mBox 2 - jakość i brzmienie

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Krzyśko!
mBox 2 - jakość i brzmienie

Post autor: Krzyśko! » poniedziałek 28 sie 2006, 18:32

Witanko!
Czy ktoś z Was posiada mBoxa 2? Jak oceniacie jakość i brzmienie tego cacka? Zależy mi na Pro Tools 7 LE, ale patrząc na dane techniczne, to mBox 2 nie jest jakiś oszałamiający...
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)

Awatar użytkownika
Di_Monsta

Re: mBox 2 - jakość i brzmienie

Post autor: Di_Monsta » poniedziałek 28 sie 2006, 22:46

Witam serdecznie.

Polecam Digi002. :)

Pozdrawiam,
D_M

p. s.
Dlaczego zależy Tobie akurat na PT 7.0 ?

Awatar użytkownika
Humbucker

Post autor: Humbucker » wtorek 29 sie 2006, 10:04

Dlaczego zależy Tobie akurat na PT 7.0 ?...
Wlasnie, nie ma tam nic oszalamiajacego w porownaniu z poprzednimi wersjami, chyba ze o czyms nie wiem.
Co do mBoxa2, to posiadalem go przez pewien czas i jak dla nie gral dobrze, choc teraz sie przesiadlem na PT m-powered na M-Audio Firewire 410 i tez chodzi dobrze :) Glowna zaleza tego mBoxa2 to chyba to ze dodaja sporo oprogramowania, za ktore trzeba by zaplacic prawie tyle co za calego mBoxa2.

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » wtorek 29 sie 2006, 22:23

...Dlaczego zależy Tobie akurat na PT 7.0 ?...
Wlasnie, nie ma tam nic oszalamiajacego w porownaniu z poprzednimi wersjami, chyba ze o czyms nie wiem.
Co do mBoxa2, to posiadalem go przez pewien czas i jak dla nie gral dobrze, choc teraz sie przesiadlem na PT m-powered na M-Audio Firewire 410 i tez chodzi dobrze :) Glowna zaleza tego mBoxa2 to chyba to ze dodaja sporo oprogramowania, za ktore trzeba by zaplacic prawie tyle co za calego mBoxa2....
Mbox,ma jeszcze jedna zalete,nie potrzebuje zasilania zewnetrznego,wystarczy kabel USB i po sprawie.Nie wiem jak M audio FW 410,pewnie z moim PowerBookiem by poszla bez zasilania z zewnatrz ale z laptopkiem PC bedzie problem bo pecety maja chyba tylko male FW bez zasilania.Co innego duzy stacjonarny PC z karta FW.Parametry Mboxa moze nie sa za idealne ale na tyle dobre,ze nie ma co biadolic,za 1600 PLN,kombajn z taka iloscia softu(LEGALNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) to naprawde cos,ja co prawda nie przepadam za Protoolsem ale mialem okazje popracowac na tym blue pudeleczku i dymi to dobrze i bezkonfliktowo(zaznaczam!!!!!!!!!!!!!!na macu).
[addsig]

Awatar użytkownika
Charlie

Post autor: Charlie » piątek 01 wrz 2006, 16:47

Mbox,ma jeszcze jedna zalete,nie potrzebuje zasilania zewnetrznego,wystarczy kabel USB i po sprawie.Nie wiem jak M audio FW 410,pewnie z moim PowerBookiem by poszla bez zasilania z zewnatrz ale z laptopkiem PC bedzie problem bo pecety maja chyba tylko male FW bez zasilania.Co innego duzy stacjonarny PC z karta FW.Parametry Mboxa moze nie sa za idealne ale na tyle dobre,ze nie ma co biadolic,za 1600 PLN,kombajn z taka iloscia softu(LEGALNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) to naprawde cos,ja co prawda nie przepadam za Protoolsem ale mialem okazje popracowac na tym blue pudeleczku i dymi to dobrze i bezkonfliktowo(zaznaczam!!!!!!!!!!!!!!na macu).
...

No własnie te parametry ...24-bit/48 kHz - czy to aby nie przymało? A jak ma sie sprawa z tym Reason Adapted 3 i AmpliTube , mocno są okrojone w stosunku do pełnych wersji ?

FeNoL

Post autor: FeNoL » sobota 23 gru 2006, 14:18

No własnie te parametry ...24-bit/48 kHz - czy to aby nie przymało? A jak ma sie sprawa z tym Reason Adapted 3 i AmpliTube , mocno są okrojone w stosunku do pełnych wersji ?...

W mojej wieloletniej historii pracy z dzwiekiem nie czesto byla potrzeba nagrywania czegos wiecej niz 44.1 kHz lub 48 kHz. Moim zdaniem w tego typu urzadzeniu potrzeba 192 kHz jest przejawem czystej próżnośc.

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » sobota 23 gru 2006, 15:50

Pozatym że się psuje , miałem kiedyś ten złom do tej pory mi jeszcze z serwisu nie odesłali, kumplowi też się zepsuł, przy okazji zrąbał mu zasilanie w kompie bo jakies zwarcie było czy coś, działa to jakoś ciekawe że nie chciało dobrze działać z protoolsemktory był w pudelku a działało z programami steinberga, ale latencja dobijająca.
Jak mi to odeślą to sprzedam to jak najszybciej, schrzaniło się zaraz pozakupie , dopłaciłem do tego jeszcze 100$ na przesyłki do serwisu w stanach leży to rok bo naprawili ale nie chcą odesłać choć było na gwarancji, no syf. Właściwie kupiłem coś czego nie zdążyłem użyć straciło na wartości jest właściwie teraz nic nie warte. Musieliby mnie zmuszać żebym jeszcze raz dał się skusić na te produkty.Pluję na Digidesign.

Data

Post autor: Data » sobota 23 gru 2006, 16:31

biedactwo...

Awatar użytkownika
force

Post autor: force » sobota 23 gru 2006, 19:22

Ja nie narzekam, jedyny minus to to, że czasem nie chce grać jakichś dvd przez windows media playera, ale mam też drugi interfejs i jak coś niegra to przełączenie trwa do 10 sek.:-)
Jak na tej klasy sprzęt gra przyzwoicie.
A co do Reasona to jest wersja niby okrojona ale całkowicie funkcjonalna. Nie ma kilku składników racka, ale za to można upgradować za nieduże pieniądze do pełnego Reasona 3.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

Awatar użytkownika
force

Post autor: force » wtorek 11 wrz 2007, 17:26

Jakby ktoś miał problem z graniem Mboxa w różnych programach:
Digi MME helper taki programik. Mnie zaczął Foobar grać co prawda w 16bitach ale gra.
[addsig]
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

ODPOWIEDZ