Jak ustawić 24 bity w Alesis IO2?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
MB
Re: Jak ustawić 24 bity w Alesis IO2?

Post autor: MB » wtorek 25 kwie 2006, 21:53

Precedens - Waves 5.0 i Pro-Tools &.0 - z tego, co wiem, w kazde wersji - TDM jak i LE czy M-audio....

to napisz jeszcze o tej wersji klawiatury do Maka

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 25 kwie 2006, 22:14

to napisz jeszcze o tej wersji klawiatury do Maka

Ale znaczy ze co?

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 25 kwie 2006, 22:18

yhym :) mozliwe :) jednak to zazwyczaj jest wina oprogramowania a nie systemu :) ale nie wiem jak jest w tym przypadku :) windows jest mniej straszny niz go maluja :)

Ja tam nie wiem, co i kto zawalil, mnie to w sumie nie interesuje - wazne, ze godzine w komputerze musze miec "hamerykanska"

A pytanie bylo jasne:

Czy może być tak, że na polskim Windows XP coś działa źle, a na angielskim dobrze?

I na nie odpowiedzialem, zgodnie z bolesnymi doswiadczeniami

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » wtorek 25 kwie 2006, 22:20

...to napisz jeszcze o tej wersji klawiatury do Maka

Ale znaczy ze co?...

no sam mi opowiadałeś, jak to było z Waszym protulsem...

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 25 kwie 2006, 22:28

no sam mi opowiadałeś, jak to było z Waszym protulsem

Aha, to chyba chodzi o to, ze skrot klawiaturowy "japko"+"spacja", uzywany "od zawsze" w Pro-Toolsie do wejscia w zapis jest tez uzywany "od zawsze" przez system do zmiany klawiatury. Jezeli w systemie jest wiecej klawiatur (czyli w sumie jezykow) niz defaultowy amerykanski, to jablko+spacja nie dosc, ze nie wchodzi w zapis, to w dodatku przelacza klawiatury. Pracowalem kiedys "goscinnie" na systemie, w ktorym druga w kolejnosci byla klawiatura niemiecka, i po "wejsciu w zapis" nie dosc, ze nic sie nie dzialo (niby), przestawal dodatkowo z oczywistych wzgledow dzialac jakze wazny skrot "ctrl+Z", a co on znaczy, wszyscy wiemy. MASAKRA! I bez wyjscia... ale tu raczej winny jest Digidesign... w sumie musialem mysza

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 25 kwie 2006, 22:29

jakze wazny skrot "ctrl+Z"

Znaczy japko+Z oczywiscie

Awatar użytkownika
fatman

Post autor: fatman » środa 26 kwie 2006, 00:07

no wlasnie nie zwalajmy zawsze wszytkiego na biednego windowsa :) co do koniecznosci amerykanskiej klawiatury to rzeczywiscie spotkalem sie z tym mialo to zwiazek ze znakiem dziesietnych, program wymagal aby byla to " ." a nie " , " no ale to mozna bylo samemu obejsc pozostajac przy polskiej klawiaturze :)

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 26 kwie 2006, 08:58

no wlasnie nie zwalajmy zawsze wszytkiego na biednego windowsa :)

A kto zwala?

co do koniecznosci amerykanskiej klawiatury to rzeczywiscie spotkalem sie z tym mialo to zwiazek ze znakiem dziesietnych, program wymagal aby byla to " ." a nie " , " no ale to mozna bylo samemu obejsc pozostajac przy polskiej klawiaturze :)

Jako uzytkownika, ktory zaplacil ponad 2000USD za oprogramowanie nie obchodzi mnie, kto zawinil -czy windows czy oprogramowanie - ani tym bardziej "jak to obejsc".

danarasz

Post autor: danarasz » wtorek 05 wrz 2006, 16:31

Tak dla podsumowania piszę co w końcu zdziałałem w sprawie Alesis IO2. Otóż nic. Sprawdziłem Windowsy angielskie - nic nie pomogło. W końcu napisałem do serwisu Alesisa. Opisałem dokładnie problem, podałem przy jakich ustawieniach występuje itp. Kontakt był natychmiastowy, niestety jakby nikt nie czytał co napisałem. W kolejnych postach dostawałem porady, które zapisane były w instrukcji obsługi. W końcu to przerobiliśmy, doszliśmy do sedna problemu i kontakt się urwał. Nie reagują do tej pory. W sumie nie denerwuję się za bardzo, bo sprzęt jakoś działa, chociaż przy okrojonych parametrach. Nie wiem czy to jest taki zwyczaj w zachodnich firmach, ponieważ dokładnie takiego samego zachowania serwisu doświadczyłem przy zgłaszaniu błędów w programie FINALE. Także kontakt urywał się po zrozumieniu przez serwisanta sedna problemu i niektóre błedy powielane są od kilku lat (np. zalegowane nuty w OSSIA i in.). Albo nie lubią za bardzo dociekliwych pytań, albo co.

Pozdrowienia

ODPOWIEDZ