Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
tomsfactory
POP filtr
autor: tomsfactory » czwartek 22 maja 2003, 23:30
Czy ktos mogłby powiedziec, gdzie kupic fajny i nie za 50$ popfiltr do B1??
Tak walka z wybuchami to powazna sprawa. Mam ponczoche na drucie, ale drut sie gnie i całośc mi sie tez przenosi na statyw i stuki słychać. wolałbym cos solidnego i sprawdzonego.
-
rodes
autor: rodes » piątek 23 maja 2003, 06:06
Mam ponczoche na drucie, ale drut sie gnie i całośc mi sie tez przenosi na statyw i stuki słychać. wolałbym cos solidnego i sprawdzonego.

...
Wydaje mi sie ze bez kosza sie nie obejdzie.
Albo ten drut zaczep do czegos innego.
Ja mam B1 jeszcze w paczce i ciekawy jestem
jak sie sprawdzi przy nagrywaniu gitary z pieca.
Czy ktos prubowal?
Pozdrawiam
Slawek
-
Hardi
autor: Hardi » piątek 23 maja 2003, 07:33
...Czy ktos mogłby powiedziec, gdzie kupic fajny i nie za 50$ popfiltr do B1??
Tak walka z wybuchami to powazna sprawa. Mam ponczoche na drucie, ale drut sie gnie i całośc mi sie tez przenosi na statyw i stuki słychać. wolałbym cos solidnego i sprawdzonego.

...
Może trudno w to uwierzyć, ale wielu zawodowców (światowe gwiazdy) używa pończochy na drucie. Jest pewna zasada, drut nie może być umocowany na statywie na tym, który jest mikrofon. Musisz mieć osobny statyw na drut.
gadu-gadu 4021735
-
msieczko
autor: msieczko » piątek 23 maja 2003, 08:30
...
Ja mam B1 jeszcze w paczce i ciekawy jestem
jak sie sprawdzi przy nagrywaniu gitary z pieca.
Czy ktos prubowal?
właśnie dostałem B1 i w ten weekend będę próbował gitarowe klimaty heavy tym mikrofonem ...
pewnie po weekendzie podzielę się wrażeniami (pierwsze próby z innym pojemnikiem były bardzo zachęcające)
[addsig]
Warszawa - 'home' studio
-
Gabryś
autor: Gabryś » piątek 23 maja 2003, 09:45
...Czy ktos mogłby powiedziec, gdzie kupic fajny i nie za 50$ popfiltr do B1??

...
Niestety oryginale pop filtry będą kosztować od 150 zł w górę i nie ominiesz tego. Mam b3 i dokupiłem do niego filtr SHURE (ok 150zł) i jestem bardzo zadowolony. Jeśli nie masz tych pieniędzy nie przejmuj się pończocha tez spełni swoje zadanie. A co do osobnego statywu na filtr to będzie on potrzeby wtedy gdy nie posiadasz tzw pająka do pojemnościówki (wątpię by był w komplecie z b1 bo ja kupując b3 musiałem go dokupić osobno) jeśli go masz problem z głowy
POZDROWIENIA
-
tomsfactory
autor: tomsfactory » piątek 23 maja 2003, 10:03
Dziekiz a uwagi, ale czy ktos moglby mi podac jakis adresik, zeby to zobaczyc w interencie te filtry i ewnetualnie uchwyty pajaki i inne gady. Ale nie gola cena ale i zdjecie by sie przydalo.Dzieki
-
biviso - Posty:38
autor: biviso » piątek 23 maja 2003, 10:45
...Dziekiz a uwagi, ale czy ktos moglby mi podac jakis adresik, zeby to zobaczyc w interencie te filtry i ewnetualnie uchwyty pajaki i inne gady. Ale nie gola cena ale i zdjecie by sie przydalo.Dzieki...
http://www.konsbud-audio.com.pl/ znajdz oferte Konig&Mayer, maja tam pop za 100 zl...
Muzyka i dźwięk, ponadto fotografia i po trochu elektronika.
-
Gabryś
autor: Gabryś » piątek 23 maja 2003, 11:32
......Dziekiz a uwagi, ale czy ktos moglby mi podac jakis adresik, zeby to zobaczyc w interencie te filtry i ewnetualnie uchwyty pajaki i inne gady. Ale nie gola cena ale i zdjecie by sie przydalo.Dzieki...
http://www.konsbud-audio.com.pl/ znajdz oferte Konig&Mayer, maja tam pop za 100 zl......
pytaj u dystrybutora mikrofonów STUDIO PROJECT - ja tak zrobiłem a co do zdjęć w necie to filty pop jakieś można znalaleźć (chociaż proponuję ci wejść do dobrego sklepu muzycznego: dotkniesz, powąchasz, porównasz, będziesz wiedział co kupujesz) zaś co do zdjęć pozostałych drobnych akcesorii - może być kłopot, ale szukaj na stronach Studio Project - w końcu chodzi ci o akcesoria do b1
POZDROWIENIA
-
owcownia - Posty:1
autor: owcownia » piątek 23 maja 2003, 13:24
......Dziekiz a uwagi, ale czy ktos moglby mi podac jakis adresik, zeby to zobaczyc w interencie te filtry i ewnetualnie uchwyty pajaki i inne gady. Ale nie gola cena ale i zdjecie by sie przydalo.Dzieki...
http://www.konsbud-audio.com.pl/ znajdz oferte Konig&Mayer, maja tam pop za 100 zl......
Używam właśnie tego pop-filtra i jest doskonały! Do tego, jak ktoś przychodzi nagrywać to mówi, że w poprzednim studio (i tu wymienia jakąś bardzo znaną nazwę) to mieli pończochę na drucie, a tu proszę! Zresztą usłyszałem to od pewnej wokalistki kilka dni temu i aż mi serce podskoczyło z radości. Generalnie, jest na "gęsiej szyjce", bardzo ustawny, od roku go wyginam i obkręcam, a nic mu to nie zaszkodziło.
Polecam serdecznie!
Komponuję, nagrywam, gram na wszystkim na czym się da z wyjątkiem dętych blaszanych. Nagrywam na dużym 8 grupowym stole na system 16 i/o. Mam odrobinkę outboardu (ART FXR, Doepfer MS-404, Akai s-o1, Alesis d4, Yamaha tg-55, Behringer Powerplay)...
-
jaś
......Czy ktos mogłby powiedziec, gdzie kupic fajny i nie za 50$ popfiltr do B1??

...
Niestety oryginale pop filtry będą kosztować od 150 zł w górę i nie ominiesz tego. Mam b3 i dokupiłem do niego filtr SHURE (ok 150zł) i jestem bardzo zadowolony. Jeśli nie masz tych pieniędzy nie przejmuj się pończocha tez spełni swoje zadanie. A co do osobnego statywu na filtr to będzie on potrzeby wtedy gdy nie posiadasz tzw pająka do pojemnościówki (wątpię by był w komplecie z b1 bo ja kupując b3 musiałem go dokupić osobno) jeśli go masz problem z głowy
POZDROWIENIA...
gdzie i jaki kupiłeś kosz do b3??
Troche lubie sobie pomuzykować, ponagrywać, posłuchać tego co nagrałem, czyli krótko mówiąc, lubię obszary muzyczne.