czyli predkosc transferu dysku nie ma znaczenia? A szyna między mostkami?
Wielowatkowo juz dziala, przynajmniej czesciowo (przyklad z Cubase SX3 - Devices -> Device Setup -> VST Audiobay -> Expert... i tam Multi Processing; jesli masz procek np. intel HT - sprawdz dzialanie: odznacz ta opcje na tak silnie obciazonym przez projekt komputerze, ze bedzie ledwo "szedl". Po odptaszkowaniu moze ta sesja juz nie ruszyc w ogole...)
Mocy nigdy nie za wiele. Zalezy co uzywasz. Kilka dni temu mialem sesje w Nuendo prawie 150 sladow samego audio plus uruchomione dosc sporo wtyczek (prawie wylacznie Waves) - komp dzialal nawet bez klopotu (intel 2,8 HT), poza malymi dwoma wpadkami.
Ale na tym samym komputerze juz mialem "czkawke" niejeden raz na projekcie nawet jednosladowym (pod Wavelab), gdy wlaczylem jakies potezne wtyczki (np. PSP Neon HR).
w sumie 150 sladow niezly wynik (hmmmm), co do technologicznych mozliwosci sie nie wypowiadam - ale koordynacja tego wszystkiego.... nawet jesli tam byly Folder tracki i inne - ja juz przy 16 ledwo zipie. Nie bylo problemów z synchronizacja? U mnie, nieowtyczkowane w zasadzie 30 sladow zaczelo skakac (DISK preformance)