Witam
Wiem, że powinienem odpowiedź na moje pytanie znaleźć w PDFach Digidesigna, ale nie mogę się tej prostej rzeczy doszukać. A chodzi mi po prostu o to czy PT LE na PC jest programem wielowątkowym tzn skorzysta z 2ch rdzeni, czy nic z tego?
Pozdrawiam
ProTools LE
Re: ProTools LE
czy PT LE na PC jest programem wielowątkowym tzn skorzysta z 2ch rdzeni
Wersja 7 korzysta - w kazdym razie HD
, wiec LE raczej tez.
Wersja 7 korzysta - w kazdym razie HD

hmm u mnie PT 6.7 LE nie korzysta z tego wielowatkowego przetwarzania, chyba ze to sie gdzies wlacza w opcjach...
W instrukcji do LE 6.4 jest napisane, żeby to wyłaczyć w biosie - czyli nie korzysta (ja nie wyłączam, ale też mało intensywnie używam PT). Jak jest w nowszych, nie wiem.
pozdr
pozdr
bębniarz
Wersja 7 korzysta
hmm u mnie PT 6.7 LE nie korzysta
W instrukcji do LE 6.4 jest napisane, żeby to wyłaczyć w biosie - czyli nie korzysta
Super!!! Czytamy i odpowiadamy na temat, a nie "ze nam sie cos wydawalo, ale chyba niekoniecznie"
Setup -> Playback Engine i tu mamy obecnie:
- H/W buffer size (128 do 2048 w przypadku M-Boxa2)
- RTAS Processors (1 albo 2 - wiecej procesorow nie mam)
- CPU usage limit
Ciekawe, kto zgadnie, ktora z tych opcji odpowiada za wykorzystanie dwoch rdzeni czy HT?
hmm u mnie PT 6.7 LE nie korzysta
W instrukcji do LE 6.4 jest napisane, żeby to wyłaczyć w biosie - czyli nie korzysta
Super!!! Czytamy i odpowiadamy na temat, a nie "ze nam sie cos wydawalo, ale chyba niekoniecznie"

- CPU usage limit
Ciekawe, kto zgadnie, ktora z tych opcji odpowiada za wykorzystanie dwoch rdzeni czy HT?

- CPU usage limit

no to u mnie w PT 6.7 LE nie ma tego RTAS Processors :(
Trochę jeszcze poszukałem i v7i nowsza na pewno obsługuje HT (we wcześniejszych faktycznie trzeba to było wyłączać w BIOSIE)
Co do obsługi wielu rdzeni to wychodzi na to, że też obsługuje od v7 w górę, tak jak napisał Matiz, chociaż przyznaję, że nigdzie u Digidesigna jednoznacznie tego nie przeczytałem.
Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie
Co do obsługi wielu rdzeni to wychodzi na to, że też obsługuje od v7 w górę, tak jak napisał Matiz, chociaż przyznaję, że nigdzie u Digidesigna jednoznacznie tego nie przeczytałem.
Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie
...Trochę jeszcze poszukałem i v7i nowsza na pewno obsługuje HT (we wcześniejszych faktycznie trzeba to było wyłączać w BIOSIE)
Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie...
I ja potwierdzam ze od v7 pt obsluguje dwa procesory. W zakladce "Playback engine" można zadecydować ile procent każdego z procesorów przeznaczyć dla Prosiaka ;) np pierwszy proc 99% a drugi 90%. Pozdro
Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie...
I ja potwierdzam ze od v7 pt obsluguje dwa procesory. W zakladce "Playback engine" można zadecydować ile procent każdego z procesorów przeznaczyć dla Prosiaka ;) np pierwszy proc 99% a drugi 90%. Pozdro