Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
grembo
autor: grembo » poniedziałek 04 wrz 2006, 14:15
z WArsaw :)
Ten [program wyglada niezwykle interesujaco!!!!
-
grembo
autor: grembo » poniedziałek 04 wrz 2006, 14:21
MATT669 : autor tego programu to niezwykly czlowiek!!! chyba sie przyjrze temu softowi, bo ciekaw jestem bardzo co czlowiek ktory uczyl sie u Dave'aHollanda czy gral ze Sclavisem i Grappelim mogl stworzyc. skoro to robi muzyk sceny moze byc prste i logiczne dla innych muzykow
DZIEKI ZA LINK!!!!!!!!!!!!!!!
-
grembo
autor: grembo » poniedziałek 04 wrz 2006, 14:29
1 zastrzezenie - niezwykle zasobozerny :)
-
grembo
autor: grembo » poniedziałek 04 wrz 2006, 14:38
i abletona nie przypomina w pracy zdecydowanie - choc kolory podobne :) cos innego mi przypomna - moze MAX (tez wygladu na razie)
-
lukasz_szczecin - Posty:1
autor: lukasz_szczecin » poniedziałek 04 wrz 2006, 18:14
Ja również dopiero zaczynam i napewno przydadzą mi się wasze wskazówki. Ale czy ktoś z was orientuje sie może w jaki sposób gra Paul van Dyk ostatnimi czasy? Używając dwóch laptopów z programami Ableton Live i Scratch Live oraz podłączonymi do nich M-Audio Tigger Finger a czasami używa A&H Xone 3d. Z góry dzieki za wszelką pomoc i wyjaśnienia.
-
kostrz - Posty:36
-
Kontakt:
autor: kostrz » poniedziałek 04 wrz 2006, 20:30
ma synchronizację i wciska przycisk - to mu gra, a to z jednego a to z drugiego. a że ma allena serato czy coś innego, to normalka. wypasioną furę też pewnie ma a lata samolotami po spędach :) 9no offence)
Jeżeli ktoś ma pytania to jest grupa userów AL
Ableton Live User Group Poland[addsig]
[url=http://www.liveuser.pl/]Ableton Live Users Group Polska[/url]
-
Mruczasss
autor: Mruczasss » wtorek 05 wrz 2006, 01:37
Chlopaki ten ableton to naprawde kapitalna sprawa, ja do niego podlaczam reaktora z reasonem plus masa wtyczek. Do tego mase loopow ktore melodycznie do siebie pasuja i skacze miedzy lopami wtyczkami vst a reasonem i jego automatami perkusyjnymi, od co jak mi sie zachce jakis syntetykow to krece w reaktorze. Jak poczuje chcec to wrzucam jakis delay, reverb, czy flanger. Pozniej do tego co wybrzmi imporwizuje sobie instrumentami korga. Matko on jest tak wygodny przy kreacji pod wplywem chwili ze przesiadzielm dzis prawie caly dzien nad nim:D Tylko zaluje ze posiadam tylko jedno urzadzenie midi- keybord. (ale i tak jakie mozliwosci!) Przydaly by sie pokretla no chociaz z 10. Ale najchetniej to chcial bym miec taka palete 10x10 zeby sobie moc wszystkie popopdpisywac i nimi krecic az sie odwodnie i kopne w kalendarz
lubie to co robie i jestem w tym dobry.
-
grembo
autor: grembo » wtorek 05 wrz 2006, 10:47
to jak fajnie CI IDZIE TO WYJDZ do ludzi :) niech publicznosc tez ma frajde z Abletona :)
NO I KROplówka :)
-
Mruczasss
autor: Mruczasss » wtorek 05 wrz 2006, 23:43
...to jak fajnie CI IDZIE TO WYJDZ do ludzi :) niech publicznosc tez ma frajde z Abletona :)
NO I KROplówka :)...
Wiesz Grembo idzie mi coraz lepiej, ja bazuje przede wszystkim na samplach. Ale tez glownie na reaktorze i reasonie. Ale wiesz mam jeszcze taki plan zeby podlaczyc jakis mikrofonik. I do tego jeszcze na zywo jakies dzwieki wydawac. Co do wpuszczania kolejnych muzykow do abletona to mysle ze to nie musi byc az takie strasznie trudne! Np. Ja to tak widze ze bierzemy np gitarzyste i umawiamy sie ze on improwizuje do naszej aranzacji ktora aktualnie tworzymy kilka prob i mysle bedzie bez problemowo (mysle ze im wiecej ludzi tym latwiej bo co dwie glowy to nie jedna). Do tego jaka to musi byc frajda zeby moc sobie takim sygnalem operowac! Co do programu ableton live caly czas pracuje w widoku pionowym, naprawde nie wiem jakie zastosowanie przy zabawie na zywo znalezc zastosowanie do trybu pracy poziomego. Praca w poziomie jest dla mnie w zupelnosci wystarczajaca. Ale moze Ty Grembo mnie oswiecisz!
A jezeli chodzi o wyjscie do ludzi powoli sie przymierzam do tego ale powiem ci szczerze ze troche ze strachem, a co jak im sie nie spodoba i spala mi keyborda ?
lubie to co robie i jestem w tym dobry.