Virus TI keyboard & ESI 1010
witam,
po przeczytaniu tutoriala od virusa Ti i skonfigurowaniu kompa, mam małe pytanko.
Dotychczas miałem virusa C i sciezki nagrywałem tak :
1 robiłem sciezke midi i audio (monitoring) i nagrywałem na audio.
i było wszystko wporzadku. (w panelu karty miałem wyłączony Direct monitoring)
a teraz gdy uzywam virusa ti jako wtyczki musze miec (direct monitoring) na panelu karty muzycznej włączony.
czy nie da sie tego jakos ominąć ? bo przez ten direct monitoring powstaje mi taki szum, ktory niewątpliwie mi przeszkadza. (moze nie az tak bardzo) ale jest drażniący.
super by było jakby ktos mi napisał jak uzywa virusa Ti, byłbym wdzieczny bo wudaje mi sie ze mam chyba coś zle skonfigurowane.
uzywam Cubase sx 3 + jakis tam update. Mam najnowszy osc do Virusow itp.
po przeczytaniu tutoriala od virusa Ti i skonfigurowaniu kompa, mam małe pytanko.
Dotychczas miałem virusa C i sciezki nagrywałem tak :
1 robiłem sciezke midi i audio (monitoring) i nagrywałem na audio.
i było wszystko wporzadku. (w panelu karty miałem wyłączony Direct monitoring)
a teraz gdy uzywam virusa ti jako wtyczki musze miec (direct monitoring) na panelu karty muzycznej włączony.
czy nie da sie tego jakos ominąć ? bo przez ten direct monitoring powstaje mi taki szum, ktory niewątpliwie mi przeszkadza. (moze nie az tak bardzo) ale jest drażniący.
super by było jakby ktos mi napisał jak uzywa virusa Ti, byłbym wdzieczny bo wudaje mi sie ze mam chyba coś zle skonfigurowane.
uzywam Cubase sx 3 + jakis tam update. Mam najnowszy osc do Virusow itp.
AFiT
Re: Virus TI keyboard & ESI 1010
no i teraz własnie odkryłem, ze ten szum jest wtedy kiedy mam kabel USB podpiety od Virusa TI do komputera. bo jak podłączyłem MIDI i sprobowałem na MIDI, to wszystko ładnie nagrywa. bez zadnych szumów.
ale nie wiem czy to jest Vina kabla. moze ktoś bierze coś jeszcze pod uwagę ?
ale nie wiem czy to jest Vina kabla. moze ktoś bierze coś jeszcze pod uwagę ?
AFiT
...no i teraz własnie odkryłem, ze ten szum jest wtedy kiedy mam kabel USB podpiety od Virusa TI do komputera. bo jak podłączyłem MIDI i sprobowałem na MIDI, to wszystko ładnie nagrywa. bez zadnych szumów.
ale nie wiem czy to jest Vina kabla. moze ktoś bierze coś jeszcze pod uwagę ?...
Chetnie bym cos konkretnego doradzil...ale mi nic nie szumi i pozatym siedze na Mac'u i na Logicu...
Niewiem ile osob ma virusa tak wiec jak nie pomoze nikt sensownie tu to czeknij to forum...
http://www.virusti.com/forum/
Tam udziela sie np Ben Crosland (jeden z wspoltworcow virusa)
i jest to forum dedykowane tylko TI.
Pozdro
ale nie wiem czy to jest Vina kabla. moze ktoś bierze coś jeszcze pod uwagę ?...
Chetnie bym cos konkretnego doradzil...ale mi nic nie szumi i pozatym siedze na Mac'u i na Logicu...
Niewiem ile osob ma virusa tak wiec jak nie pomoze nikt sensownie tu to czeknij to forum...
http://www.virusti.com/forum/
Tam udziela sie np Ben Crosland (jeden z wspoltworcow virusa)
i jest to forum dedykowane tylko TI.
Pozdro
http://profile.myspace.com/szymonszulc
juz rozwiazalem problem z szumami, ale teraz mam problem z latencja :( juz probowalem wszystkie ustawienia i nadal mi nie zgrywa! :/
AFiT
...juz rozwiazalem problem z szumami, ale teraz mam problem z latencja :( juz probowalem wszystkie ustawienia i nadal mi nie zgrywa! :/...
Jaki masz OS zainstalowany ?
Na stronie access (i tak pewnie to wiesz) sa tutoriale do sciagniecia jak pod roznymi softami konfigurowac TI.
Zapodaj sobie odpowiedni do prog na ktorym robisz tutorial i poczytaj.
Ja choc czasami powracaja pozbylem sie wiekszosci problemow.
Jaki masz OS zainstalowany ?
Na stronie access (i tak pewnie to wiesz) sa tutoriale do sciagniecia jak pod roznymi softami konfigurowac TI.
Zapodaj sobie odpowiedni do prog na ktorym robisz tutorial i poczytaj.
Ja choc czasami powracaja pozbylem sie wiekszosci problemow.
...juz rozwiazalem problem z szumami, ale teraz mam problem z latencja :( juz probowalem wszystkie ustawienia i nadal mi nie zgrywa! :/...
Jaka wersja tych sterów ESI masz ?
Jeżeli 1.1.6 to latencja 2048 nie działa !
Jeżeli 1.1.7 to powinny działać wszystkie prawidłowo.
PS. Jakiego typu problem to jest ? Przerwania w sygnale, zakłócenia ?
PS. Jakiego typu problem to jest ? Przerwania w sygnale, zakłócenia ?
......juz rozwiazalem problem z szumami, ale teraz mam problem z latencja :( juz probowalem wszystkie ustawienia i nadal mi nie zgrywa! :/...
PS. Jakiego typu problem to jest ? Przerwania w sygnale, zakłócenia ?...
mam najnowszy OSC i Sterowniki do karty muzycznej.
Problem jest tego typu ze poprostu jak nagrywam to mi strasznie szarpie, a z virusem C tego nie mam !
Ti mam na USB bo chce z neigo tak korzystac bo latwiej mi wykrecac brzmienia.
jesli podpinam go na MIDI i kablami audio to wszystko działa bez zarzutu.
raz dzwięk nagra dobrze, a raz przypuscmy linia basowa jest strasznie rozbita. nie wiem dlaczego tak jest! :/
PS. Jakiego typu problem to jest ? Przerwania w sygnale, zakłócenia ?...
mam najnowszy OSC i Sterowniki do karty muzycznej.
Problem jest tego typu ze poprostu jak nagrywam to mi strasznie szarpie, a z virusem C tego nie mam !
Ti mam na USB bo chce z neigo tak korzystac bo latwiej mi wykrecac brzmienia.
raz dzwięk nagra dobrze, a raz przypuscmy linia basowa jest strasznie rozbita. nie wiem dlaczego tak jest! :/
AFiT
...
To dosc delikatna sprawa...ogolnie wiadomo jest ze TI przez USB troche kulawo narazie dziala i to ze ci cos skacze jest wina ustawien jakie masz badz ver. OS...
Dlatego jeszcze raz zachecam to sprawdzenia dokladnie tutoriala dedykowanemu twojemu softowi (cubase?)W nim sa zawarte ewentualne opcje na ktore tzreba uwazac przy konfiguracji VC.
Przez co masz podlaczony USB do kompa? Podlaczenie go przez np HUB USB jest odradzane.
Pamietaj tez ze musisz zrzucac (bounce) wszystkie partie virusa w real time, bo w trybie off line nie wychodzi to dobrze.
...
To dosc delikatna sprawa...ogolnie wiadomo jest ze TI przez USB troche kulawo narazie dziala i to ze ci cos skacze jest wina ustawien jakie masz badz ver. OS...
Dlatego jeszcze raz zachecam to sprawdzenia dokladnie tutoriala dedykowanemu twojemu softowi (cubase?)W nim sa zawarte ewentualne opcje na ktore tzreba uwazac przy konfiguracji VC.
Przez co masz podlaczony USB do kompa? Podlaczenie go przez np HUB USB jest odradzane.
Pamietaj tez ze musisz zrzucac (bounce) wszystkie partie virusa w real time, bo w trybie off line nie wychodzi to dobrze.
...jesli podpinam go na MIDI i kablami audio to wszystko działa bez zarzutu.
...
Pamietaj tez ze musisz zrzucac (bounce) wszystkie partie virusa w real time, bo w trybie off line nie wychodzi to dobrze....
moge do Ciebie jakiś kontakt ? GG, lub telefon jakiś, najlepiej domowy. Bo poprostu nie moge sobie z tym poradzic. ustawiam tak jak w cubase w tym tutorialu i nie chodzi tak jak powinno. z virusem C nie mam takich problemow.
...
Pamietaj tez ze musisz zrzucac (bounce) wszystkie partie virusa w real time, bo w trybie off line nie wychodzi to dobrze....
moge do Ciebie jakiś kontakt ? GG, lub telefon jakiś, najlepiej domowy. Bo poprostu nie moge sobie z tym poradzic. ustawiam tak jak w cubase w tym tutorialu i nie chodzi tak jak powinno. z virusem C nie mam takich problemow.
AFiT
...
GG 8225249
Ogolnie siedze na Macu i na logicu..ale mozemy cos powalczyc...
...
GG 8225249
Ogolnie siedze na Macu i na logicu..ale mozemy cos powalczyc...