Ducker - zawiesza się

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
DJOZD
Ducker - zawiesza się

Post autor: DJOZD » środa 02 sie 2006, 16:18

Witam.
Mam takie pytanie. Chcialem przetestować ten programik (zamieszczony w EIS jako dotatek) ale po uruchomieniu go w Samplitude 8 , wiesza sie cały program. Nie probowalem z innymi poniewaz innych nie mam. Czy to będzie chodzic tylko pod Samplitude?
Nawet nie moge sprawdzic jak poustawiac wysyłki bo wystarczy da odtwarzanie i jest koniec.

Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
DJOZD

Re: Ducker - zawiesza się

Post autor: DJOZD » środa 02 sie 2006, 17:52

Tzn. czy zadziała ten programik z Samplitude. EIS podaje przykład z programem Ableton Live. Jesli jest ktoś komu to bez problemu poszło, prosze o informacje.
Dzieki.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 02 sie 2006, 22:42

...Tzn. czy zadziała ten programik z Samplitude. EIS podaje przykład z programem Ableton Live. Jesli jest ktoś komu to bez problemu poszło, prosze o informacje.
Dzieki. ...
A co to konkretnie jest za programik? Ja nie widze zadnego duckera, ale moze slabo sprawdzam...

Awatar użytkownika
oneman

Post autor: oneman » środa 02 sie 2006, 23:29

...Tzn. czy zadziała ten programik z Samplitude

----------------

Mialem to samo. Program powodowal wieszanie Samplitude. Probowalem kilka razy i zawsze konczylo sie identycznie - Samplitude odmawial pracy.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 03 sie 2006, 07:15

Ano jak widać nie jestem sam. Oneman, a czy probowales z jakimś innym DAWem to uruchomic?
A moze jest jakis podobny freewarowy plugin spełniający tę samą role?

Do Matiza: Ducker to plugin VST działajacy jak kompresor z funkcja Side Chain znajduje sie na płycie z katalogu Dodatki.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » czwartek 03 sie 2006, 10:15

Do Matiza: Ducker to plugin VST działajacy jak kompresor z funkcja Side Chain znajduje sie na płycie z katalogu Dodatki.

Ja wiem co to jest ducker (i to nie jest kompresor), ale chodzi mi o to, jak on sie nazywa? Nie kupilem ostatniego numeru EiS, bo bylem na wakacjach , a tutaj:
Zawartosc plyty EiS
nic takiego nie widze, a duckera akurat od dawna szukam i nie znajduje - stad moje pytanie - jak on sie konkretnie nazywa, bo moze go mam? Dziekuje.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 03 sie 2006, 11:06

...Do Matiza: Ducker to plugin VST działajacy jak kompresor z funkcja Side Chain znajduje sie na płycie z katalogu Dodatki.

Ja wiem co to jest ducker (i to nie jest kompresor), ale chodzi mi o to, jak on sie nazywa? Nie kupilem ostatniego numeru EiS, bo bylem na wakacjach , a tutaj:
Zawartosc plyty EiS
nic takiego nie widze, a duckera akurat od dawna szukam i nie znajduje - stad moje pytanie - jak on sie konkretnie nazywa, bo moze go mam? Dziekuje....
No własnie nazywa się Ducker Ducker.dll
Ten program to własnie kompresor z Side Chain - zupełnie free.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 03 sie 2006, 11:08

Szukaj w EIS 7/2006.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » czwartek 03 sie 2006, 11:31

...Szukaj w EIS 7/2006.
A, to zmienia postac rzeczy
Dziekuje.

Awatar użytkownika
oneman

Post autor: oneman » czwartek 03 sie 2006, 11:36

...a czy probowales z jakimś innym DAWem to uruchomic?

----------

Po kilku zawieszeniach Samplitude, bez zalu postanowilem wywalic ten plugin z kompa. Samplitude dosc ciezko zawiesic, to kombajn jaki pracuje prawie doskonale i nie pamietam kiedy ostatnio odmowil pracy. Skoro jakas malutka wtyczka powoduje zwis Samplitude znaczyc musi, ze zostala bardzo zle i niechlujnie napisana.
Nie probowalem potem podpinac tego Duckera pod inny DAW

ODPOWIEDZ