Jaki program do zarządzania wtyczkami VST?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Mruczasss
Jaki program do zarządzania wtyczkami VST?

Post autor: Mruczasss » poniedziałek 10 lip 2006, 13:07

Jakiego programu uzyc aby moc podlaczyc np absytnha na lewa strone klawiatury, delay lame na prawa strone klawiatury ? Jezeli to mozliwe prosil bym o kilka krokow jak to zrobic. Myslalem o abletonie ale nie wiem jak to zrobic. (najlepiej by bylo jak by sie dalo na jedna oktawe zapinac jedna wtyczke vst) Prosze o pomoc.
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

Awatar użytkownika
Mruczasss

Re: Jaki program do zarządzania wtyczkami VST?

Post autor: Mruczasss » poniedziałek 10 lip 2006, 14:33

To jest w ogole mozliwe? ;)

Awatar użytkownika
VanChesco

Post autor: VanChesco » poniedziałek 10 lip 2006, 19:21

...To jest w ogole mozliwe? ;)
...
W instrumencie którym sterujesz swój sequencer, ustawiasz sobie Performance złożony z kilku warstw tak, aby każda z nich działała na innym kanale (najlepiej po kolei pierwsza - ch.1, druga-ch.2, itd.) i przyporządkowujesz każdej z nich zakres klawiszy jaki chcesz. Potem w sequencerze tworzysz ślady dla kilku VSTi i wybierasz odpowiednio dla każdego z nich jako wejście jeden z kanałów zdefiniowanych w instrumencie.
Oczywiście warunkiem jest, aby Twój instrument sterujący posiadał multitimbral

Awatar użytkownika
ZomZom

Post autor: ZomZom » poniedziałek 10 lip 2006, 23:09

Jest taka wtyczka mfx JamBuddy, która "rozdziela" klawiaturę. Zob: http://www.tencrazy.com/gadgets/mfx/
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » sobota 05 sie 2006, 16:17

......To jest w ogole mozliwe? ;)
...
W instrumencie którym sterujesz swój sequencer, ustawiasz sobie Performance złożony z kilku warstw tak, aby każda z nich działała na innym kanale (najlepiej po kolei pierwsza - ch.1, druga-ch.2, itd.) i przyporządkowujesz każdej z nich zakres klawiszy jaki chcesz. Potem w sequencerze tworzysz ślady dla kilku VSTi i wybierasz odpowiednio dla każdego z nich jako wejście jeden z kanałów zdefiniowanych w instrumencie.
Oczywiście warunkiem jest, aby Twój instrument sterujący posiadał multitimbral...
A to jest mozliwe przy rolandzie e-28 ? Kiedy uzywam np reasona potrafie podzielic klawiature na dwa. Ale nie na wiecej stref.

ODPOWIEDZ