Jak zabezpieczyć demo?
Czyli widzę, że są trzy wersje: ZAiKS, notariusz oraz myk z kopertą. Czy ktoś może orientacyjnie ile wynosi członkowstwo w ZAiKSie oraz rejestracja utworów? Byłem we wrocławskim oddziale na Kasztanowej, mają tam bardzo ładnie wypicowane ale niestety nie mają zielonego pojęcia.
Re: Jak zabezpieczyć demo?
, mają tam bardzo ładnie wypicowane ale niestety nie mają zielonego pojęcia....
Znajdziesz telefon w necie pod hasłem ZAIKS ,tam wszystkiego się dowiesz.
Znajdziesz telefon w necie pod hasłem ZAIKS ,tam wszystkiego się dowiesz.
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady
.....
W krytycznym momencie umawiasz się z adwokatem, zabierasz ze sobą jak najwięcej świadków, idziecie do notariusza gdzie następuje komisyjne otwarcie przesyłki. Protokół. podpisy świadków i tak dalej. Jeżeli to będzie konieczne pojawić się powinien rzeczoznawca (ekspert). Moim zdaniem się opłaca bo koszty ponosisz po tym jak ktoś Ci coś ukradnie a przecież masz pewność, że te koszty się zwrócą. Jeżeli miałoby dojść do procesu możesz też ową kopertę przekazać sądowi. ...
Jest to patent tylko że troszeczkę partyzancki,
Motyw z kopertą (studenci najczęściej o to pytają
) jest troszeczkę niepewny ze względu na...kopertę. I tutaj trochę gimnastyki jest z zapenieniem że koperta nie ruszana jest. Dlatego nie polecam nigdy tego sposobu.
Koszt notariusza w momencie gdy mamy cały materiał nie będzie taki duży a mamy od razu pewnośc co do sytuacji.
Jeżeli pójdziesz do Zaiksu (też groszowe sprawy) zrejestrować utwory (nie nagrania bo te nie ich działka) pamiętaj i zwróć uwagę co się wiąże z członkostwem w tej monoplistycznej organizacji. I pamiętaj że oni nie chronią utwory lecz tylko nimi zarządzają..
W krytycznym momencie umawiasz się z adwokatem, zabierasz ze sobą jak najwięcej świadków, idziecie do notariusza gdzie następuje komisyjne otwarcie przesyłki. Protokół. podpisy świadków i tak dalej. Jeżeli to będzie konieczne pojawić się powinien rzeczoznawca (ekspert). Moim zdaniem się opłaca bo koszty ponosisz po tym jak ktoś Ci coś ukradnie a przecież masz pewność, że te koszty się zwrócą. Jeżeli miałoby dojść do procesu możesz też ową kopertę przekazać sądowi. ...

Koszt notariusza w momencie gdy mamy cały materiał nie będzie taki duży a mamy od razu pewnośc co do sytuacji.
Jeżeli pójdziesz do Zaiksu (też groszowe sprawy) zrejestrować utwory (nie nagrania bo te nie ich działka) pamiętaj i zwróć uwagę co się wiąże z członkostwem w tej monoplistycznej organizacji. I pamiętaj że oni nie chronią utwory lecz tylko nimi zarządzają..
Specjalista ds Prawa Własności Intelektualnej.
Wilekie dzięki!
-
- Kontakt:
) jest troszeczkę niepewny ze względu na...kopertę. I tutaj trochę gimnastyki jest z zapenieniem że koperta nie ruszana jest. Dlatego nie polecam nigdy tego sposobu.
Jeżeli pójdziesz do Zaiksu (też groszowe sprawy) zrejestrować utwory (nie nagrania bo te nie ich działka) pamiętaj i zwróć uwagę co się wiąże z członkostwem w tej monoplistycznej organizacji. I pamiętaj że oni nie chronią utwory lecz tylko nimi zarządzają.....
Gdzies widziałem koperty, które trzeba zniszczyć by móc je otworzyć, co za tym idzie, łatwo udowodnic, czy była, czy nie otwierana. Widziałem na zachodzie takie, nie wiem czy w PL są, nie da sie ich otworzyc, np nad parą czy cosik takiego.

Jeżeli pójdziesz do Zaiksu (też groszowe sprawy) zrejestrować utwory (nie nagrania bo te nie ich działka) pamiętaj i zwróć uwagę co się wiąże z członkostwem w tej monoplistycznej organizacji. I pamiętaj że oni nie chronią utwory lecz tylko nimi zarządzają.....
Gdzies widziałem koperty, które trzeba zniszczyć by móc je otworzyć, co za tym idzie, łatwo udowodnic, czy była, czy nie otwierana. Widziałem na zachodzie takie, nie wiem czy w PL są, nie da sie ich otworzyc, np nad parą czy cosik takiego.
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
voxengo beeper, czy tam jak to się nazywa
w telegrasficznym skrócie:
daje w ustalonej czestotliwosci tzw : "beep" , co ucina wszelkie możliwości oszustwa i kradzieży naszej muzy:)
[addsig]
w telegrasficznym skrócie:
daje w ustalonej czestotliwosci tzw : "beep" , co ucina wszelkie możliwości oszustwa i kradzieży naszej muzy:)
[addsig]
Muzyk od 15 lat, oświecony od roku
A co sądzicie o w jakiś sposób zabezpieczeniu materiału w dziale download gdzie udostęopniać chcę swoje utwory bezpłatnie, lecz z zachowaniem wszelkich praw do nich. Czy w naszym kraju nie ma prostego jednoznacznego sposobu? Pytałem się w ZAIKS'ie na temat swoich "dzieł". Musiałbym założyć własną działalnosc gosporadrczą pod własnym nazwiskiem lub jako wydawca i w jakiś sposób wydać materiał. Wtedy może być "chroniony" przez ZAIKS. Oni zajmują się TYLKO utworami WYDANYMI przez wytwórnie i oficjalnych wydawców. Jednocześnie chcą z tego pieniądze!!!!! Ja już sam k... nie wiem. Żyjemy w kraju popi...... System jest stowrzony TYLKO TTYYLLKKOO dla WIELKICH i jeśłi (jak i w politycznym biznesie) znajdzie się luka prawna to ssią kasę ile wlezie i nikt się nie przyzna o jej istnieniu aż ktoś puści farbę. Wtedy łaskawie dziurkę się łata. To wielkie wytwórnie, politycy, radni świadomi stanu prawa dobrze wiedzą jak sobie z tym poradzić. Udownodnijcie mi że się mylę!!! Szary człowiek ginie jako jednostka. nic nie może zrobić! Znacie temat "inny skrót myślowy"? A myśłicie ze on sam sobie te hasło wymyśłił? Doradca, zgodnie z obowiązującym prawem, wpadł na pomysł by burzę przyciszyć i....... sprawie ukręcili łeb! Ale zszedłem z tematu, ale już wiele telefonów wykonałem i czasu straciłem by dojść do...niczego. NIE MA JEDNEGO JEDNOZNACZEGO SPOSOBU który jest w 100% argumentowalny na naszą korzyść. W sądzie, jeśłi będzie gra o PIENIĄDZE przez duże "P" to wieżcie mi, wydawca wyda całą artylerię na twój kapiszonowy pistolet. Puki media nie rozgłośnią nie zorientujesz się jak już sprawa będzie zamknięta......bez twojej obecności. Wiem to z doświadczenia. Czasem sądy w porozumieniu (znajomości) nagle ni z tąd ni z owąt sprawe zamykają by po chwili (jak Cię już nie ma) otiwerają i .... po sprawie. Polska własnie!
Elektronik - technik, komputery zawodowo, kompozytor amator
A czy takiego beepa nie można znieść w przeciwfazie znając jego częstotliwość? (o ile jest to jakiś prosty przebieg, np sinusoida)
A czy takiego beepa nie można znieść w przeciwfazie znając jego częstotliwość? (o ile jest to jakiś prosty przebieg, np sinusoida)
www.myspace.com/pchelki
nie beepa nie zniesiesz....podobnie jak nie usuniesz wokalu.....
co do zaiksu to dziela sa chronione od momentu powstania - nie wazne czy sa wydane....oni tak gadaja bo chca kase zlodzieje.....
dla pewnosci ze nikt nie zgra materialu na komputer mozna nakleic naklejke na krawedzi plyty taka niezdzieralna....spotkalem sie prz tym w paru francuskich singlach...choc to latwo obejsc bo wystarczy spowolnic naped - ale nie kazdy malolat piratujacy o tym mysli wiec plyta w strzepy a i naped moze polec.......
co do zaiksu to dziela sa chronione od momentu powstania - nie wazne czy sa wydane....oni tak gadaja bo chca kase zlodzieje.....
dla pewnosci ze nikt nie zgra materialu na komputer mozna nakleic naklejke na krawedzi plyty taka niezdzieralna....spotkalem sie prz tym w paru francuskich singlach...choc to latwo obejsc bo wystarczy spowolnic naped - ale nie kazdy malolat piratujacy o tym mysli wiec plyta w strzepy a i naped moze polec.......
...nie beepa nie zniesiesz....podobnie jak nie usuniesz wokalu.....
No właśnie przed chwilą beepa znosłem :) Toć to jest zwykła sinusoida (mówimy o voxengo beeper).
No właśnie przed chwilą beepa znosłem :) Toć to jest zwykła sinusoida (mówimy o voxengo beeper).
www.myspace.com/pchelki