Reaktor i Cubase

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Mruczasss
Reaktor i Cubase

Post autor: Mruczasss » sobota 02 wrz 2006, 01:34

Od niedawana uzywam reaktorze wpietego jako vst w cubasie, dosc ze sie swietnie lacza a przelaczanie to pestka i przyjemnosc sama w sobie a juz nie mowiac o tym fantastycznym dzwieku w ktorym sie mozna sie rozplyyynac... po prostu bomba ale ale ale odbiegam od tematu;) Chlopaki sluchajcie zainspirowalo mnie wlasnie przed chwila ikonka audio in w rekatorze. Prosze zdradzcie ten tajemniczy sekret jak mam wyslac dzwiek z cubasa do reaktora zeby moc zkorzystac z tych wspanialych efektow.
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

Awatar użytkownika
Mruczasss

Re: Reaktor i Cubase

Post autor: Mruczasss » sobota 02 wrz 2006, 02:33

No coz kombinuje i kombinuje. Na pewno do tego trzeba bedzie uzyc klawisza F4, byc moze wyslka send? Kurde bele no nie wiem! Moze zainstalowac direct wire 3.0 tam bylo w mixerze troche wiecej opcj... a moze sygnalu z cubasa nie da sie wyslac do reaktora? No naprawde nei wiem. Chyba ze do reaktora mozna wyslac tylko sygnal z fizycznego wejscia w karcie... prosze oswiećcie mnie.

mariusz34

Post autor: mariusz34 » sobota 02 wrz 2006, 08:19

...Od niedawana uzywam reaktorze wpietego jako vst w cubasie, dosc ze sie swietnie lacza a przelaczanie to pestka i przyjemnosc sama w sobie a juz nie mowiac o tym fantastycznym dzwieku w ktorym sie mozna sie rozplyyynac... po prostu bomba ale ale ale odbiegam od tematu;) Chlopaki sluchajcie zainspirowalo mnie wlasnie przed chwila ikonka audio in w rekatorze. Prosze zdradzcie ten tajemniczy sekret jak mam wyslac dzwiek z cubasa do reaktora zeby moc zkorzystac z tych wspanialych efektow. ...
Cześc.To mój pierwszy post na tym forum.Trzeba wpiąc reaktora z gotowym ensamblem jakiegoś efektu,są tam gotowce,np:"cyan"są tam kabelki łączące audio in z efektem i wyjście z efektu na out.

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » sobota 02 wrz 2006, 12:17

Cześc.To mój pierwszy post na tym forum.Trzeba wpiąc reaktora z gotowym ensamblem jakiegoś efektu,są tam gotowce,np:"cyan"są tam kabelki łączące audio in z efektem i wyjście z efektu na out....
Tak jest, podlaczylem efekt z audio in 1 i 2 do efektu, potem z efektu do audio out 1 i 2. Ale sęk w tym ze nic do reaktora nie dociera. (kontrolka audio in nic nie wskazuje) Nie potrafie wyslac zadnego dzwieku z cubasa pod kanaly audio in 1 i 2 do reaktora. A naprawde bym chcial. W mikserze karty polaczylem kabelki asio in z asio aut. Nie wiem czy dobrze kombinuje. To sie da zrobic?

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » sobota 02 wrz 2006, 14:47

Podejrzewam, że może być podobnie jak w Absynth 3 - audio in "widzi" wejście karty dźwiękowej. Nie jest więc tak, że można go wykorzystać jako typowy efekt w hoście, tylko do obróbki zewnętrznego sygnału. Inna sprawa, że na wejśće karty można podać różne rzeczy..
Reaktora nie posiadam, ale to ta sama stajnia, stąd moje przypuszczenia.

pozdr
bębniarz

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » sobota 02 wrz 2006, 15:31

Inna sprawa, że na wejśće karty można podać różne rzeczy..

pozdr...
> Inna sprawa, że na wejśće karty można podać różne rzeczy..

Jakie ? I jak :)

> ...Podejrzewam, że może być podobnie jak w Absynth 3 - audio in "widzi" wejście karty dźwiękowej. Nie jest więc tak, że można go wykorzystać jako typowy efekt w hoście, tylko do obróbki zewnętrznego sygnału.

Pod wplywem twojego postu skonstruowalem na szybko kabelek duzy stereo jack rozchodzacy sie na dwa mono jacki. Ustawilem w cubasie tak zeby sciezka gdzie mam poukladane wavy grala na wyjsciu 3 i 4 karty po czym podlaczylem fizycznie to wyjscie z dwoma wejsciami mono w mojej karcie. W sterowniku karty widze ze Ana input skacze czyli jest tak jak chcialem. Ale mimo wszystko w reaktorze zapietym w cubasie w audio IN nadal NIC! :( :( :(

mariusz34

Post autor: mariusz34 » sobota 02 wrz 2006, 15:40

... Inna sprawa, że na wejśće karty można podać różne rzeczy..

pozdr...
> Inna sprawa, że na wejśće karty można podać różne rzeczy..

Jakie ? I jak :)

> ...Podejrzewam, że może być podobnie jak w Absynth 3 - audio in "widzi" wejście karty dźwiękowej. Nie jest więc tak, że można go wykorzystać jako typowy efekt w hoście, tylko do obróbki zewnętrznego sygnału.

Pod wplywem twojego postu skonstruowalem na szybko kabelek duzy stereo jack rozchodzacy sie na dwa mono jacki. Ustawilem w cubasie tak zeby sciezka gdzie mam poukladane wavy grala na wyjsciu 3 i 4 karty po czym podlaczylem fizycznie to wyjscie z dwoma wejsciami mono w mojej karcie. W sterowniku karty widze ze Ana input skacze czyli jest tak jak chcialem. Ale mimo wszystko w reaktorze zapietym w cubasie w audio IN nadal NIC! :( :( :( ...
**********************Ustaw w mikserze karty" record" na "Wave",powinno zadziałać

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » sobota 02 wrz 2006, 15:41

a w którym miejscu (jako co) masz wpiętą wtyczkę Reaktor w Cubase?

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » sobota 02 wrz 2006, 17:31

...a w którym miejscu (jako co) masz wpiętą wtyczkę Reaktor w Cubase?...
Czesc MB

Fajnie ze sie odezwales, reaktora zapialem w vst instruments. Czyli po prostu wcisnalem F11 i tam zapialem reaktora... hmmm cos mi sie wydaje ze wtyknalem to w zle miejsce. Po tym pytaniu ktore zadales zastanawiam sie nad zaklada external fx, po wcisnieciu F4. Hmmm zaraz sprawdze

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » sobota 02 wrz 2006, 18:22

Wpialem to jako group Fx i w koncu moge wyslac do reaktora co chce! Efekt jest naprawde powalajacy! Obeszlo sie bez kabla (Najwyzej sie przyda do czegos innego ;) Naprawde dziekuje wszystkim za pomoc! Tylko nie mam pojecia czemu teraz jak leci zefekcona sciezka przez reaktora, a ja gdy pisze to co teraz pisze czasami przycina dzwiek...Albo jak przelaczam miedzy przegladarka a cubasem przytnie... Jak siedze tylko w cubasie przytnie raz na jakis czas. Obciazenie procesora 10%, Karta waveterminal 192X. Dziwne... nie wiem czy to normalne bo dzis pierwszy raz w zyciu mi sie to udalo zrobic. Jak to jest?

ODPOWIEDZ