Jak się przywraca ślad MIDI w Cubase?
Hi
Mam pytanie, moze ktos wie jak się przywraca midi w Cubase, otóż przegrywajac sobie utwor zagralem bardzo fajna fraze - chcialbym ja przywrocic, gdyz slyszalem ze nawet jesli nagrywanie nie jest wlaczone - Cubase pamietam iles tam dzwiekow/komunikatow wstecz?
Bede bardzo wdzieczny za okazana pomoc
Mam pytanie, moze ktos wie jak się przywraca midi w Cubase, otóż przegrywajac sobie utwor zagralem bardzo fajna fraze - chcialbym ja przywrocic, gdyz slyszalem ze nawet jesli nagrywanie nie jest wlaczone - Cubase pamietam iles tam dzwiekow/komunikatow wstecz?
Bede bardzo wdzieczny za okazana pomoc
Re: Jak się przywraca ślad MIDI w Cubase?
?????
ot to ci rewelacja
ot to ci rewelacja
Sam sobie poradzilem - RETROSPECTIVE RECORD
co jest taka rewelacja? pracuje z midi od 2 lat to pytam.
co jest taka rewelacja? pracuje z midi od 2 lat to pytam.
no pierwsze o tym slysze....nie nagrywasz a masz nagrane:)))))
a to tylko w cubase?
a to tylko w cubase?
jak w Cubase toi pewnie w nuendo
w preferences okreslasz ile to ma miec komunikatow wstecz (domyslnie ustawione 10 000). opcje jest raczej ustawiona domyslenie. W cubase jest skrot klawiszowy
stworz slad, wlacz dla niego nagrywanie - ale nie zapuszczaj nagrywania - pograj troche - pozniej chyba ctrl+shift+gwiazdka z klaw.numerycznej - albo bez ctrl
u mnie zadzialalo pieknie
w preferences okreslasz ile to ma miec komunikatow wstecz (domyslnie ustawione 10 000). opcje jest raczej ustawiona domyslenie. W cubase jest skrot klawiszowy
stworz slad, wlacz dla niego nagrywanie - ale nie zapuszczaj nagrywania - pograj troche - pozniej chyba ctrl+shift+gwiazdka z klaw.numerycznej - albo bez ctrl
u mnie zadzialalo pieknie
kurczę muszę to sprawdzić. w sumie to by było hmmm - zawadiackie :)
Czy nie piszecie o funkcji undo (Ctrl+z) oraz odwrotnej (Ctrl+Shift+z).
Tylko że ona działa w projekcie. Jak się z niego wyjdzie to po ptakach.
Tylko że ona działa w projekcie. Jak się z niego wyjdzie to po ptakach.
to nie jest funkcja undo :)
jesli w preferences (record) jest uaktywniona to pokazuje sie w zakladce transport na samym dole jako retrospective record
jesli w preferences (record) jest uaktywniona to pokazuje sie w zakladce transport na samym dole jako retrospective record
Grembo - respect
Używam Sonara i bardzo mnie to zainteresowało czy też się tak da.
Uzbroiłem ścieżkę i zapodałem jej troche komunikatów, szukałem, szukałem, szukałem, szukałem, szukałem i nic ...
Ktoś wie?
(może to nie jest super ważna funkcja ale warto wiedzieć)

Używam Sonara i bardzo mnie to zainteresowało czy też się tak da.
Uzbroiłem ścieżkę i zapodałem jej troche komunikatów, szukałem, szukałem, szukałem, szukałem, szukałem i nic ...
Ktoś wie?
(może to nie jest super ważna funkcja ale warto wiedzieć)
heh, w Sonarze nie zadziała, bo to jest unikalna funkcja Cubase SX (chyba dopiero od wersji 3)