Jaki mikser 24 wej. do pracy live
...czy wreszcie umiejętności "gałkologa"...
spokojnie, to było tylko stwierdzenie ogólne.
Każdy wybiera sprzęt, który będzie mu
odpowiadał brzmieniowo i pod względem
funkcjonalności...
spokojnie, to było tylko stwierdzenie ogólne.
Każdy wybiera sprzęt, który będzie mu
odpowiadał brzmieniowo i pod względem
funkcjonalności...
Re: Jaki mikser 24 wej. do pracy live
...Średnią półka jak dla mnie są różnego rodzaju tańsze systemy renomowanych firm.Wielokrotnie przekonałem się że paczki np. Electro-Voice'a z niższej półki brzmią dużo lepiej na konsoletach soundcrafta niż A&H.
...
Spotkałem się z podobnym problemem. Spośród trzech stołów: Hill, Dynacord, Soundcraft to właśnie ten ostatni „zagrał” mi najlepiej.
Trochę się zmartwiłem bo A&H wygląda na bardzo praktyczny mikser.
...
Spotkałem się z podobnym problemem. Spośród trzech stołów: Hill, Dynacord, Soundcraft to właśnie ten ostatni „zagrał” mi najlepiej.
......Średnią półka jak dla mnie są różnego rodzaju tańsze systemy renomowanych firm.Wielokrotnie przekonałem się że paczki np. Electro-Voice'a z niższej półki brzmią dużo lepiej na konsoletach soundcrafta niż A&H.
...
W jakim sensie zagrał najlepiej? Co było nagłaśniane?
"żywy" band, czy wokale z podkładem z CD lub MD?
...
...
Wszystko co wymieniłeś. To moje spostrzeżenia z pewnego okresu pracy.
Nie chcę jednak generalizować, że Soundcraft ma najlepsze brzmienie. Dobrze grał z zestawami Cewin Vega.
Nie pracowałem jeszcze na A&H.
....Konsolety A&H obsługujące "przody" średnich lotów wychwytują wszystkie ich błędy i pomyłki, w przeciwieństwie do stołów innych firm ale podobnej klasy..."
Mam dwa stoły tej firmy. Ale nie o to chodzi... wydaje mi się, że sygnał płynie w drugą stronę. Więc stół nie może wyłapywać błędów przodów
Mam dwa stoły tej firmy. Ale nie o to chodzi... wydaje mi się, że sygnał płynie w drugą stronę. Więc stół nie może wyłapywać błędów przodów

Dziękuję wszystkim za info!
Może ma ktoś doświadczenia z dwoma mikserami LX7 II i ALLEN & HEATH GL2400-424.
Chodzi o porównanie pod względem brzmieniowym i funkcjonalnym.
Pozdrawiam.
Może ma ktoś doświadczenia z dwoma mikserami LX7 II i ALLEN & HEATH GL2400-424.
Chodzi o porównanie pod względem brzmieniowym i funkcjonalnym.
Pozdrawiam.
- gekon-bass
a&h to bardzo wrzliwy mikser i tylko dobrze generowny sygnał przeniesiony na bardzo szczegółowo pracujace przody zagraja prawidłowo... to juz zaczyna byc audiofilia ale zasadniczo tak jest.
do pracy na ośrodek kultury dość udana konstrukcje moge polecic LX7soundcrafta! ok 7000zł do tego dokoptuj sobie jakis kompresor (np behringere) i multi-efekt i bedziesz zadowolony... moze ci nawet starczy na jakies di-boxy
bardzo uniwersalny przyzwoicie brzmiacy sprzet... za reszte to juz twoje paczki beda odpowiedzialne za sound... jezeli twoje kolumny sa w sytemie dwie wielkie nadstawki szerokopasmowe to bedzie klops, jednak jezeli masz system 2-way czyli sub oddzielnie i nadstwki oddzielnie to bedzie gadało juz całkiem całkiem, naturalnie przy estradowych głosnikach (zadne stx crafty, alphardy)
pozdrawiam serdecznie!
do pracy na ośrodek kultury dość udana konstrukcje moge polecic LX7soundcrafta! ok 7000zł do tego dokoptuj sobie jakis kompresor (np behringere) i multi-efekt i bedziesz zadowolony... moze ci nawet starczy na jakies di-boxy
bardzo uniwersalny przyzwoicie brzmiacy sprzet... za reszte to juz twoje paczki beda odpowiedzialne za sound... jezeli twoje kolumny sa w sytemie dwie wielkie nadstawki szerokopasmowe to bedzie klops, jednak jezeli masz system 2-way czyli sub oddzielnie i nadstwki oddzielnie to bedzie gadało juz całkiem całkiem, naturalnie przy estradowych głosnikach (zadne stx crafty, alphardy)
pozdrawiam serdecznie!

kazdy słyszy to co chce słyszec i kazdy rozumie to co jest mu wygodniejsze..
Dzięki Gekon-Bass!
Resztę mamy: 2-way JBL, APHEX 722 Dominator II ,DBX...
Pozdrawiam
Kup Mackie 24-8 lub 32-8.
10 tys.powinno wystarczyć na sprzęt z 2-giej ręki.To szacowna firma, a i brzmienie dobre,oraz niezawodność.
10 tys.powinno wystarczyć na sprzęt z 2-giej ręki.To szacowna firma, a i brzmienie dobre,oraz niezawodność.
Zdecydowanie popieram Mackie. Ja pracuje na 3280, fajne preampy, czula korekcja, bardzo czytelny design, itd.. no i ta kultura pracy :) Z kolei nie polecam LX7 II, niezly sound ale dyskoteka taka ze hej, feria barw doslownie oczy bola od tych kolorków ;) Polecam Onyx'a, ale kasa wieksza - moze uzywany jak kolega radzi.