Wymiana procesora Venice na Sandiego
Witam,
Otóż mam pewien problem, używając niektórych wtyczek PSP mam tu na myśli MASTERCOMP`a w trybie fat mój AMD64 3000+ (939) na jądzre Venice zaczyna dostawać czkawki. Poza mastercompem jest w projekcie zapięte jeszcze pare innych pożeraczy ramu i procka. Pytanie jest nastepujące; czy wymiana tego Venice na SANDIEGO 3700+ który ma ponoć więcej pamięci na pokładzie może poprawić, tą sytuację, jak sądzicie. Przecież to jedyne 400mhz in plus. Może ktoś z forumowiczów dokonywał takiego upgreade platformy AMD, podzielcie się wrażeniami.
JoU
Otóż mam pewien problem, używając niektórych wtyczek PSP mam tu na myśli MASTERCOMP`a w trybie fat mój AMD64 3000+ (939) na jądzre Venice zaczyna dostawać czkawki. Poza mastercompem jest w projekcie zapięte jeszcze pare innych pożeraczy ramu i procka. Pytanie jest nastepujące; czy wymiana tego Venice na SANDIEGO 3700+ który ma ponoć więcej pamięci na pokładzie może poprawić, tą sytuację, jak sądzicie. Przecież to jedyne 400mhz in plus. Może ktoś z forumowiczów dokonywał takiego upgreade platformy AMD, podzielcie się wrażeniami.
JoU
Re: Wymiana procesora Venice na Sandiego
Przesiadka na San Diego nie ma ŻADNEGO sensu, co najwyżej na X2, który nie jest już tak bardzo drogi.
Pozdrawiam
roznica miedzy cache 512 a 1mb jest naprawde znikoma - kup lepszy procek bo naprawde stanialy i to bardzo - 3800+ bedzie szybszy niz ten sandiego ale za pare groszy wiecej juz masz x2
...roznica miedzy cache 512 a 1mb jest naprawde znikoma - kup lepszy procek bo naprawde stanialy i to bardzo - 3800+ bedzie szybszy niz ten sandiego ale za pare groszy wiecej juz masz x2...
Problem w tym drodzy Panowie, że moja płyta jest na Nforce3( Gigabyte GA-K8NS-939) i niestety jestem skazany na procka z pojedyńczym jądrem.
Więc nie zaczepiać, a moze overclocking, ale tego to nie lubie bo się na tym nie znam.
JoU
Problem w tym drodzy Panowie, że moja płyta jest na Nforce3( Gigabyte GA-K8NS-939) i niestety jestem skazany na procka z pojedyńczym jądrem.
Więc nie zaczepiać, a moze overclocking, ale tego to nie lubie bo się na tym nie znam.
JoU
......roznica miedzy cache 512 a 1mb jest naprawde znikoma - kup lepszy procek bo naprawde stanialy i to bardzo - 3800+ bedzie szybszy niz ten sandiego ale za pare groszy wiecej juz masz x2...
JoU ...
F4 2005/07/01
1. Support Athlon 64x2 dual core CPU
Wystarczy zaktualizować BIOS.
JoU ...
F4 2005/07/01
Wystarczy zaktualizować BIOS.
Pozdrawiam
F4 2005/07/01
Wystarczy zaktualizować BIOS....
A jak nie mógłbyś znaleźć to tutaj masz bezpośredniego linka do najnowszego - F9:
http://tnij.org/ia2
Wystarczy zaktualizować BIOS....
A jak nie mógłbyś znaleźć to tutaj masz bezpośredniego linka do najnowszego - F9:
http://tnij.org/ia2
Pozdrawiam
czyz swiat nie jest piekny?
to amd i jesli plyta oferuje jakies tam taktowanie to bedzie dzialac:D
na intelu juz 3 razy plyte bys zmienil.....raz do D drugi do dwurdzeniowego D i teraz jeszcze jakbys chcial coreduo:D
na intelu juz 3 razy plyte bys zmienil.....raz do D drugi do dwurdzeniowego D i teraz jeszcze jakbys chcial coreduo:D
...czyz swiat nie jest piekny?
na intelu juz 3 razy plyte bys zmienil.....raz do D drugi do dwurdzeniowego D i teraz jeszcze jakbys chcial coreduo:D...
Oj Zbynia
, Pentium D zawsze były dwurdzeniowe, a co do Core 2 Duo to też już nie jest tak źle, Intel 945P obsługuje Core 2 Duo :), wprawdzie dopiero nowe rewizje płyt na tym chipsecie, ale trzeba przyznać, że idą w dobrym kierunku i nie zmieniają podstawki bez potrzeby. No, a poza tym trzeba kupować komponenty patrząc w przyszłość, ja ostatnio kupiłem drugiego kompa z Pentium D 915 i płyte na 945P, ale już z obsługą Core 2 Duo, więc w razie czego mogę się przesiadać
.
na intelu juz 3 razy plyte bys zmienil.....raz do D drugi do dwurdzeniowego D i teraz jeszcze jakbys chcial coreduo:D...
Oj Zbynia

Pozdrawiam
sorki co do D masz racje - to przez te ich zmiany mi sie rablo....
ale co do podstawki sam widzisz - chcac nie chcac masz ta sama ale plyte juz musisz zmienic....
ale co do podstawki sam widzisz - chcac nie chcac masz ta sama ale plyte juz musisz zmienic....
Otóż mam pewien problem, używając niektórych wtyczek PSP mam tu na myśli MASTERCOMP`a w trybie fat mój AMD64 3000+ (939) na jądzre Venice zaczyna dostawać czkawki.
Czy w zachowaniu PSP MasterComp jest cos podejrzanego? Np. nagle rosnie zapotrzebowanie na procesor, ktore to chwile wczesniej bylo akceptowalne?
Czy w zachowaniu PSP MasterComp jest cos podejrzanego? Np. nagle rosnie zapotrzebowanie na procesor, ktore to chwile wczesniej bylo akceptowalne?
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!