Czy dobrze wybrałem?
...Co do słuchawek- k-240 standard w radiu. Nie męczą słuchu są bardzo ergonomiczne,wymienne elementyi.Polecam!!
Re: Czy dobrze wybrałem?
...Doradzicie.To co ja preferuje napisałem pogrubiona czcionk, ale co wy myślicie?...
O wszystkim już było do bólu
, zajrzyj może do wyszukiwarki.
[addsig]
O wszystkim już było do bólu

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
......Co do słuchawek- k-240 standard w radiu. Nie męczą słuchu są bardzo ergonomiczne,wymienne elementyi.Polecam!!
...
sa 3 typy AKG 240 .... te do radia to nie te same co do studia ...
jesl juz polecacałbym słuchawki to na pewno nie AKG a Beyerdynamic DT-150
...
sa 3 typy AKG 240 .... te do radia to nie te same co do studia ...
jesl juz polecacałbym słuchawki to na pewno nie AKG a Beyerdynamic DT-150
jesl juz polecacałbym słuchawki to na pewno nie AKG a Beyerdynamic DT-150 ...
Dlaczego?? Przeciez AKG robi bardzo dobre sluchawki, Beyerdynamic nie slyszalem wiec nie wiem.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
karty audio z conajmniej dwoma monofonicznymi (jeden stereo) wejściami do nagrywania gitar, klawiszy - samplerów itp i WOKALU
ESI MAYA 44 PCI z przedwzmacniaczem i fantomem
## ta karta jest niezłym wyjściem z sytuacji, ale lepiej uzupełnić ją o dodatkowy preamp, np. ART Tube MP. Zwłaszcza, że bieżesz pod uwagę kartę Juli@ - wystarczy Ci więc kasy na ESI MAYA44 + ART. Co do mikrofonu - jakie gitary chcesz nagrywać? Akustyczne, czy elektryczne?
Pozdro
Groover
ESI MAYA 44 PCI z przedwzmacniaczem i fantomem
## ta karta jest niezłym wyjściem z sytuacji, ale lepiej uzupełnić ją o dodatkowy preamp, np. ART Tube MP. Zwłaszcza, że bieżesz pod uwagę kartę Juli@ - wystarczy Ci więc kasy na ESI MAYA44 + ART. Co do mikrofonu - jakie gitary chcesz nagrywać? Akustyczne, czy elektryczne?
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
...
Dlaczego?? Przeciez AKG robi bardzo dobre sluchawki, Beyerdynamic nie slyszalem wiec nie wiem....
jak bedziesz miał okazje posłuchac jednych i drugich , bedziesz wiedział dlaczego , z moich AKG 240 Studio korzystaja tylko wokalisci ktorzy u mnie nagrywaja ,
AKG 240 Studio , to fajnie brzmiace słuchawki , bardzo wygodne ,
DT-150 to słuchawki srednio wygodne , jednak brzmieniem zabijaja AKG , bardzo analityczne , czesto wspomagam sie tymi słuchawkami w czasie miksu , słyszalny bardzo niski dół . to słuchawki ktorym mozna ufac w pewnych sytuacjach ...
AKG po prostu ładnie brzmia i to by było na tyle .
Dlaczego?? Przeciez AKG robi bardzo dobre sluchawki, Beyerdynamic nie slyszalem wiec nie wiem....
jak bedziesz miał okazje posłuchac jednych i drugich , bedziesz wiedział dlaczego , z moich AKG 240 Studio korzystaja tylko wokalisci ktorzy u mnie nagrywaja ,
DT-150 to słuchawki srednio wygodne , jednak brzmieniem zabijaja AKG , bardzo analityczne , czesto wspomagam sie tymi słuchawkami w czasie miksu , słyszalny bardzo niski dół . to słuchawki ktorym mozna ufac w pewnych sytuacjach ...
...
Możliwe,że DT-150 brzmią lepiej są analityczne itd ale słuchawki podobnie jak monitory radiowe mają przede wszystkim nie męczyć podczas wielogodzinnej pracy.Stąd wybór radiowców.
pozdr.
Możliwe,że DT-150 brzmią lepiej są analityczne itd ale słuchawki podobnie jak monitory radiowe mają przede wszystkim nie męczyć podczas wielogodzinnej pracy.Stąd wybór radiowców.
pozdr....
Tak, z tym że do radia przeznaczone są K-240DF, a 240 Studio jak sama nazwa wskazuje - do studia, podobnie jak DT-150, z tą różnicą, że DT-150 brzmią lepiej. A tak poza tym w studiu nie pracujesz na słuchawkach godzinami...
pozdr....
Tak, z tym że do radia przeznaczone są K-240DF, a 240 Studio jak sama nazwa wskazuje - do studia, podobnie jak DT-150, z tą różnicą, że DT-150 brzmią lepiej. A tak poza tym w studiu nie pracujesz na słuchawkach godzinami...
Pozdrawiam
Tak, z tym że do radia przeznaczone są K-240DF, a 240 Studio jak sama nazwa wskazuje - do studia, podobnie jak DT-150, z tą różnicą, że DT-150 brzmią lepiej. A tak poza tym w studiu nie pracujesz na słuchawkach godzinami......
Dokładmie , K-240 DF , 240 monitor nie maja w ogole dołu dlatego sa uzywane w studiach Radiowych , 240 Studio brzmia zupełnie inaczej , są Ok , ale porownujac i korzystajac z DT-150 , doszedłem do wniosku ze 240 S nie nadaja sie do pracy przy miksie .....