Klawiatura sterująca i monitory
witam
w najblizszym czasie mam zamiar kupic wlasnie monitory i klawiature
posiadam karte muzyczne emu 1212 i mikser sound craft c4
co do monitorow to upatrzylem sobie behringery 2031 - aktywne... posiadaja one duza membrane 8 cali, ostatnio bylo pare tematow o nich i to nawet bardzo pozytyne opinie sie trafialy... jesli macie jakies inne typy to prosze podac... cena maks 1500 zl
w dalszej kolejnosci klawiatura i tutaj moim typem jest cme uf5 - bedzie to moja pierwsza klawiatura... wiec ogolnie nie znam sie na tym - jesli macie jakies inne typy to tez prosze o podanie - cena klawiatury do maks 800 zl
nie chce oczywiscie wywali kasy, ale tez nie chce az tak macno oszczedzac na jakosci...
wiec jesli byl by ktos tak uprzejmy to prosil bym o jakies info co sadzi o moim przyszlym zakupie
mam tez pytanie jak juz kupie powiedzmy ta klawiature to w jaki sposob sie ja podlacza, czy do karty (mam emu 1212), czy moze do portu USB - musze stwierdzic ze w kwesti klawiatur jestem amatorem i praktycznie nie znam sie na tym wiec licze na jakies dobre rady...
pozdrawiam
w najblizszym czasie mam zamiar kupic wlasnie monitory i klawiature
posiadam karte muzyczne emu 1212 i mikser sound craft c4
co do monitorow to upatrzylem sobie behringery 2031 - aktywne... posiadaja one duza membrane 8 cali, ostatnio bylo pare tematow o nich i to nawet bardzo pozytyne opinie sie trafialy... jesli macie jakies inne typy to prosze podac... cena maks 1500 zl
w dalszej kolejnosci klawiatura i tutaj moim typem jest cme uf5 - bedzie to moja pierwsza klawiatura... wiec ogolnie nie znam sie na tym - jesli macie jakies inne typy to tez prosze o podanie - cena klawiatury do maks 800 zl
nie chce oczywiscie wywali kasy, ale tez nie chce az tak macno oszczedzac na jakosci...
wiec jesli byl by ktos tak uprzejmy to prosil bym o jakies info co sadzi o moim przyszlym zakupie
mam tez pytanie jak juz kupie powiedzmy ta klawiature to w jaki sposob sie ja podlacza, czy do karty (mam emu 1212), czy moze do portu USB - musze stwierdzic ze w kwesti klawiatur jestem amatorem i praktycznie nie znam sie na tym wiec licze na jakies dobre rady...
pozdrawiam
www.klub.agaton.pl
Re: Klawiatura sterująca i monitory
Kalwiaturę mającą wbudowany interfejs USB podłącza się do portu USB komputera i instaluje sie dołączone sterowniki. Jeśli klawiatura posiada także (lub tylko) złącze MIDI DIN to można podłączyć ją bezpośrednio pod kartę.
http://www.zanimnapiszesz.prv.pl
...Kalwiaturę mającą wbudowany interfejs USB podłącza się do portu USB komputera i instaluje sie dołączone sterowniki. Jeśli klawiatura posiada także (lub tylko) złącze MIDI DIN to można podłączyć ją bezpośrednio pod kartę....
no tak a jak konkretnie mialbym polaczyc ta klawiature?! da rade do karty emu 1212 ?! czy raczej lepiej podlaczyc pod USB.. i czy nie ma to roznicy na latencje?!
no tak a jak konkretnie mialbym polaczyc ta klawiature?! da rade do karty emu 1212 ?! czy raczej lepiej podlaczyc pod USB.. i czy nie ma to roznicy na latencje?!
www.klub.agaton.pl
......Kalwiaturę mającą wbudowany interfejs USB podłącza się do portu USB komputera i instaluje sie dołączone sterowniki. Jeśli klawiatura posiada także (lub tylko) złącze MIDI DIN to można podłączyć ją bezpośrednio pod kartę....
no tak a jak konkretnie mialbym polaczyc ta klawiature?! da rade do karty emu 1212 ?! czy raczej lepiej podlaczyc pod USB.. i czy nie ma to roznicy na latencje?!...
mówią że połaczenie midi lepsze; ja nie wiem bo choć mam kabelki do podłączenia to jakoś nie mam czasu żęby zmontowac do swojej evolutionki mk-461c zasilania , więc jest na USB. ogólnie to chodzi jak ta lala aha no i tez mam 1212m
no tak a jak konkretnie mialbym polaczyc ta klawiature?! da rade do karty emu 1212 ?! czy raczej lepiej podlaczyc pod USB.. i czy nie ma to roznicy na latencje?!...
mówią że połaczenie midi lepsze; ja nie wiem bo choć mam kabelki do podłączenia to jakoś nie mam czasu żęby zmontowac do swojej evolutionki mk-461c zasilania , więc jest na USB. ogólnie to chodzi jak ta lala aha no i tez mam 1212m
z usb mozesz zasilic a korzystac z midi - mialem tak z padami jak mi zlacze szwankowalo usb
...z usb mozesz zasilic a korzystac z midi - mialem tak z padami jak mi zlacze szwankowalo usb...
A ja tak robie ze swoim EMU Xboard 49:>
A trumny Behringera polecam z czystym sumieniem - b2031a bije w tej cenie wszystko na głowe, dozbierasz poźniej na suba i pojedziesz na szeroko:> POZDRO
A ja tak robie ze swoim EMU Xboard 49:>
A trumny Behringera polecam z czystym sumieniem - b2031a bije w tej cenie wszystko na głowe, dozbierasz poźniej na suba i pojedziesz na szeroko:> POZDRO
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
chyba na gleboko:D
jak bym tak dal to ze 4 pietra w dol by wiedzieli ze gram heheh
jak bym tak dal to ze 4 pietra w dol by wiedzieli ze gram heheh
ok to co do monitorow to raczej jestem przekonany ze wezme behringery..
a co z ta klawiatura?!
macie moze jakies artykuly zeby cos poczytac... o klawiszach, jak sa zbudowane, co powinnien miec dobry klawisz itp itd
a co z ta klawiatura?!
macie moze jakies artykuly zeby cos poczytac... o klawiszach, jak sa zbudowane, co powinnien miec dobry klawisz itp itd
www.klub.agaton.pl
i moze jakis sklep WWW gdzie bym ten zestaw kupil najtaniej
www.klub.agaton.pl
to jak tam nikt nie podpowie w sprawie tej klawiatury?!
i jakichs ciekawych artykulow odnosnie klawiatur...
no i jeszcze tak na koniec jak by ktos mogl podac adres jakiegos sklepu www gdzie to wszystko razem kupil bym najtaniej
i jakichs ciekawych artykulow odnosnie klawiatur...
no i jeszcze tak na koniec jak by ktos mogl podac adres jakiegos sklepu www gdzie to wszystko razem kupil bym najtaniej
www.klub.agaton.pl