Problem z Fruity Loops Vocoder

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
trashstar
Problem z Fruity Loops Vocoder

Post autor: trashstar » środa 30 sie 2006, 17:24

Posiadam fl studio v5.0.0 i dwa problemy z nagrywaniem, domyslam sie, ze wynikaja one po prostu z malego doswiadczenia..

1. kiedy nagrywam wokal przez vocoder, glos robota jest aktywny tylko przez jeden ciag Step Sequencer a potem rejestruje sie z efektem echa aktualnie ustawionym w fx... jak nagrywac DLUUUGIE partie wokalu z efektem glosu robota do playlisty?

2. czy moge nagrac wokal z glosem robota (przez vocoder) do innego projektu, bez potrzeby go zamykania przy otwieraniu vocodera?

hmmm.....skomplikowane, ale trudno to sformulowac....ech mam nadzieje, ze ktos mi pomoze! / help meeee

atlantic

Re: Problem z Fruity Loops Vocoder

Post autor: atlantic » środa 30 sie 2006, 20:11

...Posiadam fl studio v5.0.0 i dwa problemy z nagrywaniem, domyslam sie, ze wynikaja one po prostu z malego doswiadczenia..

1. kiedy nagrywam wokal przez vocoder, glos robota jest aktywny tylko przez jeden ciag Step Sequencer a potem rejestruje sie z efektem echa aktualnie ustawionym w fx... jak nagrywac DLUUUGIE partie wokalu z efektem glosu robota do playlisty?

2. czy moge nagrac wokal z glosem robota (przez vocoder) do innego projektu, bez potrzeby go zamykania przy otwieraniu vocodera?

hmmm.....skomplikowane, ale trudno to sformulowac....ech mam nadzieje, ze ktos mi pomoze! / help meeee...
zapytaj tutaj : http://www2.fruityart.org

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » czwartek 31 sie 2006, 02:50

Ale czy warto uzywac tego frutowskiego vocodera? Nie lepiej uzyca jakiegos fajniejszego wpiac jako wtyczke vst. Efekt na pewno bedzie lepszy, efekty w frutku nigdy nie byly jakies superowe. Ale to taka alternatywa na przyszlosc dla ciebie jak juz dojdziesz do stosownych wnioskow.
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

trashstar

Post autor: trashstar » czwartek 31 sie 2006, 15:32

...Ale czy warto uzywac tego frutowskiego vocodera? Nie lepiej uzyca jakiegos fajniejszego wpiac jako wtyczke vst. Efekt na pewno bedzie lepszy, efekty w frutku nigdy nie byly jakies superowe. Ale to taka alternatywa na przyszlosc dla ciebie jak juz dojdziesz do stosownych wnioskow. ...

mmmh a co polecasz? i jak się w ogole uzywa takich wtyczek....? chodzi mi wlasnie o uzyskanie efektu glosu robota :)

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 31 sie 2006, 22:58

nagrywanie w fl to lipa......nie do tego ten prog mimo ze ma taka opcje

a jak chcesz nagrywac dlugo to rob to na czystym nie ustawionym patternie w dodatku na funkcji song nie patternodtwarzanko)

powinno pomoc

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » piątek 01 wrz 2006, 01:45

...nagrywanie w fl to lipa......nie do tego ten prog mimo ze ma taka opcje

a jak chcesz nagrywac dlugo to rob to na czystym nie ustawionym patternie w dodatku na funkcji song nie patternodtwarzanko)

powinno pomoc...
Zgadzam sie ze Zbynia kiedys tez sie mordowalem we frutku. Truskawy juz nie uzywam ale mam do niej sentyment. Jak juz nagrywac to nagrywaj np w sound forgu, albo w wavelabie odpowiednio sobie to tam poprzycinaj a potem wrzucaj do fruta. Ja tak robilem jak mialem p266 :) We frutku zapnij jakis vocoder moze sprobuj tego cudactwa orange vocoder. A jak nie to wpisz w google vocoder vst, i zasysaj co znajdziesz. Powodzenia
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » piątek 01 wrz 2006, 11:11

Z tego co ja wyczaiłem to chyba b.proste- Nagraj czysty wokal i dopiero potem zapnij fx m.in. twój vocoder frutowy. efekt murowany a w razie jak ci się wokoder znudzi lub stwierdzisz że nie pasuje etc etc; to masz czysty wokal do kombinowania :)

Awatar użytkownika
ziolek

Post autor: ziolek » sobota 17 lut 2007, 18:42

Najpierw przed nagraniem stwórz sobie track audio czyli klikasz na paternie myszką wybierasz INSERT potem TRACK AUDIO a potem nagrywasz wokal aż Ci gardło siądzie!!!

ODPOWIEDZ