Gumowa zwijana klawiatura sterująca
Jakiś czas temu zauważyłem "to coś" w zapowiedziach jakiegoś e-sklepu - chyba AkuTech'u. Teraz nijak nie mogę tego znaleźć. Znajduję jedynie klawiatury komputerowe. Ktoś pamięta jak to się mogło nazywać?
pozdrowienia
pozdrowienia
drummer
Re: Gumowa zwijana klawiatura sterująca
Chyba o to chodzi?: http://www.miditech.de/produktee.htm
i fotka http://www.miditech.de/images/produktfotos/SHEET2.jpg
Link do tego producenta jest na Akutech.
i fotka http://www.miditech.de/images/produktfotos/SHEET2.jpg
Link do tego producenta jest na Akutech.
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).
hehe...klawiatura komputerowa to jeszcze rozumiem...ale kawał gumy robiący za kontroler midi
nie podoba mi się... Myśle ze lepiej ustawić sobie zwykłą klawiature jako kontroler niz kożystać z takiego czegoś
pozdrawiam

pozdrawiam
...Myśle ze lepiej ustawić sobie zwykłą klawiature jako kontroler niz kożystać z takiego czegoś
Nie masz racji, ot co.
[addsig]

Nie masz racji, ot co.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Dzięki wielkie przemal
Petey, jak cię dopadnie jakaś wena w podróży to wyciągniesz z plecaka kawal parapetu? Ja tam widzę sens w tym gumowym pasku
pozdrawiam
Petey, jak cię dopadnie jakaś wena w podróży to wyciągniesz z plecaka kawal parapetu? Ja tam widzę sens w tym gumowym pasku
pozdrawiam
drummer
...Dzięki wielkie przemal
pozdrawiam...
No to zmienia wartość tego przedmiotu. Hmmm... Ale jeśli jest ona wykonana tak jak klawiatura komputerowa, reklamowana w gazetach i na aukcjach internetowych (miałem okazję testować) to nie inwestował bym w nią. Stąd ta niechęć do gumowych wynalazków. Zresztą może to przyzwyczajenie do tradycyjnych atrybutów muzycznych.
pozdrawiam
pozdrawiam...
No to zmienia wartość tego przedmiotu. Hmmm... Ale jeśli jest ona wykonana tak jak klawiatura komputerowa, reklamowana w gazetach i na aukcjach internetowych (miałem okazję testować) to nie inwestował bym w nią. Stąd ta niechęć do gumowych wynalazków. Zresztą może to przyzwyczajenie do tradycyjnych atrybutów muzycznych.
pozdrawiam
Niestety zgodzę się z Petey'em ... widziałem i obmacywałem toto na wystawie NAMM. Zgroza, jeden z tych szalonych pomysłów azjatów, którzy usiłują usprawnić przedmioty i urządzenia z obcej im kultury zachodniej. Reakcja na dynamikę gry jest chaotyczna i przypadkowa, skuteczna chyba jedynie przy wklepaniu perkusji ... Już raczej poleciłbym Edirol - PCR M1 na wyprawę z plecakiem...
MD.
MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.
...Niestety zgodzę się z Petey'em ... widziałem i obmacywałem toto na wystawie NAMM. Zgroza, jeden z tych szalonych pomysłów azjatów, którzy usiłują usprawnić przedmioty i urządzenia z obcej im kultury zachodniej. Reakcja na dynamikę gry jest chaotyczna i przypadkowa, skuteczna chyba jedynie przy wklepaniu perkusji ... Już raczej poleciłbym Edirol - PCR M1 na wyprawę z plecakiem...
MD....
Piekna i droga, ale za wygodę niestety trzeba płacić tym bardziej że brak konkurencji w rubryce'slim'. Mam nadzieję że niedługo jakieś m-audio wpadnie na podobny pomysł. Edirol i Roland z definicji są chyba jednymi z najdroższych sprzetów.
pozdrawiam
MD....
Piekna i droga, ale za wygodę niestety trzeba płacić tym bardziej że brak konkurencji w rubryce'slim'. Mam nadzieję że niedługo jakieś m-audio wpadnie na podobny pomysł. Edirol i Roland z definicji są chyba jednymi z najdroższych sprzetów.
pozdrawiam
drummer
To urządzenie do wydobywanie dźwięków i zabawy, nie do gry.
Lecz jak ktoś nauczy się na tym grać...
Przecież na różnych rzeczach ludzie grają, np. na grzebieniu.
Lecz jak ktoś nauczy się na tym grać...
Przecież na różnych rzeczach ludzie grają, np. na grzebieniu.
...Już raczej poleciłbym Edirol - PCR M1 na wyprawę z plecakiem...
Panie Macieju, wszystko się zgadza, lecz proszę mi powiedzieć co zrobić jak nawet taki PCR Mi One
się nie mieści, bo wcale nie musi? Przy czym jest mi potrzebne 5 oktaw a nie raptem dwie. Dynamikę mam gdzieś, bo i tak ją zawsze wyłączam w podróży (w Edirolu zrobiłbym to samo, bo to też wcale nie jest klawisz, który w te klocki jest mistrzostwem świata). Powiem tak: są gumowe klawiatury i... porządne gumowe klawiatury. Te ostatnie troszkę więcej kosztują, mają we/wy MIDI (standardowe) a nawet troszkę brzmienia w GM
. Taką mam i polecam z całego serca (po dwóch latach ciężkiego użytkowania).
[addsig]
Panie Macieju, wszystko się zgadza, lecz proszę mi powiedzieć co zrobić jak nawet taki PCR Mi One

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.