Cubase i RAM
Dobrze, że coś słyszałeś o tym problemie. Zawitałem już wczesniej na Cubase.net i wpisywałem w wyszukiwarce rózne hasła zwiazane z problemem , żeby sie czegoś dowiedzieć i muszę powidzieć ze ta wyszukiwarka ma jakis powazny problem. Spróbuje jeszcze... Moze jednak uchyliłbys rąbka tajemnicy, gdyż gdy pisałem o tym problemie do audiofactory to nie było to dla nich tak proste i jednoznaczne. Trzeba jednak przyznać, p. Jarek Lublin też stara mi sie pomóc w tej kwestii. Staram sie jednak szykac odpowiedzi bardziej wielotorowo. Zatem jesli cos wiesz to będe wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki. ...
Wyszukiwarka dziala sprawnie. Wpisz takie hasla jak 1.5 GB memory limit i znajdzie Ci tone postow.
Hubi
Wyszukiwarka dziala sprawnie. Wpisz takie hasla jak 1.5 GB memory limit i znajdzie Ci tone postow.
Hubi
Re: Cubase i RAM
Hubi
...
Tak też zrobiłem ale nie ma tu nic (na razie) na mój temat... raczej ludzie polecaja 2GB Ramu. Napisałem posta i czekam. Pytanie: czy jak stosujesz wyszukiwarkę i wchodzisz na jeden z wyszukanych postów, to gdy chcesz wrócić do listy wyszukanych postów to tez Ci strona wygasa... to dosyc uciązliwe.
[addsig]
Hubi
...
Tak też zrobiłem ale nie ma tu nic (na razie) na mój temat... raczej ludzie polecaja 2GB Ramu. Napisałem posta i czekam. Pytanie: czy jak stosujesz wyszukiwarkę i wchodzisz na jeden z wyszukanych postów, to gdy chcesz wrócić do listy wyszukanych postów to tez Ci strona wygasa... to dosyc uciązliwe.
[addsig]
www.digimatch.eu i7 950, 24GB RAM, E-mu 1616m PCIe, Cubase7, Ozone5 Advanced, Komplete7, EWQLSO Platinium Plus, Goliath, Stormdrum2 Pro, Omnisphere, Trilian, ARC, T-Racks3 CS Grand, Real Guitar, LPC, Noman Factory British Bund
Mi nic nie wygasa. Dziala normalnie i wypisuje mnostwo postow. Acha, masz juz odpowiedz.
Hubi
Acha... widzę... Jednak Menedżer Urzadzeń przed właczeniem Cubasa pokazuje zajęcie 235 MB ramu. zatem teoretycznie problemu powinny sie zaczynac przy 1.7 GB ramu, wtedy cubase zajmowałby ok.1.5 GB...

www.digimatch.eu i7 950, 24GB RAM, E-mu 1616m PCIe, Cubase7, Ozone5 Advanced, Komplete7, EWQLSO Platinium Plus, Goliath, Stormdrum2 Pro, Omnisphere, Trilian, ARC, T-Racks3 CS Grand, Real Guitar, LPC, Noman Factory British Bund
...Acha... widzę... Jednak Menedżer Urzadzeń przed właczeniem Cubasa pokazuje zajęcie 235 MB ramu. zatem teoretycznie problemu powinny sie zaczynac przy 1.7 GB ramu, wtedy cubase zajmowałby ok.1.5 GB...
...
keyzon moglbys krótko się ustosunkować do mego posta powyżej...
Odnośnie wydajności twojej maszyny w stosunku do stacjonarnego kompa...

keyzon moglbys krótko się ustosunkować do mego posta powyżej...
Odnośnie wydajności twojej maszyny w stosunku do stacjonarnego kompa...
RME, MSP5, Yamacha P-120, Korg R-3, OSX
......do autora tematu:
Jak ci sie sprawuje ten lapek?... też zamierzam kupić coś z Icom.
Jak wydajnościowo w porównaniu do stacjonarnego.?
...
Icom sprawuje sie bardzo dobrze nie licząc tego problemu. Wydajność w stosunku do mojego desktopa (patrz sygnaturka) ok.10 % lepiej na korzyśc laptopa. Polecam
...
zobacz już wczesniej napisałem
[addsig]
Jak ci sie sprawuje ten lapek?... też zamierzam kupić coś z Icom.
Jak wydajnościowo w porównaniu do stacjonarnego.?
...
Icom sprawuje sie bardzo dobrze nie licząc tego problemu. Wydajność w stosunku do mojego desktopa (patrz sygnaturka) ok.10 % lepiej na korzyśc laptopa. Polecam
...
zobacz już wczesniej napisałem

[addsig]
kurcze, nie zauwazyłem:) . Thx... To jestem spokojny... WOW:)...
RME, MSP5, Yamacha P-120, Korg R-3, OSX
Słyszeliście coś o /3GB boot.ini? Jest w wndowsie opcja zwiększajaca obszar przydzielonego do programu RAMu. Na Cubase.net dano mi link http://www.sysinternals.com/Information/bootini.html gdzie jest ściezka HKLM\\System\\CurrentControlSet\\Control\\SystemStartOptions tylko gdzie ja wpisać... Próbowałem i nic z tego...
[addsig]
[addsig]
To wpis w rejestrze -> Start > Uruchom > regedit > klucz HKEY_LOCAL_MACHINE
Pozdrawiam
Udało się!!!!!!!!! Właśnie załadowałem i zasejfowałem 2GB RAMu!!! Zamknałem i otworzyłem ponownie sesję i Cubase gra!!! zastosowałem /3GB switch w boot.ini. Dam znać jak sie to sprawuje
W kazdym razie dzięki za posty...
[addsig]

W kazdym razie dzięki za posty...
[addsig]