Mbox 2 i Athlon XP 2000+

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
artfro
Re: Mbox 2 i Athlon XP 2000+

Post autor: artfro » niedziela 03 wrz 2006, 02:38

.co do jakosci pracy na tym sprzecie(mbox) to owszem - mozesz sie dowiedziec glownie przez forum bo na stronie beda same superlatywy..........
Dokładnie tak, naturalnie pierwsze kroki w sprawie Mboxa skierowałem na stronę producenta, ale wszyscy dobrze wiemy, że dane które tam podają trzeba traktować z przymrużeniem oka i tak naprawdę wiarygodną opinię uzyskasz tylko od użytkowników danego produktu, dlatego też poprosiłem o pomoc Forumowiczów

pozdrawiam

Awatar użytkownika
artfro

Post autor: artfro » niedziela 03 wrz 2006, 10:03

a ty masz pretensje

wiedze musisz zdobywac sam bo nikt w kolko nie bedzie cie prowadzil za raczke czy wciskal ja na sile -

wracając do tej sprawy, mnie akurat za rączkę prowadzić nie trzeba. Obszerną wiedzę z dziedziny akustyki i realizacji dźwięku zdobyłem kilka ładnych lat temu, ale jak sam zapewne wiesz wiedzę i doświadczenie w tym zawodzie zdobywa się przez cały czas. Nigdy nie jest się mistrzem w tej dziedzinie. Wróć chociażby do nagrań które realizowałeś kilka lat temu, dzisiaj na pewno byś w nich coś zmienił bo jesteś bogatszy o jakieś tam doświadczenia, a i obecny sprzęt pozwala na większą ingerencję w materiał dźwiękowy. Nikt nie każe Ci robić wykładu na temat technik mikrofonowych, czy rodzajów mikrofonów, bo jak wiadomo są na ten temat dawno napisane pozycje. Na wiele pytań postawionych na tym forum można odpowiedzieć w sposób niezniechęcający dla osoby pytającej. Natomiast jeżeli nie chcesz się dzielić swoją wiedzą z innymi, a czytając |Twoje niektóre posty wiem, że taką posiadasz, to nikt Cię do tego nie zmusza, ale w takim przypadku zamiast pisać niesmaczne komentarze ogranicz się do roli obserwatora danego tematu.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Charlie

Post autor: Charlie » poniedziałek 04 wrz 2006, 09:59

Witam wszystkich :)

Chcialbym sie podlaczyc pod dyskusje na temat Mbox2
Jeden z kolegow stwierdzil w tym temacie ze jest to wyjkatkowy shit ... Ja wlasnie przymiezalem sie do zakupu tegoż urządzenia (na digi002 na razie mnie jeszcze nie stac), i niepowiem ze czynnikiem przemawiajacym za zakupem Mboxa w dużej mierze jest jego soft dołączany do zestawu...

Nawiązując do tematu moj komp na ktorym mialbym go uzywac ma procek dwurdzeniowy AMD Athlon 64 X2 3800+ BOX, płyta główna: Gigabyte GA-M55S-S3 nVidia nForce 550, Pamięć: RAMGeIL Dual 2x 512MB DDR2 800 MHz.

Chcialbym sie dowiedziec od osób juz uzytkujacych Mboxa2 (lub ktore mialy z nim juz stycznosc), jak wyglada jego wspolpraca z kompem przez to jego nieszczęsne USB 1.1, czy przy nagrywaniu śladow (np. wokali do jakichs sciezek instrumentalnych) latencja jest duza? Niewiem tez czy problem latencji dotyczy tez projektow juz nagranych i odpalanych w celu zmiksowania?

Moze tez mozecie cos powiedziec ogolnie o jakosci zastowanych w nich przetwornikow, troche zastanawiajace jest to ze rodzielczosc probkowania jest tylko 24/48kHz, czy niezbyt wielka czestotliwosc probkowania (standard to chyba 96kHz), może swiadczyć o jakości tych przetwornikow...?

Chcialbym tez sie dowiedziec czy dolaczany do Mboxa Reason ma wszystkie syntrezatory i moduly jak w pelnej wersji czy jest jakos znaczaco okrojony. O to samo wlasciwie moglbym zapytac w przypadku AmpliTuba i reszty tego softu ... ;)

W nowym EiS chyba ma byc jakis test, ale wydanie sie opoznia...:P

Mam nadzieje ze nie opisalem swoich pytan zbyt chaotycznie :)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ