Alesis M1 MK2 charczą ... wada czy tak one mają?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:
Re: Alesis M1 MK2 charczą ... wada czy tak one mają?

Post autor: Tb_Studio » środa 23 sie 2006, 01:45

...Chyba padł mi jeden z wysokotonowców w tych alesisach, raz drugi, mam ochotę weje*** je przez okno jak telewizor po mundialu!!! ...
Padł? - Za mocny sygnał czy jak - tak sam z siebie? Ile je miałeś?
BTW coraz częściej sie utwierdzam że zakup berów to był strzał w 10 w tej cenie, bo jak widze to każdy coś burczy na te alesisy, kłopotliwie to jakieś. Pozdro.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

KARKATAM

Post autor: KARKATAM » niedziela 27 sie 2006, 13:50

......Chyba padł mi jeden z wysokotonowców w tych alesisach, raz drugi, mam ochotę weje*** je przez okno jak telewizor po mundialu!!! ...
Padł? - Za mocny sygnał czy jak - tak sam z siebie? Ile je miałeś?
BTW coraz częściej sie utwierdzam że zakup berów to był strzał w 10 w tej cenie, bo jak widze to każdy coś burczy na te alesisy, kłopotliwie to jakieś. Pozdro....
Tak jest, sam z siebie, nie ma bata że sygnał był za mocny, pierwszego wysokotonowca serwis wymienił 1 miesiąc po zakupie, a teraz za drugiego ja zabulę. Się felerny model trafił. Tylko kwestią czasu będzie jak je wymienię na inny sprzęt odsłuchowy. Trzeba spróbować czegoś innego w tej materii.

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » niedziela 27 sie 2006, 14:01

No widzisz już kolejna negatywna opinia. Bo w wątku "Awaryjność Alesis M1 MKII" To już wojna sie wszczyna...
Pozdro
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Aszer

Post autor: Aszer » niedziela 27 sie 2006, 14:43

... Jam od 6 miechów mam B2031A ... i dla mnie są wypasione na maxa...;P
nie mam porównania z Alesisami ale jestem baaardzo zadowolony z brzmienia i prostoty obsługi Behringerów..;) (jak dla mnie)

Nigdy nie mialem problemów z ich działaniem... jedyna upierdliwa rzecz to ten strzał przy włączaniu i wyłaczaniu kompa... ale po to są miksery albo same wyłączniki z tyłu tych monitorków.. żeby tego uniknąc..
...Muzyk...amator...

mellodeque
Kontakt:

Post autor: mellodeque » poniedziałek 28 sie 2006, 08:10

Takie pykniecia, przy właczaniu wyłączaniu, to dobra droga by w końcu trafiło w glosnik i tyłek blada.

Akurat w PC, też mnie to denerwuje, ale wszystko zalezy najprawdopodobniej od samej karty, gdyż na kompie z EMU1820 nie mam pykniecia, natomiast na drugim z ESI ESP1010, podczas wyłączania PC takie cos sie pojawi, troszkę uciazliwe, trzeba pamietac by odsłuchy wyłączać zanim PC zrobi shutdown.

No niestety taka kolejnosc właczenie PC->głosniki wyłączanie na odwrót
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

mellodeque
Kontakt:

Post autor: mellodeque » poniedziałek 28 sie 2006, 08:20

...podlacz bezposrednio do kompa i daj sygnal testowy od 20 do 20k plynnie.....

ustaw go na -3dB a w moonitorach daj czulosc na minimum

jesli bedziesz dalej mial brzeczenie to wynik jest prosty - monitory te to syf...

imo lepiej przetestować od 20kHz - 20Hz - niz odwrotnie, warto tez generujac ów sygnał (np w SoundForge) - zwrócić uwagę czy kończy i zaczyna sie z zerowym offsetem DC - bo pyknięć nie lubimy ;]

U mnie jak testowałem sprzęt (jeszcze w starym pokoju) - to przy 40Hz, szybki wpadły w niezły rezonans) - przy 35Hz kartka A4 leżąca o około metr od otworu SUBA po prostu sobie pofrunęła.

warto tez generować krótsze fragmenty pasma, a nie od razu całe pasmo.
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

ODPOWIEDZ