Awaryjność Alesis M1 MKII

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Zbynia
Re: Awaryjność Alesis M1 MKII

Post autor: Zbynia » niedziela 27 sie 2006, 03:08

ot trafilo sie 5 co nie narzekaja.....

dla mnie za duzy bas i za duze znieksztalcenia...wolabym dobra wieze za 300 z allegro......./

Awatar użytkownika
Freemind

Post autor: Freemind » niedziela 27 sie 2006, 10:24

Użytkuję te monitory od ponad pół roku. Póki co sprawują się bez zarzutów. Owszem mają przebasowane doły, ale można się przyzwyczaić. Trzeba jednak uważać gdzie się je stawia, basy mogą wprawiać w drgania różne przedmioty znajdujące sie w pomieszczeniu , wtedy odnosi sie wrażenie,że coś brzęczy. Znajomy kupił rok temu używane i do dnia dzisiejszego sprawują się bez zarzutów. A awaryjność może dotknąć każdego sprzętu każdej marki. Kwestia szczęścia
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » niedziela 27 sie 2006, 11:26

...ot trafilo sie 5 co nie narzekaja.....

dla mnie za duzy bas i za duze znieksztalcenia...wolabym dobra wieze za 300 z allegro......./...
zalozycielowi tematu choidzilo o awaryjnosc monitorow, a nie to czy graja dobrze czy nie, ja tez moge im zarzucic wiele i to w kazdym pasmie, poczawszy od dolu, po przez srodek na gorze konczac. nie ma idealnych monitorow, a w szczegolnosci w tej cenie. a jak ktos sie nauczy ich dobrze sluchac to nie widze problemu.

btw. gratuluje pomyslu wierzy za 300 z allegro :D

Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
a_tech

Post autor: a_tech » niedziela 27 sie 2006, 12:50

...ot trafilo sie 5 co nie narzekaja.....

dla mnie za duzy bas i za duze znieksztalcenia...wolabym dobra wieze za 300 z allegro......./...
Zbynia litosci, przestan wypisywac takie bzdury, bo jeszcze ci ktos uwierzy i co wtedy ;) Mam je 2 lata i dzialaja bez problemow. Do idealu to im daleko, ale jak je bralem to alternatywy w tym przedziale cenowym nie bylo. Teraz bym ich nie kupil, tylko dozucil pare stowek i wzial krk rokit, ale to juz inna bajka.
Pytanie na marginesie. Zbynia, jak kogos nie stac na Genelec 1031, to ma sobie wieze kupic, czy jak ? :P

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » niedziela 27 sie 2006, 13:15

......ot trafilo sie 5 co nie narzekaja.....

Zbynia litosci, przestan wypisywac takie bzdury, bo jeszcze ci ktos uwierzy i co wtedy ;) ???????????
Słuchałem tych monitorków, są przebasowane i to sporo.
Wiec nie sa to głupoty bo wiele osób, nawet część posiadaczy jakich znam mówi że bass to padaka, a jak ktoś chce coś dobrego to w tym przedziale cenowym to niech sobie kupi Behringery Truth B2031A, biją Alesisy na głowe. Troche wypadłem z tematu nic to...
Pozdro
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Aszer

Post autor: Aszer » niedziela 27 sie 2006, 14:48

Wiec nie sa to głupoty bo wiele osób, nawet część posiadaczy jakich znam mówi że bass to padaka, a jak ktoś chce coś dobrego to w tym przedziale cenowym to niech sobie kupi Behringery Truth B2031A, biją Alesisy na głowe. Troche wypadłem z tematu nic to...
Pozdro
...
Powiem tak.. nie wiem jak grają Alesisy... ale mogłem kupic je albo Behry... Wybrałem te drugie (B2031 A) i jestem baaardzo zadowolony...zero problemów czytelny tylni panel..i sporo opcji ustawienia "jak i gdzie mają grać".. Przyjemny basik który można sobie stopniowac na panelu... wyłącznik w górnej częsci tylniej ścianki sprawia ze wyłaczenie ich w przypadku gdy stoją blisko sciany to bułka z masłem..;)

ja je polecam.. :)
...Muzyk...amator...

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » niedziela 27 sie 2006, 14:53

no i dodatkowo sub mozna dokupic i z tylca sobei odciazyc głosniki, pozatym jak wspomniales łatwe i przejrzyste adaptowanie głosnikow do pomieszcenia:> pozdro
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
maslak_s

Post autor: maslak_s » poniedziałek 28 sie 2006, 00:01

rowniez polecam behringery!! jak dla mnie rewelka do domowego studyjka wystarcza w 200 % :D
www.klub.agaton.pl

Awatar użytkownika
VanChesco

Post autor: VanChesco » poniedziałek 28 sie 2006, 01:12

Witam.

Ja zakupiłem spory kawałek czasu temu. Dojechały sobie spokojnie (nawet bardzo spokojnie, bo ze dwa tygodnie ta podróż trwała), odpakowałem, podłączyłem druciki, postawiłem ładnie na stojaczkach, załączyłem, nie minęło 5min. jak rozległ się nisamowity huk, pojawiła się kupa dymu i smrodu, światło w pomieszczeniu przygasło i to była oznaka, że właśnie stało się coś złego: lewy stracił życie. Wysłałem go tam skąd przyszedł, za jakiś czas dowieźli mi następcę i od tego czasu (odpukać) nie mam z nimi żadnego problemu.
Brzmieniowo też mi podpasowały, ale fakt faktem - przydałaby się jakaś korekcja do adaptacji do pomieszczenia.
Ogólnie jestem zadowolony - w tym przedziale cenowym bardzo ok.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » wtorek 29 sie 2006, 23:39

Wiec nie sa to głupoty bo wiele osób, nawet część posiadaczy jakich znam mówi że bass to padaka, a jak ktoś chce coś dobrego to w tym przedziale cenowym to niech sobie kupi Behringery Truth B2031A, biją Alesisy na głowe. [...]
jasne, jeśli komuś nie przeszkadza kompletnie nieprawdziwe brzmienie Behringerów, które ma się tak do rzeczywistości jak Himalaje do Niziny Amazonki.

ODPOWIEDZ