Monitory Tapco S8

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
amis
Monitory Tapco S8

Post autor: amis » niedziela 27 sie 2006, 16:21

od kilku dni cieszę się monitorami Tapco S8... postanowiłem napisać kilka słów o nich, ponieważ praktycznie nic na ich temat nie ma na forum, sam z resztą kilka razy zadawałem o nie pytanie...
od razu przyznam, że nie mam żadnego doświadczenia z pracą z monitorami studyjnymi, raz tylko słyszałem u znajomego Alesisy M1 MKII... są to więc na dobrą sprawę pierwsze monitory, które słyszę... czytając trochę o monitorach spodziewałem się płaskiego, wiernego ale niezbyt atrakcyjnego brzmienia... jakież było moje zdziwienie, kiedy od pierwszej chwili popłynął z nich cudowny, czysty ale jakże bogaty dźwięk... :) bas jest moim zdaniem wspaniale przenoszony (może mi się tylko wydaje) ale wydaje mi się, że słyszę różne niskie częstotliwości, których gdzie indziej nie słyszałem... całe spektrum częstotliwości jest naprawdę równo przenoszone i wszystko jest, nazwałbym to, bardzo selektywne... :) myślałem, że mam w domu nienajgorsze głośniki jbl podpięte pod zwykłą wieże hifi ale teraz jakoś nie chce mi się już na nich słuchać... :) jeśli chodzi o wykonanie to wszystko wygląda bardzo solidnie i porządnie przygotowane...
to tyle, przepraszam za bardzo laicką wypowiedź ale chciałem zamieścić chociaż taką informację, może komuś się przyda...
www.psychologium.net

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: Monitory Tapco S8

Post autor: matiz » niedziela 27 sie 2006, 16:47

To sa fajne zestawy, tylko troche ciche...

ODPOWIEDZ