Wavelab Studio 6
Ale to fakt, że WL jest trochę inny, i lepiej się sprawdza w tzw. masteringu, choćby przez mnogość i jakość narzędzi pomiarowych.
...
moje narzedzia pomiarowe mam po obu stronach glowy :>
prosty interfejs i grupa dostepnych funkcji, do ktorych sie przyzwyczailem, to sa dla mnie plusy SF.
...
prosty interfejs i grupa dostepnych funkcji, do ktorych sie przyzwyczailem, to sa dla mnie plusy SF.
"... lobbing na rzecz członków ..."
Re: Wavelab Studio 6
No..., to tylko pozazdtościć. Moi rodzice zafundowali mi tylko uszy, niestety.
No..., to tylko pozazdtościć. Moi rodzice zafundowali mi tylko uszy, niestety.
prosty interfejs i grupa dostepnych funkcji, do ktorych sie przyzwyczailem, to sa dla mnie plusy SF....
Ależ to są właśnie zalety WL

...
Pozatym lepiej współpracuje z moimi słuchawkami, w końcu ten sam produsęt :P

Pozatym lepiej współpracuje z moimi słuchawkami, w końcu ten sam produsęt :P
"... lobbing na rzecz członków ..."
Odświeżę trochę temat.
Czy ktoś wie czy wersja "zwykła" różni się czymś od wersji edukacyjnej? W końcu jest o połowę tańsza. I co trzeba uczynić aby takową wersję kupić.
Co do poprawek in plus Wavelab 6 to w końcu umożliwili operacje powyżej 2gb.
[addsig]
Czy ktoś wie czy wersja "zwykła" różni się czymś od wersji edukacyjnej? W końcu jest o połowę tańsza. I co trzeba uczynić aby takową wersję kupić.
Co do poprawek in plus Wavelab 6 to w końcu umożliwili operacje powyżej 2gb.
[addsig]
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery
przeczuwam zblizajaca sie wojne Wavelab vs SF
mysle ze oby dwa programy sa na takim samym poziomie, a to kto jaki woli to juz kwestia przyzwyczajen do interfejsu, skrótów itp.
wavelab jest dla mnie wygodniejszy, w sf by mogli lepiej opracowac plugin chainer bo ajmuje od cholery miejsca na monitorze

mysle ze oby dwa programy sa na takim samym poziomie, a to kto jaki woli to juz kwestia przyzwyczajen do interfejsu, skrótów itp.
wavelab jest dla mnie wygodniejszy, w sf by mogli lepiej opracowac plugin chainer bo ajmuje od cholery miejsca na monitorze
to moze ja zadam troche inne pytanie: znacie jakis darmowy edytor w ktorym mozna sprawdzic informacje o dzwieku typu srednia rms, peaki itp jak to sie dzieje np w wavelabie?? szukalem w reaperze czegos takiego i nie bardzo moglem znalezc
raczej watpie, moze na etapie edycji pliku da sie cos porownac, ale z montazem jest inaczej
raczej watpie, moze na etapie edycji pliku da sie cos porownac, ale z montazem jest inaczej
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Sound forge do masteringu się nie nadaje bo nie da się zapiąć kilku efektów na raz w czasie rzeczywistym. **********************
Bardzo nieaktualne to informacjie od wersji 6 da się to wszystko zrobić, jedyne co pozostało ze starego SF to dość surowa szata graficzna (jak na dzisiejsze standardy)
Bardzo nieaktualne to informacjie od wersji 6 da się to wszystko zrobić, jedyne co pozostało ze starego SF to dość surowa szata graficzna (jak na dzisiejsze standardy)
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).
......
To jak w końcu z tym Wavelab EDU ? Wie ktoś czy mam dzwonić :)
[addsig]
To jak w końcu z tym Wavelab EDU ? Wie ktoś czy mam dzwonić :)
[addsig]
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery