszące. Są trzy klocki w cenie lekko ponad 2300zł. Kuszące no nie?

A moglbys podac zrodlo, z ktorego czerpales ceny ? Bo z tego co widze na stronie dystrybutora, to owszem, mowa jest o 2300, ale funtow brytyjskich...

Hubi
...
He he coś pomyliłeś Cena EQ wynosi 400 funtów a na nasze to lekko ponad 2300zł to samo tyczy się kompresora i preampu. Mowa oczywiście o seri X-RACK.
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 07 wrz 2006, 17:01

i na swiecie zapanowal pokój i milośc........

ale odeszlismy od meritum, czyli owych Xrack

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 07 wrz 2006, 17:15

......ja tam nie wiem o co ten spór

a co z SSL X-rack?...
tutaj znajdziesz odpowiedzi
http://www.audiotechpro.pl/main.html...

no wiem - nawet trzymalem te wszystkie SSL w grabach, bo na Rosoła lubia testujacych sprzety (inforemacja dla tych ktorzy pytaja o brzmienie ADAM,SSL,TL Audio i innych)

Orbit: swietne widomosci z duende na pc :)

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » piątek 08 wrz 2006, 10:24

He he coś pomyliłeś Cena EQ wynosi 400 funtów a na nasze to lekko ponad 2300zł to samo tyczy się kompresora i preampu. Mowa oczywiście o seri X-RACK....
Heh, zle zrozumialem, bo napisales: 3 klocki w cenie 2300, a tu chodzilo: 3 klocki, kazdy w cenie 2300

Hubi

Awatar użytkownika
KamilFX

Post autor: KamilFX » piątek 08 wrz 2006, 11:14

Ach, panowie! Kłócicie się o sprawy różne tylko nie o to jak to brzmi. Ja wam napiszę jeśli ktoś chciałby to posiąść, że Duende jest najlepszą opcją jeśli chodzi o plug-iny. Za 6000 zł dostajecie 32 kanały naprawdę zawodowo brzmiących zabawek. Brzmią rewelacyjnie jak na cyfrę, są to jedyne plug-iny które mają tak ładną górę i mięsisty dół. Z moich testów wnioskuję, że warto kupić i Sony Oxford i Duende, używając Sony do wycinania a SSL do podbijania. Sony do tej pory były plug-inami które miały najładniejszą górę ale po pojawieniu się Duende sytuacja diametralnie się zmieniła. Przedewszystkim SSL brzmi bardziej analogowo, w porównaniu do swojego odpowiednika hardwarowego broni się bardzo dobrze. Oczywiście nie jest to samo ale jak na cyfrę jest to naprawdę świetne. Jedynym manlamentem który mi nie odpowiada w SSL to tylko to że nie ma SideChain do bramki ale mam nadzieję że w dalszych wersjach to zmienią.
Tak więc, jak dla mnie jest to rewelacyjny zestaw w brzmieniu cyfrowym, analogowy odpowiednik brzmi oczywiście lepiej jeśli chodzi o charakter analogowego brzmienia ale ma swój specyficzny charakter. No, co kto lubi. Dla kogoś kto chce mieć kilka opcji polecam Sony i Duende w cyfrze a w analogu SSL, Avalona i np: pasywny EQ Pullet Thermonic Culture albo EQ Millenia Media.
Nie ma co

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » piątek 08 wrz 2006, 11:51

Duende jest najlepszą opcją jeśli chodzi o plug-iny. Za 6000 zł dostajecie 32 kanały naprawdę zawodowo brzmiących zabawek.

Jest tylko jeden problem: ile RODZAJOW tych wtyczek masz za 6kzl?
Wszystko zalezy, kto co chce. Jesli chcesz miec w stacji DAW czesc kanalu konsoli SSL, OK. Dla wielu jednak to nie bedzie dobra opcja, UAD czy PoCo bedzie na pewno bardziej uniwersalny niz Duende, Sintefex, czy Liquid Mix/Channel. Tak wiec kwestia, czy to jest - jak piszesz - "najlepszą opcją jeśli chodzi o plug-iny" jest moim zdaniem bardzo kontrowersyjna. Zalezy, co kto potrzebuje.

Co do SONY - nie ma sie co dziwic - w koncu zamiarem konstruktorow Oxforda byl m.in. korektor z czterema do byboru najbardziej cenionymi charakterystykami wzorowanymi (ale nie kopiowanymi) m.in. z SSL. Do tego jeszcze dochodzi algorytm Massenburga (tylko dla PT - szkoda) - pelen wypas.
I cena niestety adekwatna do brzmienia ;)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » piątek 08 wrz 2006, 20:01

SSL XRack z 3ma modulami za 2300zl... to by sie dzialo, gdyby to byla prawda... :)
[addsig]

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 12 wrz 2006, 18:06

Orbit: swietne widomosci z duende na pc :)...

Wiadomosc z (prawie) ostatniej chwili:
na odbywalacych sie wlasnie targach w Holandii SSL niestety nie zaprezentowal jeszcze Duende z PC

Przy okazji: Lada dzien Universal Audio wypusci dla UAD1 wraz ze sterownikami v4,4 buss compressor NEVE 33609

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 12 wrz 2006, 18:21

Przy okazji: Lada dzien Universal Audio wypusci dla UAD1 wraz ze sterownikami v4,4 buss compressor NEVE 33609...
A to juz wiadomo od dłuzszego czasu ... ma byc poprawiony takze 1176 LN , oraz dodany Neve 33609 , niestety nie bedzie tani ,W poprzednim uaktualnieniu dodali Neve 1073 Eq , kory jakos do mnie nie przemówił, bardzo secyficznie działajaca wtyczka ... ładny dół i starodawna góra .:)

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » środa 29 lis 2006, 14:14

Sterowniki dla Duende na PC:
http://www.solid-state-logic.com/music/duende_downloads.html
(wczoraj wyszly)

ODPOWIEDZ