Mikrofonowy zestaw bezprzewodowy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
maslak_s
Mikrofonowy zestaw bezprzewodowy

Post autor: maslak_s » środa 02 sie 2006, 14:09

Nie wiem czemu ale moj post zostal usuniety wiec pisze go znow...

Nigdy nie mialem doczynienia z bezprzewodowymi systemami mikrofonowymi i dlatego zadaje tutaj pytanie... Gdyz potrzebuje jakies zestawu (minimum dwa mikrofony i odbiornik)

zestaw bylby urzywany w malym klubie do wokalu...

cenowo zestaw nie powinien przekraczac 1000 - 1100 zl

pozdrawiam i czekam na jakies sugestie i propozycje
www.klub.agaton.pl

Awatar użytkownika
maslak_s

Re: Mikrofonowy zestaw bezprzewodowy

Post autor: maslak_s » środa 02 sie 2006, 16:29

to jak nikt nie potrafi doradzic w tej kwestii?!
www.klub.agaton.pl

Awatar użytkownika
maslak_s

Post autor: maslak_s » środa 02 sie 2006, 22:28

czy na tym forum nie ma naprawde nikogo kto by sie chodz troche na tym znal i mogl doradzic cos ciekawego?!
www.klub.agaton.pl

Awatar użytkownika
maslak_s

Post autor: maslak_s » czwartek 03 sie 2006, 15:56

kurcze... pomoze ktos?!
www.klub.agaton.pl

Pszczoła

Post autor: Pszczoła » czwartek 03 sie 2006, 16:53

...kurcze... pomoze ktos?!...
Mam mikrofony dwa i jeden odbiornik Alpharda wkładki Shure sm 58 chodzi to względnie a cena poniżej 1000 zł na małą sale idealne a jak masz względny mixer będzie w przybliżeniu chodzić do orginału SM 58
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady

Awatar użytkownika
jace-nty

Post autor: jace-nty » piątek 04 sie 2006, 09:59

Zlitowałem się nad Tobą. :) Ciężko strzępić sobie język żeby odpowiadać na takie pytanie, ponieważ za 1000 – 1100 zł wystarczy Ci na zakup przyzwoitego mikrofonu przewodowego. Jednak za te pieniążki nie kupisz mikrofonu bezprzewodowego, do którego będzie można śpiewać bez żadnych problemów z jego prawidłowym działaniem. Owszem są mikrofony typu „SEKAKU” czy podobne, ale jak wiadomo, nie działają poprawnie ze wzglądu na tanie podzespoły z których są wykonane. Myślę, że w miarę przyzwoity, podkreślam w miarę przyzwoity mikrofon bezprzewodowy można już kupić od 2300 zł. Są to mikrofony SHURE z serii PGX. Jestem w posiadaniu takiego sprzętu i przyznam, że za tą cenę to rewelacja. Jeszcze raz powtarzam, jeżeli chcesz taką sumę przeznaczyć na mikrofony bezprzewodowe, to wpisz w przeglądarkę hasło tanie mikrofony, albo SEKAKU, czy MIPRO i między jednym a drugim w tym przedziale cenowym żadnej różnicy nie będzie.
Życzę udanych zakupów
Pozdrawiam.
Pasjonat muzyczny, mikser in the box.

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » sobota 05 sie 2006, 16:01

...Zlitowałem się nad Tobą. :) Ciężko strzępić sobie język żeby odpowiadać na takie pytanie, ponieważ za 1000 – 1100 zł wystarczy Ci na zakup przyzwoitego mikrofonu przewodowego. Jednak za te pieniążki nie kupisz mikrofonu bezprzewodowego, do którego będzie można śpiewać bez żadnych problemów z jego prawidłowym działaniem. Owszem są mikrofony typu „SEKAKU” czy podobne, ale jak wiadomo, nie działają poprawnie ze wzglądu na tanie podzespoły z których są wykonane. Myślę, że w miarę przyzwoity, podkreślam w miarę przyzwoity mikrofon bezprzewodowy można już kupić od 2300 zł. Są to mikrofony SHURE z serii PGX. Jestem w posiadaniu takiego sprzętu i przyznam, że za tą cenę to rewelacja. Jeszcze raz powtarzam, jeżeli chcesz taką sumę przeznaczyć na mikrofony bezprzewodowe, to wpisz w przeglądarkę hasło tanie mikrofony, albo SEKAKU, czy MIPRO i między jednym a drugim w tym przedziale cenowym żadnej różnicy nie będzie.
Życzę udanych zakupów
Pozdrawiam....
Jak czytam , skóra mi Cierpnie , co za bzdury wypisuja niektórzy .
[Post edytowany przez Admina w dniu 05/08/2006]

czarny108

Post autor: czarny108 » sobota 05 sie 2006, 20:28

Różnica między Mipro, a Sekaku podejrzewam może być znacząca....
Ale ja w sumie nie o tym. Też kiedyś przerabiałem motywy oszczędnościowe. I powiem tylko tyle... nie warto sie bawić zestawy typu Alphard i tym podobne. Nie warto też bawić się w zestawy z pojedynczą anteną. Shure SLX24 jest do kupienia już za 2300. AKG WMS 400 jest jeszcze tańszy. I nie warto schodzić poniżej tych standardów. Bo prędzej czy później coś zacznie Ci przeszkadzać. A to zasięg mizerny, a to brzmienie. Sennheiser jeszcze jest bardzo zacnym zestawem. Jeżeli chcesz oszczędzać, poszukaj np. tańszego Shura PGX. I tak będzie zdecydowanie lepszy od zestawów typu NoName.

Awatar użytkownika
djco

Post autor: djco » czwartek 24 sie 2006, 12:19

Dołączę swoją opinię. Za 1000 zł kupisz SHURE PG-58. Ja sam używam takiego do chałturek od paru lat. kiedyś dałem za niego 1700 a obecnie cena spadła o 700 złotych. Fakt - ten mikrofon też nie jest bez wad, bo jeśli chodzi o zasięg to faktycznie z jedną antenką cudów nie ma się co spodziewać i w niektórych salach jak za daleko się odejdzie to rzeczywiście wycina i szumi, ale to też zależne jest od propagacji jak i od samego sprzętu, ale w moim przypadku przez całe granie jestem na scenie więc dla mnie ten miokrofon w zupełności wystarcza, a i brzmienie ma b.zadowalające - Polecam bo za 1000 złotych otrzymasz niezłą jakość i zadowalający komfort.
Muzyk

Awatar użytkownika
jace-nty

Post autor: jace-nty » czwartek 22 mar 2007, 14:49

nie rozumiem...
Pasjonat muzyczny, mikser in the box.

ODPOWIEDZ