E-mu XBoard 61

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
kozpaw
E-mu XBoard 61

Post autor: kozpaw » środa 02 sie 2006, 09:53

Witam
Mam pytanie do posiadaczy tej lub mniejszych klawiatur emu
Przedewszystkim jaka jest ogólna jakość wykonania i jak pracuje klawiatura. czy jest to typowy plastik czy gra się na niej przyjemnie.
Pozatym interesuje mnie czy jest możliwość zapisywania własnych ustawień?? Chodzi mi tu o grę na żywa, nie o pracę z komputerem.
Klawiszowiec

EMD

Re: E-mu XBoard 61

Post autor: EMD » środa 02 sie 2006, 12:21

...Witam
Mam pytanie do posiadaczy tej lub mniejszych klawiatur emu
Przedewszystkim jaka jest ogólna jakość wykonania i jak pracuje klawiatura. czy jest to typowy plastik czy gra się na niej przyjemnie.
Pozatym interesuje mnie czy jest możliwość zapisywania własnych ustawień?? Chodzi mi tu o grę na żywa, nie o pracę z komputerem....
Mam XBoard25 i uwazam ze jest to plastik, ale dokladnie taki sam jak w innych klawiatur w tym zakresie cen. A gra (a dokladnie wgrywa do kompa) sie znosnie.

Jest mozliwosc zapisywania wlasnych ustawien bez komputera.

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » środa 02 sie 2006, 16:56

Ja z kolei posiadam XBoard49 i mam podobną opinię, co kolega EMD. Plastik... Ale w tej cenie chyba nie znajdziesz niczego lepszego... No i ProteusX w zestawie :) Co do samej klawiatury, to na początku zrobiła na mnie niemiłe wrażenie, ale po jakimś czasie da sie do niej przyzwyczaić. Do padów i wszelakich efektów w sam raz :) Ale Rhodes czy piano dla mnie odpada - wiadomo, żadne plastikowe klawisze nie zastąpią stage piana...

EMD

Post autor: EMD » środa 02 sie 2006, 17:08

Aha, i jak sie używa w nocy to razi niebieski kolor diód LED

kozpaw

Post autor: kozpaw » czwartek 03 sie 2006, 10:56

wielkie dzięki za opinie
pozdro
Klawiszowiec

Awatar użytkownika
Artysta

Post autor: Artysta » czwartek 30 lis 2006, 04:41

Pytanie: czy ten Proteus X dołączony do XBoard'a odpali się na X-fi? Bo z tego co pamiętam wcześniejsze Proteusy miały taki kruczek, że potrzebna była do nich specjalna karta z którą ten program raczył współpracować. Czy teraz wystarczy dowolna karta + klawiatura czy jest jakiś haczyk?
Gdyby muzyka nie istniała to bym ją sobie wymyślił...

ODPOWIEDZ