Słuchawki do laptopa
Planuję zakup słuchawek do laptopa. I tu sie pojaiwa problem. Najbardziej tu cenię sobie małe gabaryty żebym mógł je wszędzie ze soba wziąć. Nie chce słuchawek dousznych ( z dokanałowymi nie miałem do czynienia) , a wielkie ( a nawet normalne) sa za duże. Zależy mi żeby jak najmniej miejsca zajmowały a przy tym dawały jak najlepszy dźwięk.
Znalazłem Sennheisery OMX 52 Street. Będą uzywane do słuchania muzyki i co jakiś czas robienia jej, poprawiania dźwięku w filmach amatorskich i do tworzenia sampli.
Wypowiedzcie sie co o nich myślicie, albo dajcie lepsze propozycje. Najważniejsze żeby bez problemu mieściły sie w torbie na laptopa.
Cena max. 200zł
Znalazłem Sennheisery OMX 52 Street. Będą uzywane do słuchania muzyki i co jakiś czas robienia jej, poprawiania dźwięku w filmach amatorskich i do tworzenia sampli.
Wypowiedzcie sie co o nich myślicie, albo dajcie lepsze propozycje. Najważniejsze żeby bez problemu mieściły sie w torbie na laptopa.
Cena max. 200zł
Re: Słuchawki do laptopa
tylko sony
tylko z membrana 16mm
i super jakbys trafil te z kanalem do uszu ale tamte bywaly bardzo zadko w tym kraju
pozatym kup byle gowno bo i tak z byle gowna bedziesz sluchal
ps.to nie forum komputerowe......
tylko z membrana 16mm
i super jakbys trafil te z kanalem do uszu ale tamte bywaly bardzo zadko w tym kraju
ps.to nie forum komputerowe......
...tylko sony
tylko z membrana 16mm
ps.to nie forum komputerowe.........
dzięki za profesjonalną poradę. Gdybym chciał byle gówno to bym się spytał w sklepie.
Na pewno nie będę ich używał do profesjonalego odsłuchu, bo mi na tym nie zależy. Narazie chcę się tylko dowiedzieć czegoś o tych słuchawkach od ludzi którzy mieli z nimi do czynienia.
Wiem że to nie jest forum komputerowe, temat powinien brzmieć:
Czy jakiekolwiek słuchawki o małych gabarytach mogą profesjonalnie odzwierciedlać dźwięk?
Czy Sennheiser OMX 52 nadaje się do czegoś innego poza tym ,że wyglądasz w nich jak wylansowany agresywny pedał?
ps. to NIE JEST forum komputerowe.........
tylko z membrana 16mm
ps.to nie forum komputerowe.........
dzięki za profesjonalną poradę. Gdybym chciał byle gówno to bym się spytał w sklepie.
Na pewno nie będę ich używał do profesjonalego odsłuchu, bo mi na tym nie zależy. Narazie chcę się tylko dowiedzieć czegoś o tych słuchawkach od ludzi którzy mieli z nimi do czynienia.
Wiem że to nie jest forum komputerowe, temat powinien brzmieć:
Czy jakiekolwiek słuchawki o małych gabarytach mogą profesjonalnie odzwierciedlać dźwięk?
Czy Sennheiser OMX 52 nadaje się do czegoś innego poza tym ,że wyglądasz w nich jak wylansowany agresywny pedał?
ps. to NIE JEST forum komputerowe.........
Ja z małymi słuchawkami miałem malo do czynienia, ale miałem z audio wprost z laptopa. I zawsze grało brzydko i co gorsza było słychac mnóstwo zycia wewnętrznego laptopa. No ale może u Ciebie jest inaczej.
...Najbardziej tu cenię sobie małe gabaryty żebym mógł je wszędzie ze soba wziąć...
Gdzieś kiedyś spotkałem się z dużymi, nausznymi słuchawkami składanymi tak, że zajmowały tyle miejsca ile same nauszniki (czy jak tam toto okrągłe się nazywa). Pałąk był kilkakrotnie składany i chyba jeszcze skręcany. Niestety producenta ani ceny (mogło to być chińskie badziewie za 20zł) nie pamiętam, ale może poszukaj jakichś dużych i inteligentnie składanych (o ile takie są)
Gdzieś kiedyś spotkałem się z dużymi, nausznymi słuchawkami składanymi tak, że zajmowały tyle miejsca ile same nauszniki (czy jak tam toto okrągłe się nazywa). Pałąk był kilkakrotnie składany i chyba jeszcze skręcany. Niestety producenta ani ceny (mogło to być chińskie badziewie za 20zł) nie pamiętam, ale może poszukaj jakichś dużych i inteligentnie składanych (o ile takie są)
www.myspace.com/pchelki
Niestety mój laptop tez oferuje odsłuch swojego życia wewnętrznego, ale za kilka miesięcy planuje zakup zewn karty dźwiekowej.
Sennheiser px200 wydają sie w porządku. Z tego co patrzyłem na necie to opinie o nich są dobre. Zarówno jeśli chodzi o dźwięk jak i o wygodę. Jedynie co poniektórzy narzekali na mało basu. Niestety nie wiem gdzie w Lublinie da się je sprawdzić bez zakupu.
Może ktos wie?
A czy czasem niejest tak, że jak zakupiony towar nie odpowiada to można go oddac i odzyskać całą sumę?
...
W Media można tylko oddać i zamienić na inny. Nie ma mowy o oddaniu całej sumy. Już jestem blisko zakupu tych px200 w ciemno, co mnie niestety martwi :/
od paru miechow masz 7 dni na oddanie towaru a oni zwracaja cala sume
i nie moze byc inaczej
jak jest dzwon po psy - prawo jest jakims tam prawem
najlepsze douszne sluchawki zawsze robil sony - teraz robi syf - ale szukaj jak pisalem z 16mm membrana z kanalem dousznym albo kozakow z seri mdr 8xx z szafirem powlekana membrana......ze 200 kosztowaly ale upolowac to cud...najlepsze sluchawki douszne jakie slyszalem
i nie moze byc inaczej
jak jest dzwon po psy - prawo jest jakims tam prawem
najlepsze douszne sluchawki zawsze robil sony - teraz robi syf - ale szukaj jak pisalem z 16mm membrana z kanalem dousznym albo kozakow z seri mdr 8xx z szafirem powlekana membrana......ze 200 kosztowaly ale upolowac to cud...najlepsze sluchawki douszne jakie slyszalem
Nie tylko do laptopa... Ub40 Kossy...
Szczerze super...
Nie sa tak przeladowane bassem jak portapro... (mialem...), ale jak przystalo na kossy... (kwestia gustu- ja lubie) jest go trochę .
Sa to sluchawki na uszy kryte... ale uwaga, pomimo ich krytści słychać czego słuchasz - na zewnątrz.... Bardzo bardzo lekkie. Skladają się w w specyficzny dla nich sposób. cóż więcej...
Grają przecudownie... Koniecznie ich posłuchaj.
Kosztują 300 zeta(+ - 20 ).
Nie męczą uszu to złe słowo, ale nie uciskaja.!. nawet po 2 -4 godzinach trzymania ich na głowie... Dla mnie są poprostu CZad...
Ciao
Szczerze super...
Nie sa tak przeladowane bassem jak portapro... (mialem...), ale jak przystalo na kossy... (kwestia gustu- ja lubie) jest go trochę .
Sa to sluchawki na uszy kryte... ale uwaga, pomimo ich krytści słychać czego słuchasz - na zewnątrz.... Bardzo bardzo lekkie. Skladają się w w specyficzny dla nich sposób. cóż więcej...
Grają przecudownie... Koniecznie ich posłuchaj.
Kosztują 300 zeta(+ - 20 ).
Nie męczą uszu to złe słowo, ale nie uciskaja.!. nawet po 2 -4 godzinach trzymania ich na głowie... Dla mnie są poprostu CZad...
Ciao
RME, MSP5, Yamacha P-120, Korg R-3, OSX
od paru miechow masz 7 dni na oddanie towaru a oni zwracaja cala sume
i nie moze byc inaczej
Przy sprzedazy wysylkowej nawet 14 dni, ale w sklepie niestety ani minuty. Masz moze jakies blizsze informacje na ten temat?
i nie moze byc inaczej
Przy sprzedazy wysylkowej nawet 14 dni, ale w sklepie niestety ani minuty. Masz moze jakies blizsze informacje na ten temat?